STARO PECIVO
Sama sem delala nekakšne kroglice.
V multipraktiku sem sesekljala biskvit, dodala marmelado in naribano čokolado. Nato sem dodala še nekaj sladkorja (biskvit je bil bolj malo sladkan) ter vse skupaj navlažila z pomarančnim sokom. Nato sem to gnetla toliko časa v posodi, da je prišla homogena masa, ki sem jo oblikovala v kroglice.
Enkrat, ko sem prilila preveč pomarančnega soka sem nato dodala še piškotne drobtine, da se je sploh lahko oblikovalo. Lahko bi pa tudi dodala mlete orehe ali lešnike.
Če dodaš nekaj ruma, pa lahko narediš rumove kroglice. Kar poizkusi. Mislim, da ti mora uspeti.
LP Mateja
Jaz običajno to porabim v kroglicah kot Tajč, še namerno zamrzujem ostanke peciva ali namerno spečem več biskvita. Edino sekljanje biskvita v multipraktiku me je presenetilo, jaz ga kar z rokami zdrobim, celo trudim se, da bi ostal kakšen majhen košček cel, pa se s tekočino vse zdrobi.
Grmada? Podroben recept najdeš na Kulinariki pod Blejska grmada, ga. Marinka je napisala recept iz restavracije na letališču Lesce.
Drugače grmado brez problema narediš na pamet, samo zlagaš plasti, kot so vam všeč:
– s sokom (ali kakavom) napojen biskvit
– vanilijeva krema za kremšnite
– v rumu napojene rozine
– mleti orehi
Te plasti ponavljaš, dokler se ti zdi potrebno. Za kremo za kremšnite na forumu najdeš veliko receptov, lahko pa tudi preprosto skuhaš puding po želji.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.