Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Staršem ni všeč ime, ki sem ga izbrala za otroka

Staršem ni všeč ime, ki sem ga izbrala za otroka

Pred kratkim sem rodila hčerkico. S partnerjem sva se odločila po malce ne navadnem imenu, a ne spet tako neobičajnemu.
Hčerkici sva dala ime Mila, nama se je obema na prvo zdelo všeč. Problem pa je v moji mami, ki se nikakor ne sprijazni s tem imenom in malo kliče vse samo po imenu ne. 🙁
Tudi direktno mi je povedala, kje sem našla ravno to ime med vsemi čudovitimi, ki obstajajo. 🙁
Seveda pred njo tega ne pokažem, a njena reakcija mi ni nič kaj všeč.

Poznam eno milo, stara je trenutno 14 let in je super punca. Ime je meni všeč.
Mama pa naj se sprijazni s tem, da to ni njen otrok. Druga možnost pa je, da pač ne vidi vnukinje, ker tako psihiranje z imenom otrok sigurno občuti, tudi če ne ve točno, kaj se dogaja.

Mila deklica je,zato jo ima babica tudi rada.
Povej ji to.

Mila je lepo ime in prav nič redko.
Jaz sem že nekako navajena, da moji mami ni skoraj nič všeč, kar je meni všeč – zato mi je postalo njeno mnenje z leti popolnoma nepomembno. Človek pač mora živeti po svoje, tako, da je sam zadovoljen.

hčerki sem dala ime mila, po moji babici

tvoja mama je asshole. ne znam po slovensko tega napisat.

Babica se nisem, bom pa vnuke verjetno vec klicala z vsemi mogocimi ljubkovalnimi nadimki kot z imenom. Enako delam z vsemi ljudmi, ki jih imam rada, celo z nasim psom in macko.

Mogoce je tudi tvoja mama taka, da vnukinjo enostavno mora klicat ljubkovalno, za ime ti je pa rekla cisto tako, izrazila je svoje mnenje in to je to.

Zelo lepo ime.

Mila je prav lepo ime, tudi tule je pred nekaj dnevi ena (mogoče celo ti) spraševala, ali naj izbere to ali neko drugo. In sem tudi sama predlagala Milo.
Če mami ime ni všeč, res ni prijetno, a pomagati pač ne moreš, le sprijazniti. Je pa težko, ker bo s tem morda dajala slab občutek punčki.

Sicer pa mi je osebno bolj čudno, če so starim staršem všeč razna tuja angleška, kitajska in novodobna imena, pri katerih, ne veš, ali je ime za otroka ali za hišnega ljubljenčka. Najbrž niso, le boljše znajo skriti. Neki moj sodelavec je, ko je izvedel, kako je ime njegovi vnukinji rekel: boljše, da sem tiho.

Mila je prekrasno ime. S časom se bodo vsi navadili. Bodi brez skrbi 🙂

Če bi imela še eno punčko, bi bila Mila na seznamu najljubših imen..

Pravzaprav zelo moderno ime, v našem vrtcu imamo 3. Babica pa jo lahko kliče Milica ali Milka, če ji bolj sede.

Ta ime dajejo bolj ta južni in ji mogoče zato ni všeč 🤔 Se bo že navadila, saj je njena vnukinja konec koncev in vidva zbereta ime za vajino hčerkico 😍

MojaMila

Čestitke 🙂
Pa Mila je čist lepo ime – ne sekiraj se okoli svoje mame, ona je izbrala imena svojih otrok, ti pa svoje.
Pa res je lepo ime – po zvenu in pomenu.

Mila je pa res lepo ime, kaj se zdaj sekiraš zaradi ene (oprosti izrazu) stare babe, ki je užaljena, ker otrok ni poimenovan po njenih željah. Vsakič, ko jo bo poklicala drugače, jo popravi, da je punčki ime Mila. Bo že nehala. In vem, da je tvoja mama, ampak je zelo sebična, ker prav gotovo ve, da te je s svojim godrnjanjem prizadela.

Sama sem dala prvi redko ime, ki mi je bilo všeč. Tašča je samo rekla, da ga še ni slišala, ostalo pa nič.

Sedaj ima punca 2 leti in si sploh ne predstavljamo, da bi bila karkoli drugega (je pa na koncu ime izbral partner).

