Starigrad-Paklenica
Pozna kdo ta kraj in hotel Alan?
Mi bi se letos odpravili sem kar z agencijo Relax in sicer all inclusive za en teden (z avtobusom).
Za tri bi prišlo okrog 950€, ni nevemkako poceni ni pa predrago, saj je med ostalimi ponudbami ta še najcenejša, vse najboljše variante so pa že zasedene?
Torej kaj svetujete?
HVALA!!
Lahko ti povem svojo izkušnjo izpred dveh(ali treh) let.
Za prvega maja, ko smo nekaj dni prosti, sem šla ravno tako z Relaxom v Paklenico, isti hotel.
Sicer za nič ne morem kriviti osebja hotela, zato pa krivim agencijo. Plačana je bila soba z balkonom, stlačili so naju v sobo, ki ni imela balkona, zato pa je imela na tem, kar naj bi nekoč bil balkon, delavce, ki so lahko zijali v sobo. Res odlično. In Paklenico si bom po tem zapomnila celo življenje, poleg tega pa še to, da je bila soba poleg sobe, kjer so sobarice hranile rekvizite in je bila galama, ko bi rada še sladko spala.
Hrana pa je bila za moj okus odlična, veliko izbire, brez pritožb.
Če ne bi kasirala takšne sobe, bi bilo najbrž vse ok. Na žalost pa je bilo še cel čas slabo vreme, večinoma je lilo kot iz škafa, a sva se vseeno raje spokala hodit naokoli po dežju, kot da bi poslušala razbijanje cel čas.
No najbrž so do zdaj že renovirali, vseeno pa si nisem mogla kaj, da ne bi povedala te izkušnje.
Če nimaš nič proti pričkanju pa tako ni problema, s pritožbo bi naju najbrž prestavili drugam, a kaj ko sva taka, da se nama ne da pričkati.
Za plažo res ne bi vedela povedat, kot sem rekla, je takrat lilo, zato me niti kaj prida zanimalo ni, se ne spomnim.
Ja na izlet pa greš lahko v Paklenico (če se tako reče), naravni park, zelo hribovit, skalnat, kjer vadijo plezanje tudi alpinisti na eni zelo strmi steni, nealpinisti pa se lahko povzpnejo na kakšenj manj zahteven hribček. Zaračunavajo vstopnino. Je pa zelo lepo. Prirejali so tudi izlete na slapove Krke in najbrž še kam. Ni se za bat, nekaj za početi se bo že našlo, sploh če imaš rada naravne znamenitosti.
Po mojih izkušnjah: nastanitev, hrana in plaža ob hotelu v redu. Vendar je vreme problematično. Ko zapiha z Velebita, se morje močno shladi in jaz tja ne grem več. Ko smo se v slabem vremenu odpeljali do Zadra, je tam sijalo sonce in smo se prav žalostni vrnili nazaj. Sicer pa je za ogled zanimiva Paklenica, v kraju se nič posebnega ne dogaja, razen hotelske animacije.
Meni je bila Paklenica noro všeč … dokler sem aktivno plezala. Zdaj bom šla tja samo še, ko bom hotela otrokom pokazat, kje je včasih mami plezala ;), drugače pa mi že kraj kot tak ni ne vem kako turističen, dve tri gostilne in nekaj štantov.
Plaža se mi zdi, da je bila nekaj z nasutimi kamenčki (zraven kampa NP Paklenica, kjer smo bili mi) in nekaj betonirane, ampak mogoče so že kaj spremenili.
Hotel je lani generalno obnovljen in lep, imajo tudi res prave družinske sobe, ki so primerne tudi za “nestandardne” družine z več kot 2 otrokoma. Pred hotelom je najši (sladek) bazen, streljaj stran je igrišče, plaža je 2 min od hotela, mešano, trava, pesek, kamenčki, morje je bilo takrat, ko smo bili mi dol, -mlaka. Letos so dol letovali naši prijatelji in so poedali isto. Hrana odlična, je pa samo mesto sredi ničesar, nočnega življenja ni, tudi sprehodit se nimaš kam, razen če se radi sprehajate po “divjini”. Zvečer nimaš kje posedet, kam nimaš na sladoled, kam nimaš na promenado.Mene to moti in zato kljub drugim res dobrim platem tega hotela tja ne bomo šli več. Vetra z Velebita nismo doživeli, bili smo tam 3 dni in takrat je nažigalo snce 100 na uro. Plaža pa je primerna tudi za najmlajše, četudi ni ravno mivka.
mi smo bili zadovoljni, le da so ga tisto leto še prenavljali, tako da sedaj mora bit pa še toliko boljše. sobe klimatizirane, hrana dobra ( če ti pomaga pri nas ima hčerka omejitve pri hrani, pa smo vedno našli kaj za njo), bazen pri hotelu, če se prav spomnim celo notranji, plaža pa tudi vredu. skratka mi smo bili zadovoljni in poznam jih kar nekaj ki so bili tudi.
Forum je zaprt za komentiranje.