Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Stara vešča nam je uničila dopust

Stara vešča nam je uničila dopust

Ja prvo sem se na poletno identično zgodbo spomnila??

Odgovor na objavo uporabnika
Reciklirana zgodba, 11.02.2022 ob 06:48

Poleti pa je bila identična zgodba, le da ni bilo smučanje.

Se vam da.

Tocno tako.

Najprej je omenila, da na dopust sploh ne bi šli, zaradi majhnega otroka, potem, da bi šli v hotel, in imenovanje tašče, mame njenega moža, v staro veščo, je skrajno neprimerno.

Izmišljena zgodba izpod peresa nekoga, ki nima pojma

Recimo tako, 11.02.2022 ob 12:05

Recimo, da je to provokacija.

Pa vseeno.

Dopuste vedno prilagajamo celi družini. Tudi najmlajšim, najšibkejšim. Včasih kdo zboli ali kaj podobnega in je treba poskrbeti tudi za dobro počutje tega člana. Tudi na dopustu.

Smučat hodimo vsa leta.

Tudi, ko sem bila noseča.

Nisem šla na najtežje proge, smučala pa sem vseeno.

Mož je smučal z mano, a vsak dan nekaj časa tudi sam.

Potem dojenček, malček. Na lahkih progah v nahrbtniku pri možu.

Pa izmenjevala sva se, za pravo smučanje.

Ne moreš prosto smučati od 9.00 do 15.00 alu 16ih, če imaš malčke.

Tako se je nadaljevalo. Potem sva zafela otroke postavljati na smuči.

Pravo smučanje, seveda solo, 1 spuat na dan.

Je pa šel sam mož s prijatwlji na dnevno smučarijo, pa jaz s prijateljico.

Družinske smučarske počitnice so bile tako precej let “cijazwnje” po smučišču.

Pa potem jaz z večjim ali večjima otrokoma sama  mož z najmlajšim.

Tako je, ko imaš družino.

Tako kot poleti ne moreš v trdo ležati na plaži, če imaš otroke. Ali iti plavat z možem za 2 h. Pač ne gre.

In ni konec sveta.

Je pravzaprav luštno.

Zelo luštno.

Na smučanju se oddahneš, ko najmlajši obvlada vlečne naprave samostojno

Potem smučaš kot družina.

Dokler ptički ne začnejo letati iz gnezda.

Na tedenske zimske počitnice več niti ne moremo…zaradi študijskih obveznosti starejših dveh.

Bomo šli s srednješolcem za cel teden na smučanje tudi letos, starejea 2 bosta z nami samo nekaj dni.

Pa verjetno bo prav kmalu čas, ko bova z možem lahko vse dni sama vijugala po strminah.

Dokler nama bo zdravje služilo.

Uživajte z otročki.

Tudi na smučanju. Pa čeprav od samega smučanja odrasli nimate veliko.

Ima pa od tega ogromno družina.

Vse dobro.

Pa za božjo voljo, a ste vsi nepismeni: zato pa se avtorica jezi, ker nista imela namena iti na smučanje, ker imata leto in pol starega otroka, potem pa je tašča rekla, : “ne, ne , ne še odpovedati smučanju, grem jaz zraven če plačata apartma, bom dopoldne z otrokom in skuhala kosilo, popoldne pa grem jaz smučat” IN MLADO DRUŽINO OGOLJUFALA ZA DENAR IN POČITNICE.

Pokvarjenka je. Ta tašča je preprosto pokvarjena, in ne glede na to ali je dotična zgodba resnična ali ne, takšne zgodbe obstajajo.

Jaz pa avtoričin zapis berem tudi med vrsticami.

Rekla, da ne morejo na smučanje, ker imajo malega otroka.Hotelska namestitev ni bila omenjena prej, ampak šele po ignoranci tašče.

Stem ko je jadikovala, oh, ne moremo na smučanje zaradi malega otroka, je posredno izsilila pomoč tašče.

Ker jo tašča očitno ne mara, ne sprejema že od poroke naprej, se ji je gladko maščevala. Češ pa kuhaj mojemu sineku, on pa naj uživa revček haha. Obe po svoje sta lisici.Pa brez zamere.

Mislim da si pozabila da ste zdaj družina…in zdaj bodo dopusti malo drugačni….. ne vmešavaj babic zraven. Se pač nisi smučala…pa kaj potem. Bu hu hu. Sliši se kot da je tašča kriva ker si ti zdaj mama…. boga revica je morala kuhati in svojega otročka paziti….in to na dopustu…res si boga.

ta zgodba je pa že bila v morski obliki ???

