Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Starši, ki živite pri "tastarih" vas je kaj sram?

Starši, ki živite pri "tastarih" vas je kaj sram?

Povprečna plača, aktualni podatki, je 1.178 eur neto. Tu so všteti seveda tudi tisti, ki so na minimalcih. Nekdo, ki ni sposoben zaslušiti 2.000 neto na mesec naj se malo zamisli nad sabo. Tak človek je bodisi len, brez idej, brez znanj, nevem no. Torej recimo en 1500, drug 2000. S tem se pa že da kaj kupiti, ane? Pri 3500 skupnega dohodka, 1000 ne bi smel biti težaven obrok, pa še 500 se lahko da komot na stran.

Problem je ta, da predvsem mlajši niso kaj preveč pridni in še to kar dobijo plačano, si jih veliko niti ne zasluži. Če bi bili malenkost drugače vzgojeni, bi tudi to bilo malo drugače. Noge narazen dat, to zna pa vsaka.
[/quote]

Ti se sploh ne zavedaš, kako se ti lahko vse obrne v trenutku. Ko se bo zgodilo, si preberi svoj zapis.

Čaki čaki, ko bo javna uprava skup padla. A boš potem tudi stokal in se jokal, kako nimaš za kruh ?

Dej debil poglej se v ogledalo….

"Mediocre minds usually dismiss anything which reaches beyond their own understanding."

Čaki čaki, ko bo javna uprava skup padla. A boš potem tudi stokal in se jokal, kako nimaš za kruh ?

Dej debil poglej se v ogledalo….
[/quote]

V javni upravi delajo tisti, ki niso sposboni delati nekaj donosnega, so slabo plačani in že zdaj vsi jamrajo…. ste pa res pametni eni

gamad priviligirana.

Ma tvoje starše je lahko sram, da so na svet spravili takšno zgubo.

Mene je sram vsak dan. Pa tudi ko poslušam opazke in ko včasih pride do nestrinjanj in neupoštevanja. Starejši ljudi imajo svoje navade, postanejo tudi trmasti in je težko. Pa še občutek neuspeha je.

Če bi moji starši imeli hišo, bi se jaz ziher selila v zgornji štuk. Bi lepo dozidali, etažirali, imeli dva stanovanja in bi bilo vsem super.

O moj Bog kaki pacienti živijo na tem svetu. Ukvarjajte se s sabo in ne s tem kk drugi živijo 🤢🤢🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮

Hm.. Ne vem zakaj bi me bilo sram? Oba sva sicer edinca, oboji starši imajo prostora več, kot dovolj in pri obojih gre za novogradnjo.
Sva si uredila mansardno stanovanje pri nas, ker imamo več prostora okrog hiše. Prispevava dobro polovico za stroške in hrano. Kuhamo izmenično, enrkat jaz, enkrat mama, odvisno od moje službe. V skrajni silo tudi moj partner. Živimo nekako v sožitju in se brigamo vsak zase. Ne vem zakaj si nebi stroškov delili. Res bi bilo neumno, da zapravljava denar za stanovanje, dve hiši sta pa praktično prazni, stroški pa ostanejo skoraj isti… Tako pa nam vsem skupaj vsakemu nekaj ostane za prihranke

Bravo. Podpis.

Avtor, si ti kdaj prebral našo Ustavo? Ali kar tako na blef provociras ljudi.

No ne tako “grozno” – sem stars – in zivim sama – zal, a raje bi vedela da bi si karei od otrok ustvaril druzino doma – in ja mladi se pac nekako ne zavedate, da starsi vse pustimo na svetu, nicesar v grob ne nesemo, zdaj pa je ze mnogokje tako da dva starsa zivita v ogromno veliki bajti – mladina pa si ustvarja svoj “dom” in ne vedo kako to starsa mogoce boli in le kam pelje to?? V zazidanost celega planeta?? Mnoge kmetije pa v propad, saj mladi vec ne zelijo na zemlji delat… – to je pac moje misljenje – in vprasanje – kaj pa je narobe z taksnim otrokom ki zivi pri starsih in jim v starosti odvzema delo in skrbi??? In zakaj bi bilo narobe???

