Stara vrstna garaža
Sem lastnik zelo stare vrstne garaža ki je nisem nikoli uporabljal,
pred menoj je zamenjala že 4 lastnike. Drugi lastnik je od prvega kupil to garažo
brez kakršne koli pogodbe, naslednji prodajalci in kupci so med seboj imeli le
“navadne” pogodbe, na roke napisane, zadnji lastnik in jaz pa smo na prav tako
na roke napisani pogodbi le overili podpise pri notarju. Sedaj me sosed prosi če
mu prodam garažo.Od prvega lastnika imam gradbeno dovoljenje in pogodbo med
mano in prejšnjim lastnikom, drugega nič .(tudi lastniki ostalih garaž nimajo urejenih dokumentov nekateri celo nobenih dokumentov) sosed pravi da mu to zadostuje saj ne namerava urediti dokumentacije, želi le imeti garažo da bi vanjo spravil traktor.
Vprašanje: ali lahko tudi midva napiševa medsebojno pogodbo in le podpise overiva pri notarju?
Se tako še da naredit?
Če kupcu to zadostuje, potem naredite tako. Opozorila bi le na to, da notar prodajalčevega podpisa (overi se namreč le podpis prodajalca) ne bo overil, če ne bo predhodno plačan davek na promet nepremičnin. Sicer pa, zakaj bi sploh overjali podpis na prodajni pogodbi? Kupec se zaenkrat itak ne bo mogel vknjižit kot lastnik v zemljiški knjigi.
Torej napišete prodajno pogodbo v kateri omenite tudi neurejeno z.k. lastništvo, jo podpišete, predate kupcu garažo v njegovo posest in (kar se vas tiče) je to dovolj.
Forum je zaprt za komentiranje.