Starostnik sam – kaj če je nujno?
Berem tole temo ki je sicer malo bizarna https://forum.zurnal24.si/forum/tema/nujno-oce-23060172/
Jaz se sicer s svojo mamo zelo dobro razumem in se je ne bojim, ampak dejstvo je, da živi sama, mi pa kar daleč stran. Stara je čez 80 let. Vedno se sprašujem kaj če se ji kaj zgodi, pade po stopnicah, pade v nezavest, karkoli, v hiši pa ni nikogar. Še mobitela nima, samo stacionarca.
Vidiva se enkrat na teden (jaz pridem k njej), slišiva skoraj vsak dan ali vsak drugi dan. Včasih je ne dobim na telefon in potem ful v skrbeh letim k njej. Vedno me je strah, kaj bom našla.
Drugače je čisto vitalna, pokretna, pri sebi, skrbi zase, kakšen dom niti pod razno ne pride v poštev. Brez hiše in vrta bi jo kar pobralo. Ampak ima pa nekaj zdravstvenih težav in nikoli ne veš, kaj lahko pride.
ena hčerka, 30.12.2022 ob 08:10
Berem tole temo ki je sicer malo bizarna https://forum.zurnal24.si/forum/tema/nujno-oce-23060172/
Jaz se sicer s svojo mamo zelo dobro razumem in se je ne bojim, ampak dejstvo je, da živi sama, mi pa kar daleč stran. Stara je čez 80 let. Vedno se sprašujem kaj če se ji kaj zgodi, pade po stopnicah, pade v nezavest, karkoli, v hiši pa ni nikogar. Še mobitela nima, samo stacionarca.
Vidiva se enkrat na teden (jaz pridem k njej), slišiva skoraj vsak dan ali vsak drugi dan. Včasih je ne dobim na telefon in potem ful v skrbeh letim k njej. Vedno me je strah, kaj bom našla.
Drugače je čisto vitalna, pokretna, pri sebi, skrbi zase, kakšen dom niti pod razno ne pride v poštev. Brez hiše in vrta bi jo kar pobralo. Ampak ima pa nekaj zdravstvenih težav in nikoli ne veš, kaj lahko pride.
Ciankalij dela čudeže.
Hvala obema, ja s sosedi smo zmenjeni. Ampak vmes lahko mine ves dan ali celo dva, preden bi oni ali jaz opazili, da je preveč mirno v hiši oz. da se ne oglasi na telefon.
Tale gumb za klic mi je zelo zanimiv. Bom malo pobrskala če najdem kaj uporabnega. Verjetno mora imeti oseba potem to ves čas pri sebi, kar je tudi malo problem. Ampak to bi jo nekako probali pregovoriti. Čeprav tudi ne bo lahko, še mobitela ji ne moremo vsiliti.
80 pa res ni neka starost (dandanes!). 10 ali 20 let lahko komot spite brez skrbi…..
Vesel oče, vitalni potomec vitalnih Turjaških …..
ena hčerka, 30.12.2022 ob 08:30
Hvala obema, ja s sosedi smo zmenjeni. Ampak vmes lahko mine ves dan ali celo dva, preden bi oni ali jaz opazili, da je preveč mirno v hiši oz. da se ne oglasi na telefon.
Tale gumb za klic mi je zelo zanimiv. Bom malo pobrskala če najdem kaj uporabnega. Verjetno mora imeti oseba potem to ves čas pri sebi, kar je tudi malo problem. Ampak to bi jo nekako probali pregovoriti. Čeprav tudi ne bo lahko, še mobitela ji ne moremo vsiliti.
-
Če Ima internetni priključek ji bi lahko namestili kako kamero za oddaljen nadzor
Jaz sem z očetom bila dogovorjena za uro, ko mora biti dosegljiv, med 9.00 in 9.30 sem ga vsak dan poklicala. Če sem vedela da ne bom mogla, zaradi službenih obveznosti, sem povedala in sva določila drugo uro, če pa je prišlo kaj nenapovedanega, pa sva imela določeno uro popoldan ;). Prej pa tudi, ni bil v hiši ali pa ne slišal, par krat klic, potem pa v avto :(.
Je pa 2x doživel možg.kap, prvič je bil še v fazi, da je potem sam poklical, drugič pa je obsedel zunaj in je slučajno brat prišel na obisk. Če ne bi, bi bil ponoči zunaj, ker ni bil v stanju premikati se in bi jaz potem naslednji dan komaj ugotovila da nekaj ni ok.
Lp.
Še nisi slišala za Telekomovo storitev, ki je sofinancirana in te nič ne stane? Je zelo razširjeno in super funkcionira, pokliči jih čimprej, ker par mesecev traja, da pridejo in namontirajo vse potrebno:
Vesel oče, 30.12.2022 ob 09:00
80 pa res ni neka starost (dandanes!). 10 ali 20 let lahko komot spite brez skrbi…..
Vesel oče, vitalni potomec vitalnih Turjaških …..
Ti, Veseli. Jaz pa res poznam potomce Turjaških.
In sploh niso zaplankani. Prav fajn so!
Tako, da ne verjamem, da sodiš tudi ti mednje! Res ne!
potomka Žovneških
Mi smo se odločili za SOS zapestnico. Sprogramiraš da s pritiskom na rdeč gumb kliče vas. Mislim da lahko vneseš 3 številke. Če se prvi ne oglasi, kliče avtomatsko naprej drugo številko.
Pri nas se je fino obnesla. Mama jo je imela skoz na roki. Tudi lansko zimo ko je nesla pepel ven in je padla ter se ni mogla pobrat. Lahko bi zmrznila. Tako pa sem poklicala sosede in jih prosila če jo lahko dvignejo in spravijo v hišo. V pol ure sem bila potem že jaz pri njej.
Neprijavljena, 30.12.2022 ob 18:27
Mi smo se odločili za SOS zapestnico. Sprogramiraš da s pritiskom na rdeč gumb kliče vas. Mislim da lahko vneseš 3 številke. Če se prvi ne oglasi, kliče avtomatsko naprej drugo številko.
Pri nas se je fino obnesla. Mama jo je imela skoz na roki. Tudi lansko zimo ko je nesla pepel ven in je padla ter se ni mogla pobrat. Lahko bi zmrznila. Tako pa sem poklicala sosede in jih prosila če jo lahko dvignejo in spravijo v hišo. V pol ure sem bila potem že jaz pri njej.
MI lahkonposljes ljnk oz kje si jo nabavila?
Anonimno 2084, 31.12.2022 ob 22:52
Obstaja zapestnica, v katero vneseš 3 telefonske številke in avtomatsko kliče po vrsti dokler se kdo ne odzove, seveda, če se s tistim ki jo nosi kaj zgodi. Javi lokacijo, kje se oseba nahaja, lahko pregledaš, če je oseba slabo spala, njen pulz itd. Deluje zelo dobro
Kje se dobi to zapestnico, ime?
Edino zapestnico, ki ima možnost vnosa 3 številk, sem našla na strani najzdravnik.com.
( https://najzdravnik.com/products/sledilna-naprava-za-starejse-in-dementne-ljudi )
Ne najdem pa, iz kje je podjetje, ki prodaja.
Revijo Najzdravnik (na spletu) izdajajo v Hočah. Morda je tudi trgovina tam registrirana.
Lahko poskusiš tudi tole:
Forum je zaprt za komentiranje.