Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Staršem ni všeč ime, ki sem ga izbrala za otroka

Staršem ni všeč ime, ki sem ga izbrala za otroka

Ime Mila je že od nekdaj pri nas

Lepo ime! Čestitke 🙂 Jaz sem svojemu sinu, dal tudi zelo posebno ime. A ko ljudje slišijo to ime, so zelo pozitivni.

Ne oziraj se na mamo, to je tvoj otrok. Tvoja odločitev.

"Mediocre minds usually dismiss anything which reaches beyond their own understanding."

če spoštuješ izbiro staršev, zakaj boš pa potem vnuke klicala vse drugo, samo po imenu ne? Pač meni se zdi spoštljivo človeka klicat po imenu.
[/quote]

Bogi tvoji vnuki. Bodo morali tudi za obisk vnaprej poslati pismeno prošnjo?

Vajin otrok, vajina pravila. Pika.
Ali bo spoštovala otoka, tebe ali partnerja, ali pa naj pokliče ko bo.

Treba je postaviti meje.

Nekako bi razumela, če bi bilo ime v škodo otroka. Nekateri starši se res delajo norce iz svojih otrok (Jaka Racman, Živa Groza, ipd). Pri imenih je pomembno, da imajo pozitiven pomen in, da odraža spoštovanje.

Sploh pa, Mila je lepo ime.

Sem poiskala pomen (v angleščini):
Girl name origins & meanings
Italian : Miracle
Russian : Dear one
What does Mila mean and stand for?
Mila has Russian and Slavic roots and origins. It comes from the diminutive of Slavic names beginning or ending with Mila (for example, Ludmila). These nicknames are derived from the element Mil, meaning “gracious” or “dear”.

Sestrico hči so tudi vse drugo klicali, le po imenu ne. Potem je sestra lepo kratko in jedrnato vsakemu rekla Prosim, če jo kličete po imenu. Pa če je bilo treba stokrat. Pol je bil mir.

Mene so tudi različno klicali, še starša sta me klicala vsak drugače, ampak noben me ni klical po imenu. V čem je tu problem?

Mene so tudi različno klicali, še starša sta me klicala vsak drugače, ampak noben me ni klical po imenu. V čem je tu problem?
[/quote]

In kaj je narobe s tem, da nekdo nekoga kliče po imenu in ne z vsem, kar se mu zazdi?

Če imaš ti xy imen, avtorica želi, da ostane pri Mili in ne Poldki, Micki ali pa Lojzki. Ti si stoje delala, Mila bo pa počepe. Vi tako, drugi pa tako. In prav je tako.

Ne sekiraj se. Gre za tvojega otroka, zato je takšna odločitev samo od vaju s partnerjem. Drugi se bodo pa že privadili 🙂

p.s. meni je ime všeč

Meni sta lepi imeni Mina in Mia.

Mila? Iz kje pa izhaja to ime? Je to okrajšava imena Milan?

Mila je lepo ime, ampak, ko pogledaš, res bolj “sede južno”:

Mila Novaković, Mila Maletić, Mila Bojanić ali

Mila Hrovat, Mila Novak, Mila Hribar

Kakorkoli, cajti so itak taki, da so imena iz vseh vetrov. Naj se navadi in pika. Je zelo lepo ime. Prosim te edino, ne ji pustit, da jo kliče po svoje. Otroku je tako ime pa pika, naj ima spoštovanje do nje in mame.

Dokler,  pa naj bo kdor koli, ne bi klical mojega otroka po imenu, ki sem mu ga dala, ne bi dovolila nobenih stikov, še manj pa jamrala, javkala javno po FB skupinah. S tem kazes, da nisi prepričana v svoj prav, iščeš druga mnenja in potrditve o svoji odločitvi.

Južnjaško ime. Ojoj kaj si mislila, če si (?) Slovenka?

Če si na ič, se to ime lepo poda k priimku in zveni lepo, svetovljansko. Če imaš kakšen tipičen slovenski priimek, pa to ime zveni grobo, prav grdo mi postane

Pozdravljeni,
Ni za pričakovati, da bo ostalo samo pri kritiki imena. To je otročje z njene strani.
Včasih, ko ljudje ne razumejo, je treba uporabiti njihov način!
Preimenujte mamo, da bo občutila…
Mogoče ji bo pomagalo odrasti, da se bo zavedala, da ste
odrasli tudi vi in imata s partnerjem izključno pravico in dolžnost
odločati tudi o imenu otroka.
Če pa ste finančno odvisni od mame, potem je to ??
Gumb čustvenega izsiljevanja se to imenuje.
Zato nič slabega ni za misliti o vaši mami, le pozanimajte se, kaj to pomeni za vaš bodoči odnos z mamo. Če ne boste odreagirali zdaj, bo takih in
podobnih vse več, trpel bo tudi vajin odnos s partnerjem.
Morda je že ves čas mama taka, a vi ste šele sedaj to opazili!
Srečno!
Srečno!

Kaj pa ima mama s tem?
Je imela svoje otroke in jim dala svoje izbrano ime.