A pa sta kateremu od otrok ponudila, da lahko uredite, da prevzame vajino premoženje? V sosednjih temah lahko prebereš, v kakšni negotovosti živi tisti potomec, ki ostane doma in celo življenje posluša, kako ni nič njegovo, da starši lahko s svojim premoženjem delajo, kar hočejo,zraven pa še trepeta, kaj bo na zapuščinski. Tako je, če ni nič zapisano.

Tiste vaše mansarde so še vedno mama hotel, pa kakorkoli obračate. Nihče ne gre pri starih mansarde urejat, ker bi bil sposoben.

In kaj si ti naredila za to, da bi kateri od otrok ostal doma? Si razdelila premoženje, ste se vsedli in pogovorili, si dovolj zrela, da se ne vtikaš v njihova življenja? Si dovolila, da kaj po svoje spremenijo? To, da ne boš nesla v grob, so vedela že prej ali šele sedaj, ko si sama?
Mnogi mladi bi z veseljem delali na kmetiji, samo jim ni do tega, da ne smejo narediti nič po svoje. Zato raje grejo.

Ali pa mladi fantiči 25-35 let z fancy avtomobilom v petek zvečer se pripelje pred lokal, zjutraj pa se zbudi v hiši mamice in atija.
Ali so za vas ženske taki tipi res alfa samci?

Tudi jaz ne vem česa bi se morala sramovati.
Starši so lepo skrbeli zame v mladosti, jaz pomagam sedaj njim. Ker ne zmorejo s kosilnico v hrib, zaradi poškodbe voziti avta,… Bajta se vzdržuje, nova streha, fasada,…
Stroške delimo po osebah,torej jaz plačam precej več. Oboji kaj prihranimo in s prihranki zagotavljamo vsaj min soc varnost (pazi to kupili stanovanje na obali, ki ga oddajamo – torej na nek način imam 1,5 stanovanja).
Mi sicer nikoli nismo kuhali en za drugega, starši niso varovali otrok. Je pa res, da skupaj obdelujemo vrt, sadovnjak, majhno njivo, nekaj kur in vemo kaj jemo. Tudi to je dodatna vrednost. Mi imamo celo ločeno dvorišče, kjer vsak v svojem paviljonu gosti svoje goste. Otroci so imeli prostor za igro na prostem, v okolici super kolesarske in pohodne poti. Nimam težav s parkiranjem, garažo,…
Res ne razumem, kaj je tako slabo. Ok včasih moramo najti kompromis ala kakšna barva fasade, koliko malin v zamrzovalnik, koliko za sok in podobne minorne stvari, ampak to se pogovorimo brez kreganja. Nenazadnje bi se lahko tudi žena in mož spričkala glede tega.

S tamladem se jes nimam kej raspraulat. Pud mojo streho bo tko k bom jest rekva. Me nč ne briha!

In kaj si ti naredila za to, da bi kateri od otrok ostal doma? Si razdelila premoženje, ste se vsedli in pogovorili, si dovolj zrela, da se ne vtikaš v njihova življenja? Si dovolila, da kaj po svoje spremenijo? To, da ne boš nesla v grob, so vedela že prej ali šele sedaj, ko si sama?
Mnogi mladi bi z veseljem delali na kmetiji, samo jim ni do tega, da ne smejo narediti nič po svoje. Zato raje grejo.
[/quote]

Tebe pa tvoji starši niso preveč marali kajne? Si zgleda imel kup slabih izkušenj doma. Ne sekiraj se, ne morejo biti vse družine ljubeče…