Butelj

Karkoli ji rečeš ne bo nikomur pomagalo. Nič se ne bo spremenilo. Samo zapomni si za naslednjič. Moja tašča je pokojna. Takrat smo skrbeli še za njo. Je bila zelo slaba. Na kako smučanje tudi pomislili nismo. Tko da ja. Upam, da si vsaj 1 dan smučala? Ali je smučal samo mož?

Prosila ju je, če ji plačata počitnice v zameno za dopoldansko varstvo njunega malčka in kuhanje kosila!

Kakšne “počitnice” pa so to, če pazi otroka, kuha in pospravlja? Ima več počitnic doma.

Seveda je provokacija, ker v reali bi se to morda zgodilo en večer ali dva, drugače bi pa vsaka babica, ki se je sama ponudila, da bo mirkala otroka, to tudi počela. Razen če je bilo pri njih že dolgo marsikaj narobe in se ne razumejo. Samo potem dvomim, da bi jo vzeli s seboj in the first place.

ena stara, 11.02.2022 ob 09:29

Veš da sem temo odprla samo zato, ker sem hotela videti, kdo je spet tole zgodbico potegnil iz naftalina.

Sem bila prepričana, da je nadaljevanje tiste.

ha, jaz sem videla naslov in si mislila, da gre za staro zgodbo, ko so eni vzeli poleti taščo na morje  .. no, zdaj je očitno zimska s smučarije na vrsti haha  čakamo na spomladansko oziroma prvomajsko pa še eno z jesenskih počitnic … 😉

Nakladanje in pretiravanje. Na začetku objave pišete, da ne bi šli, ker nimate kam otroka dat. Na koncu pa, če se tašča ne bi ponudila, bi šli v hotel. Torej, sta nekako sama čakala, da se bo ponudila.

Če ste sta z možem odločila za naraščaj, je treba dojet, da otrok je vajina skrb. Niso zdaj dopusti prva skrb, da bosta otroka odfu… ,da gresta po svoje. Ali ne gresta nikamor ali pa vzameta otroka s seboj.

Klošarji, kaj hodis na dopust če nimaš za hrano da greš ven. Prov vidim kako ste šli v najbližji lidl pa kupil pastet pa kruha pa makaronov.

Noben ni opazil, da na začetku zgodbice piše, da verjetno ne bodo šli smučat, ker nimajo varstva za otroka.

Proti koncu zgodbice pa avtorica napiše, če se ne bi tašča ponudila,  bi šli v hotel, kjer imajo urejeno varstvo za otroke.

Daj si kaj boljšega namisli.

Dolgcajt!

Se je pač ženska malo poveselila.  Za tebe in tvojega moža, pa bo to izkušnja, da je več ne bosta vzela s seboj na dopust.  Nima smisla, da se prepirate.  Najboljše je, da to izkušnjo pozabiš.  Je pa tašča nesramnica. To je res.

Si že zamudila ….. takoj ji bi mogla dat vedeti, da obljuba dela dolg ….. pa zamera gor ali dol …..

V življenju se naučiš, da nič ni sto procentno, da vedno lahko kaj vmes pride, da imaš back up rešitve. Navsezadnje pa glede zaupanja v druge, včasih ljudje še sebi ne morejo zaupati, če prelomijo svoje lastne obljube.

Pa kaj tebi ni jasno sej se je ona rinla zravn ni je noben povabu ???

Pogovori se z njo. Vedno se stvari urejajo sproti. Ne pa čez pet let si naprej metat.

Raz_izdena, 11.02.2022 ob 09:55

Če bi vedela, da ne bom imela nič od smučanja (in smučat hočem skupaj z možem ne sama kot neka trola nesposobna), ne bi vrgla ven denarja za app in ostale stroške.

Potem bi se za ta denar odločila za hotel primeren za otroke z bazenom in all inclusiv ne pa da še na dopustu kuham in pomivam.

Z otrokom šetkat in na čaj grem lahko doma brez da app plačujem

Ti imaš otroka samo zato, ker pač je tako v življenju in ne zato, ker bi si ga iz srca želela. Žal mi je za tvojega otroka, ker bo odraščal v takšni agoniji. Si pa strašno preračunljiva. Dokler je po tvoje je ok, ko pa ni je pa ogenj v strehi. Ti si mama otrok je tvoj, tašča je svojega že vzgojila in spravila do kruha.