Druga ima naj pogostejše ime. Je pa tašča samo komentirala, da se je skregala s svojo taščo, ker je prababica komentirala izbiro imena. …da če ne vemo dati, karkoli drugega, ker ima ena punca v daaaaljni žlahti isto ime in priimek.

Pač vsak je lahko 1x ìzbiral zase. Potem je pa konec. Izbirajo drugi.

Če ja pa kdo dal kakšno izpeljanko sem ga pa takoj popravila in vsak se tega drži.

Izbrala si lepo ime.

moj nečakec vito bi bil mila, če bi bil punčka 🙂

ko je naša ta mlada to rekla, mi je bilo tako grdo ime, nisem mogla verjeti, da bom imela milo?!?!??!?! ja, čifursko ime. ptoem pa mi je kar naenkrat ratalo tako všeč.

ona bi ji ga dala zato tako ime, ker mila = blag, nežen in je pač želela da bi punčka taka bila. mila ;-O)

js bi šla sedaj še dlje in bi dala punčki ime vita mila 🙂 življenje milo

ne razumem pa staršev, mame, da ji neko ime ni všeč. sprejmeš otroka, ki je Božji dar in ime mu zaradi nekega razloga data starša, katerima ime je najverjetneje najlepše na svetu. in če mama, tvoja mama ne razume …. potem žalostno. če sprejema, spoštuje tebe bi tudi tvoje ime

se bo že navadila

Babica se nisem, bom pa vnuke verjetno vec klicala z vsemi mogocimi ljubkovalnimi nadimki kot z imenom. Enako delam z vsemi ljudmi, ki jih imam rada, celo z nasim psom in macko.

Mogoce je tudi tvoja mama taka, da vnukinjo enostavno mora klicat ljubkovalno, za ime ti je pa rekla cisto tako, izrazila je svoje mnenje in to je to.
[/quote]

Ljubkovalnimi nadimki? Sem in tja že mogoče, drugače pa ima otrok ime in tako ime , kot ga starši izberejo, tako otroka potem tudi kličemo.

Ime ni nenavadno, ampak zelo moderno zadnje čase.V vrtcu imamo trenutno kar nekaj deklic z imenom Mila.Zelo lepo ime je!

Lepo ime, naj ga Mila nosi s ponosom. Za tvojo mamo pa, sebično, da tako reče hčeri. Jaz bi za svojo vnukinjo sprejela kakršnokoli ime, tudi, če mi na prvi pogled ne bi bilo všeč, to hčerki ne bi povedala. To pač ni moja stvar ampak stvar staršev.

tako sta ji dala ime, meni je všeč, se boi že sprijaznila, meni je otročja, da jo kliče z vsem drugim, jaz tega ne bi odobravala, povej ji da ji je tako ime in naj jo tako kliče, dtrugače pa malo manjkrat pojdite na obisk

Za punčke je toliko lepih imen, za fantke pa, ali so čisto navadna (vsak drugi je Luka, Miha, Rok in podobno) ali pa kakšna afnasta (Taj, Lan, Mal). Vmes pa nič.

Tudi ime moje hčerke pred skoraj 30 leti starim mamam in atom bi bilo všeč, ker je bilo zelo redko, danes pa jih je cel kup. Pa so se vsi navadili.
Imam pa kolegico, katere babica se nikakor ni strinjala z imenom in jo je celo življenje klicala čisto z drugim imenom, kar je pa res zanimivo, je pa to, da jo pod tem babičinem imenu poznamo vsi, redkokdo sploh ve, kako ji je zares ime.

Bi tudi jaz rekla, da je mamo to zbodlo, ker je bolj južnjaško. Ampak kljub temu je lepo ime. Meni je všeč tudi Lejla, ampak v osnovi mam rajš “naša imena”.

Meni se ne zdi prav nič južnjaško.Mile so pri nas že dolgo kot skrajšave za Mileno ali Ljudmilo.

Mark, Lenart, Oskar, David.

[/quote]

Tudi jaz rada kličem po ljubkovalnih imenih in verjetno bom tudi vnučke, ko pridejo. Če mi ime ne bo všeč, bom sicer povedala, a na enak način, kot povem, da mi ni všeč kakšna glasba, jed, film … Ime je izbira staršev in to je treba spoštovati.
Mila mi je pa drugače zelo lepo ime.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close