Naj se ne vtika v tvojo izbiro.

Tudi pri nas imamo taksno zgodovino imen ?

Moja mami mi je zelela dati ime, ki ji je bilo pac vsec je tasca zaropotala in je ime odpadlo. Nato je bilo izbrano drugo ime, ki pa tudi ni ustrezalo. Zenice so me nekaj casa klicale z imeni vseh zenskih prednic dokler oce ni zaropotal. Od takrat sem bila klicana striktno po imenu.

Tudo vam svetujem to.

Z mozem sva za prvega otroka izbrala nama lepo ime, ki pa tudi ni ustrezalo celi zlahti predvsem eni od babic ne. Je delala kar cirkus… Nekaj casa otroka ni klicala po imenu (niti ni dajala vzdevkov, drugih imen etc…) potem pa se je navadila in je toto.

Otrok si izbere preko starsev sam ime in prav je da to drugi spostujejo in otroka klicejo z imenom, ki ga nosi. Pa ne glede na to koliko nam je vsec.

Meni tudi niso vsec vsa imena vseh sorodnikov, ki so jih izbrali njihovi starsi pa mi na um ne pride recti da mi ime ni vsec ali da otroka ne bom tako klicala. Pac je treba spostovati izbiro.

Je pa spostovanje zadnje case res redka vrlina.

Predlagam, da rečete mami, da deklico kliče po imenu, če je tako težko razumeti, da je vama z možem ime všeč. Da ste ji ga dali z vso ljubeznijo, da ste ga izbrali ne zato, da bo imela 10 nadimkov in 10 ljubokalnih imen le zato, da je ne bodo klicali po njene. Če boste to podpirali in ne opominjali, da ni Milči, Milica itd., bo njeno ime s časoma postalo vse druga kot Mila.

Jaz hčerke nisem dovolila klicati drugače kot s polnim imenom. Ima tudi malo drugačno ime, so ga krajšali na Eva, Evi, Linči itd. , ampak sem takoj rekla STOP, res sem in rekla ona ni Evi, ne Eva, če bi to ime želela bi ji dala takšno ime. In tudi do danes je nihče ne kliče skrajšano pa je že osnovnošolka.

Sicer pa Mil je kar veliko, je res ime, ki vleče bolj na jug, a vseeno, tako kot nekatera na angleško, nemško itd.

Za hčero nisva prej povedala imena, no mami sem omenila, da bo najbrž Gaja ali Gea ali Dunija, jao kako je delala. Mogoče mi je na momente žal, da ni Gea, ampak sem vedno govorila, da če bom imela hčerko  ji bo tako ime kot ji je sedaj, če se bo mož strinjal. Če bi bila pa deček bi pa tudi bila galama, ker bi bil Ulrih, Patrik ali Noal. Ampak naši starši so imeli svojo možnost pri imenu, mi pa svojo in naj to spoštujejo. Konec koncev je pomembno le, da je otrok zdrav, srečen, da se v redu razvija in tako je lahko le v pozotivnem, varnem in spodbudnem okolju.

E, seveda to ni lepo od tvoje mame, ampak je zadeva pac taksna. Mogoce bo tudi otrok, ko malce odraste, imel pomisleke glede svojega imena. Ker na koncu, njega tako klicemo… /(ne mislim tukaj dobesedno na tvojo Milo, ampak tudi druga ekstravagantna imena).

Ker mnogi starsi v nekem svetu popularnosti iscejo pozornost na ta nacin, da svoje otroke ozigosajo z nekimi nenavadnimi imeni.

To, da tvoji mami ni vsec ime, kot sem dejal, imas moznost jo vprasati, ce smatra da je tvoje ime tebi res vsec, ali si ga samo sprejela.

Pardon izrazu ampak,

ODJEBI ČIM PREJ! Preden ti popokajo živci zaradi njene nestrpnosti. Bo obema lažje, če postaviš kristalno čisto linijo kar se tiče tvojega osebnega življenja, SPLOH KAR SE TIČE TVOJE DRUŽINE! Sori za caps, ampak take stvari me pa malo razjezijo, lahko sem samo srečen, da se mi še ni treba spopadati s tem specifično. Vso srečo in, če pride do točke kjer moraš izbrati med njeno ljubeznijo in tvojo svobodo, veš kakšen je odgovor. Taki ljudje si ne zaslužijo ljubezni, po mojem mnenju.

Sam res… Mila. Zakaj pa sta se odločila. Kaj je vaju pritegnilo. Jaz tako ne bi dala ime, pa če mi plačaš.

Hahahah … Ja, Verjetno je ženska Mila in moški Milan. To so starinska slovanska imena, iz bivše Juge ki se danes več ne dajejo.

Odgovor na objavo uporabnika
Nonono, 23.11.2020 ob 20:12

Pravzaprav zelo moderno ime, v našem vrtcu imamo 3. Babica pa jo lahko kliče Milica ali Milka, če ji bolj sede.

To pa ne! Tudi me babice moramo spoštovati odločitve staršev in vnuke klicati po imenu, ki so jim ga izbrali starši.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close