Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Starša sta katastrofalna

Starša sta katastrofalna

Zadnji dve leti sem pogosto tarča in vmesni člen med staršema, ki se prepirata na dnevni bazi. Pred kratkim sem izgubila tudi otroka, bila sem v osmem tednu nosečnosti. Že to me je tako potrlo, da ob vsakem dojenčku, ki ga zagledam, dobim solzne oči, srce se ki para, ker vem, da sem ga izgubila. Psihično me je popolnoma uničilo in ne morem se sprijazniti s tem, zdaj pa sem še tarča maminih in očetovih igric. Skregata se za vsako malo malenkost, v vsako težavo vpletata mene. Vsakokrat sem posrednik med njima in njunimi bednimi igrami. Oče je egoist, ki svojega vedenja ne želi spremeniti, mama pa mu vrača s tem da ga dela ljubosumnega, v kar vpleta tudi mene. Da ne omenim, da je zaradi tega začela hujšati (ima 50 kg) in kosila ter večerje ni jedla že od ponedeljka. Eden od mojih bratov je imel pred kratkim rojstni dan, in mama ga je želela uničiti s tem, da bi na zabavi, ki smo jo pripravili za sorodnike vsem razglasila, da se ločuje z očetom, in to ravno na bratov rojstni dan. Najbolj boleče pa je bilo to, da se na bratovem rojstnem dnevu ni želela prikazati, kar je brata potrlo do konca. Hudo mi je bilo za brata, ker vem, da bi mu mamin prihod veliko pomenil, ampak je zaradi iger med njo in očetom nastradal on in jaz. Vsa ta drama me psihično izčrpava in sprašujem se, kje piše, da sem dolžna sprva prenašati njune probleme in jih tudi reševati. Kaj bi pa vi naredili?

Če živiš pod isto streho čas je, da se odseliš….

maa in ata se ločujeta. Nista edina. Stoj ob strani, a od “daleč” – ne pa neposredno vmes. Ločitev med staršema ni tvoja stvar. Ne ločujeta se zaradi tebe. Bosta morala samo to urediti, dovolj sta stara.

če se loujeta, naj se pač ločita. Pusti ju pri miru in naslednjič ju ne povabi na rojstni dan. Koliko je star brat, da ste morali to praznovati s sorodniki zraven? Mislim a je majhen otrok? Ker če ni otrok, je praznovanje z družino nesmiselno.

Mati psihično zlorabja vse v družini in hoče svoje uveljavit z manipulacijo. Pusti jo. Ti nisi gospodar njenega življenaj, je ona. Ti imaš svoje. Meni se je podobno zgodilo in na mamo se nisem mogla obrniti – začela sem se od nje in od očeta oddaljevati in povem ti, življenje je lepše. Živi ga in ju pusti pri miru, čeprav je težko

Čim prej se odseli in si uredi svoje, mirno življenje. Glede na to, da živiš tako stresno življenje, je čisto možno, da si izgubila otroka zaradi tega.

Mama zlorablja vse in se s svojimi nerazrešenimi zadevami izživlja nad vami. Odmakni se, prekini stike oz. jih omeji le na najnujnejše. Jaz sem ji začasno prekinila. Ne bodi ji vedno na voljo. Postavi se zase in si ustvari svoje življenje. Če ti je težko, si poišči nekoga za pogovor. Sem imela zelo podobno izkušnjo, imam dva mala otroka in se ves čas poskuša izživljati, vendar sem ji dala ostro mejo. Otrok sploh ne dobi, vidi jih samo če sva oba zraven pa še to zelo redko. Ne pusti se, da te prizadane. Vem, da je težko, ampak imej rada sebe. Najprej poskrbi zase. Mama, dokler si ne poišče zdravniške pomoči, tega ne bo prenehala. Vem, da je težko, ampak drži se. Misli nase in na svojo prihodnost.

Kakšne ste to moderne ženske, da še kar pri starših živite? A niste bolj sposobne od sinčkov?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close