Staršem ni všeč ime, ki sem ga izbrala za otroka
Mila je (tudi) cudovito slovensko ime.
https://www.narodne-pesmi.si/?lang=&option=slovenska_imena&stran=Zakladi Slovenije#
Sicer pa – tudi Slovenci s(m)o za nekoga “juznjaki”, brez skrbi.
Tudi jaz rada kličem po ljubkovalnih imenih in verjetno bom tudi vnučke, ko pridejo. Če mi ime ne bo všeč, bom sicer povedala, a na enak način, kot povem, da mi ni všeč kakšna glasba, jed, film … Ime je izbira staršev in to je treba spoštovati.
Mila mi je pa drugače zelo lepo ime.
[/quote]
Če boste povedali, da vam ime ni všeč, to ni nobeno spoštovanje! Vi ne boste kritizirali imena, ampak njuno izbiro. Kot je razlika, če rečeš, da ne maraš pašte ali pa da ne maraš te pašte, ki jo je ona skuhala. Upam, da vam je razlika jasna in ne boste tako nesramni do svojih otrok. Ravno na vsakem koraku pa tudi ni treba svojih mnenj delit.
Ubogi tvoji otroci. Upam, da tudi nikoli ne boš babica.
[/quote]
Zakaj so pa ubogi? Ker njihovi mami južnjaško ime ne sede? Ja, to pa so res zelo ubogi. In ja, ker ji ime Mila ali Lejla ali Fatima ne sedejo, ti upaš, da nikoli ne bo babica. A si prizadeta?
Ja, pač vleče na južnjaško, pa še ne vem kako iščete slovenske korenine pri Ljudmilah. Meni tudi Milan ne sede, pa Mila tudi ne. Bo pa postalo popularno, kot je bila pred leti masovno Mia ali Mija (še vedno je), pa Lana (v razredu mojega sina so štiri Lane). Pač neko ime se prime za določen čas, potem pa presahne. Zdaj recimo Rokov skoraj ni več, tu pa tam kakšen, zdaj je čas Tianov, Kianov itd. Maji so tudi že passe.
Pri nama so tudi nekaj komentirali, ker sva izbrala za drugo hčerko bolj “starinsko” ime. Pa sem svoji mami lepo povedala, da meni moje ime tudi ni glih super in bi se sama poimenovala drugače in je bil takoj mir. Do danes so se vsi navadili in jo kličejo po imenu.
Tako da glavo gor, ne pregovarjaj se z njo, samo popravi jo vsakič, ko hčerke ne pokliče po imenu.
P.S. Pa meni se tudi Mila zdi čist luštno ime.
Tudi jaz rada kličem po ljubkovalnih imenih in verjetno bom tudi vnučke, ko pridejo. Če mi ime ne bo všeč, bom sicer povedala, a na enak način, kot povem, da mi ni všeč kakšna glasba, jed, film … Ime je izbira staršev in to je treba spoštovati.
Mila mi je pa drugače zelo lepo ime.
[/quote]
če spoštuješ izbiro staršev, zakaj boš pa potem vnuke klicala vse drugo, samo po imenu ne? Pač meni se zdi spoštljivo človeka klicat po imenu.
Po naslovu teme sem mislil, da ste izbrali kakšno bolj nenavadno ime, vendar Mila je povsem normalno ime v našem in tujem okolju. Sem v tridesetih in v tem našem babyboomu je kar precej punčk z imenom Mila.
Res ne razumem kak so lahko stari starši taki egoisti in ne spoštujejo odločitev svojih otrok…
Vasa trditev ne drzi. Mila je staro slovensko ime, ki ga je nosila tudi slovenskih igralk in sicer Mila Kačič. Mila lahko izhaja iz pridevnika míla ali pa je skrajšana oblika iz imen s sestavino mil(a), kot so imena: Bogomila, Ljudmila, Milada, Milana, Milena.
[/quote]
Mila Kačič je bila kar lepo Ljudmila Kačič. Klicali so jo z okrajšavo Mila.
Forum je zaprt za komentiranje.