Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Stara vešča nam je uničila dopust

Stara vešča nam je uničila dopust

Odgovor na objavo uporabnika
yram, 11.02.2022 ob 09:33

Zenska imas druzino. Tvoji otroci so tvoja skrb. Leto dni star otrok ni tascina obveznost ampak tvoja. Hotela si izkoristit tasco, je pa ona izkoristila tebe. A da bi jo pa sama povabila, zaradi nje same- to pa ne. Jaz mojo tasco povabim zraven na morje, k mojim v tujino, na izlete ko smo se hodili zato ker je babica mojih otrok in otroka jo imata strasno rada, jaz jo imam rada in ne zato ker vidim neko korist v njej (tasca bi za nas zivljenje dala, za svoja sinova, vnuke). Kar das tudi dobis.

Samo čudim se komentarjem. Ta zgoraj je po mojem edini zdravorazumski. Če mora babica oddelati dopust, potem je na mestu vprašanje kdo je tu pokvarjen. Izkoriščate najbližje, potem pa še jokate po forum, ko vam ne uspe. Sram vas bod

Lepo, da so še nekje takšne snahe kot ste vi.

lakote, vojne in take snahe reši me, o Gospod.

Tašča je očitno nezanesljiva oseba. Že tam bi jo morali vsaj tretji dan vprašati, ali niste imeli dogovora. Ne moreš pa je nazivati z veščo, ker ni bila vaša služkinja.

Prvo povej možu kar mu gre in tato še vešči. Kakšen način pa ja to, da se zafrkne celo družino.

Veš kaj!

Nisem prebral vseh odgovorov, zato ne vem, če je kdo napisal kaj podobnega, a ti bom nekaj položil na srce.

Vsako obdobje ima svoje posebnosti, prav tako to obdobje, ko je otrok majhen. Zato izkoristi to obdobje in bodi z otrokom, če si le lahko, kajti zamujenega z njim ne boš mogla nadoknaditi. Vedi, da otroci še prehitro zrastejo, in smučanja z njimi bo še dovolj, a naenkrat bodo želeli iti sami s svojo družbo. Zato izkoristi ta čas in najdi način, da boš dopuste in proste dneve preživljala s svojo družino in otroci, pa čeprav ne boš uživala sama v smučanju. V nasprotnem primeru boš, verjemi, močno obžalovala, da nisi bila z otroci, ko bi lahko bila. LP

Raz_izdena, 11.02.2022 ob 09:55

Če bi vedela, da ne bom imela nič od smučanja (in smučat hočem skupaj z možem ne sama kot neka trola nesposobna), ne bi vrgla ven denarja za app in ostale stroške.

Potem bi se za ta denar odločila za hotel primeren za otroke z bazenom in all inclusiv ne pa da še na dopustu kuham in pomivam.

Z otrokom šetkat in na čaj grem lahko doma brez da app plačujem

Razumem, da ste imeli nek dogovor, ne razumem pa, kako je lahko leto in pol star otrok ovira za dopust.

Naš smučarski dopust z leto in pol staro hčerkico:

Bivali v apartmaju. Zajtrkovali skupaj v apartmaju, hitro pospravili, se oblekli, šli ven – do smučišča smo šli z avtom. Smučala sva malo skupaj z možem, punčko sva imela v pohodniškem nahrbtniku in izbrala primerne proge. Po nekaj spustih smo se šli malo igrat v sneg, do avta po sanke, potem sva se midva še malo izmenjala za smučanje, hči je ta čas uživala v igri z enim od naju, šli smo na čaj, skupaj smo pojedli malico… V apartma smo se vrnili okoli 11.30, mala je pojedla juho (prinesla v manjših količinah zmrznjeno domačo juho s seboj) in šla spat, midva na en, dva, tri naredila kosilo. Mala se je zbudila ob cca 13.30-14.00, smo pojedli, hitro skupaj pospravili, šli najkasneje ob 15.30 ven. Nekajkrat na smučišče, nekajkrat na pohod. Večerjo smo imeli bolj na hitro (ostanki kosila, mlečni gris, umešana jajčka…). Mala je okoli 19.30 padla dol, midva imela večere zase.

Spočila sva se oba z možem, nasmučala tudi, uživali vsi maksimalno. Si ne predstavljam, da bi punčko vsak dan oddala nekim tujcem v hotelu, da bi šla midva smučat brez nje, kot ti to opisuješ…

Kakšna pokvarjenka tale tvoja tašča. Ne razumem, je že cel čas vedela, da grejo tudi njeni prijatelji tja? Ne vem kaj bi, bi ji pa dala kozje molitvice, da bi se jih zapolnila do konca življenja.

S taščo omejite stike. Vsekakor se jo sin boji in obucuti krivdo, hkrati pa je isti kot ona. Sel je smucat, vas pa je samo pustil z malckom.

Vi bi morali vzeti malcka in se vrniti domov, sam pa naj pogrbanceno caplja za svojo mamo, ce ze ne zna zaropotati. Bojim se, da scasoma ne bo boljse, samo slabse. Tasca se bo zacela verjetno vpletati preko sina, saj vas moz ocitno nima dovolj trde roke, da bi jo postavil na svoje mesto.

Saj je veliko literature na to temo. Tudi na spletu.

Upam, da ne boste dolgorocno dovoilili, da tasca se naprej manipulira in vas vznemirja.

Lep poozdrav,

Mili

Nas snahe pa take lajave tasce, kot ste vi. Zbogom.

kuge,, 12.02.2022 ob 18:56

lakote, vojne in take snahe reši me, o Gospod.

Nas snah pa.takih lajavih tasc, kot ste vi, Kuga. Zbogom.

Prvo se pogovori z možem in naredi red, potem pa nad taščo ostro in z argumenti zakaj to kar je naredila ni ok, pa pač h njej ne bi več hodila. Naj se zamisli.

Veš za drugič.

Let it goooooo leeeet it goooooo

Ce se je tasca sama ponudila in ste imeli tak dogovor (kaj ste res imeli veste sami) … ok, potem res ne lepo od tasce, da se je med samim dopustom premislila.

Ampak … smucanje z malim otrokom res ni tak bavbav no. Pac treba je vzet v zakup, da to ne bo gor-dol od 9ih do 16ih ampak bo malo drugace: recimo dopoldne smuca eden, popoldne drugi ali pa ste skupaj na smuciscu pa se en smuca drugi se pa z otrokom vmes sanka ipd. Pac tak je smucarski dopust z malimi otroci in je lahko superzabaven. Mi smo pa zadevo vcasih resevali tudi tako, da smo sli na smucanje skupaj s prijatelji, ki so imeli podobno stare otroke, pa smo si kak dan zorganizirali tako, da sva sla recimo midva sama dopoldne smucat, prijatelja sta pazila vse otroke, popoldne sva pa midva prevzela varstvo in sta sla smucat prijatelja … pac toliko da si duso privezez potem pa itak druzinsko naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close