Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek stanovanje

stanovanje

Kako bi se odločili če bi izbirali med 30m2 z balkonom ali 35m2 z balkonom? Kaj več pomeni balkon ali dodatnih 5m2? Predvsem želim slišati mnenja tistih, ki stanujejo v majhnih stanovanjih.

Hvala in lp,
Anj@

balkon absolutno
v tako majhnem stanovanju nujno rabiš balkon, drugače se počutiš kot v škatlici

Balkon, ce ima pogled dovolj lep in miren, da se da tam poleti posedeti in uzivati ob rozicah. Če je na kaksno prometnejšo cesto, v centru, umazan zrak (susenje perila)…pa ni koristi – rajši pralno susilni stroj in 5 kvadratov znotraj. Pralno susilni je itak zakon!

Živela sem v enosobnem stanovanju z balkonom. Balkon je gledal na dvorišče in drevesa. Lepo za sedet zunaj, ampak v praksi sem bila na tem balkonu dvakrat na leto – takrat, ko sem ga temeljito očistila. Perila nisem nikoli sušila zunaj, ker je od zgoraj stalno nekaj dol padalo. Zdaj sem v malo večjem stanovanju brez balkona, je pa res, da imam francoska okna. In se ne počutim kot v kletki. Seveda bi tudi jaz rada imela stanovanje z velikim balkonom z lepim razgledom in z mirom pred sosedi in njihovo umazanijo in brez hrupa in prahu s ceste. Če pa kaj od tega ni izpolnjeno, mi pa odprt balkon ne koristi. Ne rečem kak zaprt, kjer lahko vsaj sušiš perilo.

Če je majhno (pod 30), potem definitivno z balkonom, da se ne počutiš “ujet med 4 stene”. je pa važno, jasno, kam in kako gleda balkon, kakšen je … če je neuporaben, potem je itak bolje, da ga ni.

Ja tako kot so ti ostali svetovali z balkonom ker brez si res preveč utesnjen to sem dojela ko sem šla enkrat na dopust in soba ni imela balkona in sem mi je kar mešalo zaradi tega.

Jaz živim v 1,5 sobnem stanovanju in imam lep razgled z balkona, ampak kot Samostojna, ne grem nikoli ven. Je pa res, da če ga ne bi imela, bi ga ziher ful pogrešala.

…z balkonom….je pa res, da je čist odvisn “kam gleda”…če si ob kakšni zelo prometni cesti, pol najbrž res ni fajn.

tudi jaz imam majhno stanovanje z balkonom. vendar pa veliko časa preživim tam, jutranja kava, poleti pijača s prijatelji, učim se tam… pogled imam na sosednjo hišo in zelo grdo barako, ampak mi je vseeno, res pa je, da je ograja betonska, tako da je malo bolj skrito.
pri tebi je pa odvsno, kje je tistih pet kvadratov. moja kopalnica je tok velika, če bi bila pa recimo spalnica velika 15 kvadratnih metrov namesto 10, bi se pa odločila za balkon.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close