star parket – oživitev?
Sem v najemniškem stanovanju. Večina poda je v parketu, ki je star. Izgubil je lesk in bi bil potreben ponovnega lakiranja. Seveda se sama v ta strošek ne bom metala, sploh, ker mi je to prehodna varjanta za leto, dve pa vendar me moti. Ali se da z kakšnim premazom, loščilom itd vsaj delno povrniti lesk?
Gre pa za tisti kockast parket, star sigurno 20+ let.
Edina varianta je brušenje in ponovno lakiranje. Lahko se z lastnikom dogovoriš za pol-pol.
Sama namreč oddajam stanovanje, kjer je tudi parket bolj slab. Sem najemnike ob prevzemu opozorila na to,
temu ustrezna je tudi najemnina in ni bilo pripomb.
Če bi bilo stanovanje de-lux, bi bila tudi najemnina de-lux.
Baje imajo parketarji neko stvar, ki obnovi parket brez brusenja in lakiranja, zakrije manjse praske, a seveda, ce ni lak prevec poskodovan.
Ne vem cene, razmisljam pa tudi sama o tem, ker smo kupili stanovanje, parket je bil zrihtan 3-4 leta nazaj, a je recimo v jedilnici precej spraskan od stolov in da bi brusili celega, mi ni, bi samo ta del pod mizo…
temu se reče poliranje
parketar lahko spolira parket in nanese en sloj laka. za celo stanovanje, cca 40 kvadratov parketa sem plačala 200 eur.
če pa te moti samo del pod mizo, parket pa je bil zbrušen pred 4 leti, poglej proč ali pa nabavi tepih za tisti del, ker parketa ne moreš v nedogled brusit in lakirat, ampak lahko to storiš dvakrat, mogoooooče trikrat, če so dovolj debele letvice. na tri leta tega definitivno ne moreš delat, ker boš potem v 10 letih morala parket zamenjat.
noben parket ne bo brez prask, to si izbij iz glave.
temu se reče poliranje
parketar lahko spolira parket in nanese en sloj laka. za celo stanovanje, cca 40 kvadratov parketa sem plačala 200 eur.
če pa te moti samo del pod mizo, parket pa je bil zbrušen pred 4 leti, poglej proč ali pa nabavi tepih za tisti del, ker parketa ne moreš v nedogled brusit in lakirat, ampak lahko to storiš dvakrat, mogoooooče trikrat, če so dovolj debele letvice. na tri leta tega definitivno ne moreš delat, ker boš potem v 10 letih morala parket zamenjat.
noben parket ne bo brez prask, to si izbij iz glave.[/quote]
Zakrije to poliranje manjse praske in manjse poskodbe parketa?
Ne, ne mislim parketa brusit na tri leta, ampak zal so bili pred nami v stanovanju najemniki, ki na parket niso pazili. Drugje po stanovanju je se lep, sem in tja kaka luknjica (spet nemarnost), a pod mizo je res grdo, sicer ni lak do konca zguljen, so pa praske. Ce bi to poliranje zakrilo te praske, bi bilo kul, ker bi potem imeli vsaj 10 let mir.
jep, to zakrije, ampak res manjše poškodbe, pa sveti se spet.
meni je pa žal, da sem šla parket brusit pred selitvijo v hišo. parket je bil res na določenih mestih grdo popraskan, ker se je lastnikom, ko so se izselili, fučkalo za to, v kakem stanju ga pustijo.
potem sem vrgla jurja in pol za brušenje/lakiranje, ker so me vsi prepričevali, da je zdaj idealna prilika, ko je cela hiša prazna
no, bedaki, ki so me selili, so mi za dober dan naredili grd grd ris, ko so postavljali sedežno v dnevni sobi, tako, da mi je že prvi dan vse padlo dol, potem pa sta svoje naredila še pes in otroček, tako, da… imam krasen parket, dve leti po brušenju 🙁
Forum je zaprt za komentiranje.