Tudi ti boš nekoč tasča(če)????Zelo grde besede??

Anonimno 4811, 11.02.2022 ob 07:39

Eni ljudje so preprosto pokvarjeni. Ta tašča je med njimi.

Ni ti treba nikoli odpustiti tega dogodka, vaše prve družinske počitnice je uničila, pa še finančno izkoristila. Fuj.

Ne pozabi, ne odpusti, in naj se stiki z njo omejijo. Ne vem kako na lep način reči – tašča je to načrtovala takoj ko je rekla, da gre z vami in verjetno tega znanca kar sama poklicala. Leto in pol star otrok gre k babici na počitnice, ne tašča z družino.

Ne pozabi, ne odpusti in možu povej, da naj naslednjič gre sam s svojo gnilo mamico v hotel za dva. Sprevrženko tudi drži stran od otroka, da ne bo še z njim/njo grdo delala. Fuj.

Se boste pa videli samo za eno kosilo ob veliki noči in in eno kosilo ob božiču. Pa že to boš sebi in otroku uničila praznike za vedno – če bo otrok 30. Ko bo prvič imel možnost lepih praznikov brez oblaka zlobe, ne bo nikoli čutil veselja ob praznikih. In to govorim iz lastnih izkušenj, nikoli ne bo tako vredu, kot bi lahko bilo. Eni ljudje so preprosto pokvarjeni in pohabljajo vse okoli sebe.

Stran od pokvarjenke – to so bile počitnice, brez skrbi, da bo stopnjevala nasilje.

Se strinjam z napisanim, isti problem imam sama.  Z možem plačujeva vse od  vzdrževanje hiše, stroške itd, ker je bila njena pobožna želja, da bo kao pri nas,  kakor da jo ne bo. Mene osebno ne zanima njeno osebno življenje,  tudi prostor imamo in kar naenkrat ni želela stanovati sama, ker češ da je sama, da bo z nama in tu in tam  kaj nam skuhala. To jaz naredim in zmorem sama. Ko sem pa jih začela serijsko dobivati pod pasom in me je poslala v PM in to zato, ker sem zanjo zaprta knjiga, da me ne more prebrati. Njen pogovor poteka  o opravljanju drugih in meni to ni všeč, ne maram in ne potrebujem tega.  In zato sem sedaj najslabša snaha in povrhu edina snaha, ko ne bo mogla več nič sama, so leta tu, me zanima, če bo hčerka prišla ji pomagati, ona ki je njej ušla, lastni materi.
    Mi smo imeli 2 majhna otroka, leto in pol razlike. Prav tako prijatelji in vsako zimo smo šli za en teden na smučanje. Prvič, ko je bil starejši star 4 mesece. Smo se vedno zelo uspešno pokombinirali pri smučanju, kuhanju in druženju z našimi otroci. Vedno brez družbe “stare vešče”. Ne tolk jamrat. Otricu so vaši in ne taščini. Čisto vse se da, če je le volja.

Tvoj problem je bolj specificen. Na zalost so dandanes redki, ki lahko stvari pogledajo sirse. Pri vecini druzin, partnerjev, prijateljev… je problem samo en! Komunikacija!!! Sigurna sem, da do danes ni bilo vse z rozicami postlano in kar naenkrat prvi problem. Treba se je naucit komunicirat, brez tega ni nic.

Ce je bil dogovor, je seveda grdo od tasce. Konec koncev ste racunali nanjo. Zakaj ni nasa stvar tako, da nima smisla poslusat komentarjev na to temo.

Kdo je placal njeno bivanje? Sklepam, da vidva v zameno za varstvo. V tem primeru naj lepo vrne denar in ves za naprej. Ce je placala sama pa jo nekako razumem. Ne vem zakaj se sama ne pogovoris z njo. Oprosti ampak moski ves da ne recejo takih stvari svoji mami. Otroka imata skupaj, si familija. Vprasaj zakaj je obljubila. Prijazno.

p.s. ce ne mores smucat sama si ti nesposobna, draga moja. V druzbi zna vsaka mona smucat.

Ce sparas jezik in rada igras zrtev, potem bodi tiho in je to to. Ce zelis imeti normalne odnose se pa navadi pogovarjat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close