S tem ni nic narobe, ce tisti, ki doma ostane dobi v last, ko je se mlad. Ne pa da ga jxxxx desetletja in ne ve pri cem je. Pa seveda, da se drugim otrokom jasno pove, da so prosti vseh obveznosti do starsev. Ne pa drzat premozenje, da so ze vsi stari (in je cas za ustvarjanje mimo), pa manipuliranje …
Drugace pa , vsaka hisa se da prodat in it v manjse ko ne gre vec. Oklepanje zidov sigurno ne lajsa odnosov. Ampak pri nas je ta miselnost, da kar nekdo ima je neodtuljivo, pa ceprav nima za jest, kaj sele, da bi lahko vzdrzeval nepremicnino. Potem se pa izvaja custveno nasilje nad otroci (dom, ki ga je treba za vsako ceno pri sebi drzat, tud, ce ta mladi crknejo, ko delajo vsak dan 50 km, da domacija starsev !!!! funkcionira).

1500-2000 place.

Sem mamica samohranilka z dvema otrokoma.Kot intelektualka v javni instituciji zasluzim 1/2 delovni cas 600 eur. Mama je stara 80 let tako da mi pri Varstvu in vzgoji tezko pomaga.Nekomu ni jasno in obsoja da smo doma, da zivimo z srarsi.

Kuham za vse 4.Kosilo imamo po moji sluzbi ko skuham.Zjutraj vstajam ob 4 zato da porihtam mamo. Otroke ki jih peljem v vrtec in pol grem na delo. Skrbim za druzino. Obveznosti kot so trgovina, pranje, likanje, kosnja, vrt, vzgoja otrok, nega mame so moje. Zivimo z navedenim dohodkom in 200 euri prezivnine.
No zgoraj navedena razvajena gospodicna ocitno ti je koza v rit prdnila in ne ves kaj je zivljenje.

Hvala lp

Intelektualci v Javnem sektorju? Kakšno delovno mesto je to? Nekaj let sem delal kot področni-sekretar pa za kaj takega še nisem slišal?

Sanjske številke, pa še 500 daš na stran🥰 Mi2 skup dobiva 1400eur, vrtca imava pa dobrih 200eur. Kako naj prišparam 500?

Vsak, ki ima kanček možganov in iznajdlivosti, lahko zasluži in si ustvari svoj lasten dom. Seveda, če pa se mladi razmnožite, namesto da v šolo hodite in tam kaj znanja pridobite raje hodite po zabavah in kadite jointe in goltate xtcje, pol pa ni čudno, da ste tam kjer ste.
Prav je tako kot je! Se pa hkrati tudi zavedam, da niso vsi isti, vem, velja pa vseeno za veliko večino.

Zapohanci, žurerčki in ostali reatrdiranci, prav vam je, da vas bo celo življenje jebalo in teplo. Naša sociala je še preveč socialna do takih kot ste nekateri, res pa je, da ne bo več dolgo.. Korona bo veliko tega družbenega balasta pospravila

Živiva v mansardi. Imava skupaj s prizidkom 150m2 + v souporabi klet in garažo za 2 avtomobila + 2 za dedija in babico. Zasluživa caa 3k neto skupaj.
Otroci pridejo ob 14:00 v toplo hišo, kjer jih nekdo sprejme z nasmehom in diši vsaj po toplem čaju, če ne še po čem.
Smo brez kreditov. Hiša obnovljena.
Sedaj imamo plan investirat še v fotovoltaiko.
Stroške si delimo v razmerju 3/4 mi : 1/4 babica in dedi.
Kuhamo vsak za sebe, če ima kdo željo skuha za vse in povabi ni pa to obveza.
Vsak mesec dava na stran najmanj 500-800 eur, ko se bo pojavila kakšna ugodna priložnost, bova za otroke kupila stanovanje in ga dala v najem.
Če bo vse po planu bi tudi otroka prišla do svoje nepremičnine brez kreditov.
Ne vem zakaj bi nas moralo biti sram.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close