Najdi forum

A mogoče veste, kje bi se dalo dobit kakšne prastare igre (ki smo jih igrali pred 100 leti in so takrat večinoma letele v dosu) in letijo v windowsih?

A si mogoče že slišala za enega zelo prijaznega strica, Gugl mu je ime (Google se napiše) in ti odgovori na vsako vprašanje. Če imaš v mislih konkretno igro kot npr. Aladdin probaj vprašat strica G. – presenečena boš nad rezultati …

Sicer pa je, kot že o premnogih drugih stvareh, tudi o tem bilo na tem forumu dosti, dosti govora, tako da tudi naš skromni iskalnik lahko kaj pomaga.

Bo šlo? 🙂

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

ja ja, vem za strica gugla 🙂 … za ful iger (ki so btw še veliko starejše od strica gugla, tako da on sploh ni najbolj star stric) se niti sami več ne spomnimo kako so se imenovale … mogoče obstaja kje kakšna stran ki jo urejajo kakšni navdušenci pa se da od tam kaj vzet dol.

hmmmm … tako stare igre ti pa pod XPji najbrž ne bojo laufale. In, če imaš NTFS particijo namesto DOS, jih niti izven Winsov ne boš mogla zagnat.

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Pojdi na http://dave.slo-igre.net/, jih imajo veliko samo če ti bodo delale v xpju.

Ekola še ena stran…

Pozdravljeni,

morda kdo ve kje,na netu,bi našla igrico Prahistorik?

Napiše se Prehistoric, ampak jaz nisem našla nič pametnega. Je pa res, da se nisem ravno poglabljala v iskanje …

Ma vem Mouse kako se napiše .Sem pač prehtevala samo sebe :))
Vseeno hvala.Se grem probat ,preko guglčka.poglabljat in sporočim.

Pozdrafček!

Jaz pa sprašujem zelo konkretno za igro “UFO Enemy Unknown”, ki mi je lepo tekla na starih dobrih Win 3.1 pa tudi še v Win 98…

Kaj pa Win XP?????
Je mlinček od AMD prehiter????

LP
Senka

V bistvu se piše Prehistorik :))

Prehistorik
Prehistorik2

Za Senko…

UFO – Enemy Unknown

Hvala za linke.

Se Prehistorica lahko igra tudi on line, al ga moraš ,pod nujno,downloadati?

mogoče še kakšna od tukaj.

hvala za link.

A kdo slučajno ve, kako se imenuje igrica, kjer je bilo treba sestavljat železniško progo in potem so se po določenem času iz postaj pripeljali vlakci,ki jih je bilo treba usmerjat k izhodu prave barve, pazit, da se ne zaletijo, da ne blokirajo postaje… Zraven je bil še podivjani vlak, ki ni upošteval semaforjev… Bila je v seriji sharewara, ki se je pred kakimi desetimi leti na veliko prodajal na disketah – v škatlicah s sivimi naslovnicami…

Pozdrafček!

Imam originalni CD z igrico “UFO – Enemy Unknown” in s strani, ki mi je zanjo poslal link hmmm, sem potegnila dol .zip file, ga “odzipala”, a še vedno ne morem igrati meni tako drage igrice…smrk…

Kje je napaka?
Ali naj naložin igrico z originalnega CD-ja in potem dodam še te datoteke v isti direktorij na disku?

Sploh pa: je igrca združljiva z WIN XP ?!?!?!?!?

LP
Senka

Sem probal to igrico in mi čisto lepo dela v dosu, brez kakršnihkoli nastavitev, iz prve.

Kje se pa tebi zatakne?

Pozdrafček!

No, kaj naredim:

1. Naložim originalni CD na disk
2. Dodam oni “update” v isti direktorij
3. Potem pa se mi zatakne, ko je treba nastaviti zvočno in podobne malenkosti v “Setup” in mi odpre DOS okno in zgoraj napiše “Inaktive setup” in to je to

SMRK…

LP
Senka

Še enkrat jaz!

Hmmm, kako si naj nastavim

IRQ
DMA
Music port in
Soundblaster za

“UFO”

Mi ne greti in ne greti :(((((((

LP
Senka

V mapi windows\system32 poišči datoteko autoexec.nt

Odpri jo z notepadom in notri poišči vrstico, ki zgleda nekako takole

SET BLASTER=A220 I5 D1 P330 T3

Glede na te številke nastavi solato v setupu.

A220 –> port 220
I5 –> IRQ 5
D1 –> DMA 1

ostala dva za to igro nista niti tako pomembna

Pozdrafček!

Veš, hmmm še vedno se mi čarunalnik “upira” :(((

Ko vse naredim, kot si napisal, pa mi sporoči, da ne najde voznikov za zvočno kartico….grrrrrrrrrrr……

“Can’t find any sound drivers. Try re-installing the Game”

Pa ne da rabim DOS driverje ?!?!?

Grrrrrrrr……

LP
Senka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close