Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Stanovanje na morju zamenjati za avtodom ?

Stanovanje na morju zamenjati za avtodom ?

Imamo majhno starejše stanovanje na slovenski obali, a si zelo želimo avtodoma. Vsega ne moremo imeti, zato razmišljamo o prodaji tega stanovanja, z kupnino pa kupiti avtodom. Otroka sta že velika, bi šla po svoje, midva pa po svoje. Prednost je da tako obredeš celo Evropo, pri stanovanju pa si vezan na isto lokacijo. Kaj vi mislite, nam bo žal ali pravilno razmišljamo ?

kaj pa če za začetek najamete avtodom in ga stestirate?
da ne boste prodali stanovanja, kupili avtodom, potem pa ugotovili, da… ni to to, kar ste pričakovali

ali pa se greste oddajanje stanovanja v sezoni, z izkupičkom pa najamete avtodom/apartma kje drugje???

prodaja stanovanja je kar drastična odločitev. jaz bi raje razmišljala v smeri oddaje stanovanja in potem s tem denarjem nekaj naredim.

Niti pod razno, ne. Stanovanje ne prodajat. Dobro razmislite, da vam ne bo žal. Nekaj se morate zavedati, da se boste potem, ko bi obredli Evropo, morali nekam vrniti. Kam, če prodate svoj dom?

Če pa stanovanje ni edino in imate dva, je druga pesem. Sam še vedno ne priporočam, da kupnino date za avtodom. Raje malo po spletu poglejte in se zmenite, magari za obročno plačilo.

Tako s stanovanjem kot z avtodomom imaš stroške vzdrževanja, kaj boste izbrali je odvisno izključno od vas, torej ali ste avanturisti ali bolj zapečkarji. Pravzaprav je avtodom primeren tudi za zapečkarje (se pač parkiraš nekam za dlje časa).

Bistvena razlika je v izgubi vrednosti, torej stanovanje na obali drži vrednost, morebiti vrednost lahko tudi naraste, medtem ko cena avtodoma z leti pada.

Avtodom je strošek, ki mu pada cena in vsako potovanje je še posebej strošek.
Jaz bi obdržala stanovanje in potovala nizkocenovno, najemala bi apartmaje, nizkocenovne hotele, prevoz avto, vlak, nizkocenovniki, mislim da se da precej poceni potovati in da je avtodom fajn za družine, za dva pa to niti ni ugodna varianta.

Jaz bi naredila točno to – oddajala stanovanje turistom (lahko prek kake agencije, ki prevzame tudi čiščenje in pripravljanje app za nove goste), z izkupičkom pa najemala avtodom.

Nikoli ne bi marala vikenda, stanovanja še celo ne, kjerkoli. Da si potem obvezan stalno tja hodit pa še vzdrževat.
Avtodom: takoj, če bi finance dopuščale
Seveda se pa splača avtodom imeti le, če ga zadosti uporabljaš oziroma ga izkoristiš. Za 14 dni na morje pa mogoče še par vikendov ne vem če je ravno računica za 2. Se da pa itak vse zračunat – koliko te stane avtodom+vzdrževanje ali pa stroški najema (ko lahko po vračilu na avtodom pozabiš).

največja slabost tega, da prodaš stanovanje in kupiš avtodom je v izgubi vrednosti
na tak način čez x let nimaš nič več. ne stanovanja in ne odsluženega avtodoma….

je pa res, da moraš čez x let, če v stanovanje nič ne vlagaš, tudi kar nekaj vložit za obnovo

Neumnost. Nepremičnina na morju je naložba, tega se ne prodaja. Avtodom se lahko najame ali kupi rabljenega. Ko bosta otroka imela svoji družini, bosta vesela poceni počitnic.

Jaz ne bi. Pa imam avtodom doma, a če bi se sedaj odločala, ga ne bi kupila. Predraga varianata. Na Hrvaško pa nikar z njim hodit, še posebej ne na morje in v njihove kampe.

To bi bila res traparija

Res je odvisno samo od vas.

Samo namig glede avtodoma – malce pozni ste za to. Namreč zdaj jih je že toliko, da tak dopust ni več niti približno tako prvinski, kot je bil cca 20 ali 10 let nazaj, niti ni več poceni. Kup destinacij je tudi izven sezone tako obleganih, da se prerivaš na parkiriščih, čakaš vrste za natočit vodo, izpraznit WC, plačuješ (pre)visoke cene za parkinge, itd.

Avtodom sploh ni fajn, potem raje nabavita camp letko, ki je hitro postavljiva in prav tako udobna. Ko se z avtodomom spakiraš v kamp nimaš s čem it v oddaljene kraje malo raziskovat, na najlepša mesta včasih z avtodomomo niti prideš ne. Potem raje šotor ali campletko pa je.

nikoli ne bi prodala stanovanja, hiše zato, da bi si kupila avto:). pa magari avtodom. preveč tvegano.

Jaz bi kupila nek poceni rabljni avtodom oz. še raje nek večji kombi, predelan v avtodom, ker ni tako okoren. Stanovanje bi pa oddajala preko agencije, če vas ni veliko tam.

Naložba je samo, če jo enkrat prodaš in imaš nekaj od tega. Drugače so to samo in izključno vezana sredstva.

če je stanovanje primerno za oddajo, ga raje oddaj in z najemnino odplačuješ obrok za avtodom.
Avtodom za prvič najemi, da vidiš, če vama sede.

Naložba je samo, če jo enkrat prodaš in imaš nekaj od tega. Drugače so to samo in izključno vezana sredstva.[/quote]

naložba je tudi, če ti prinaša prihodke, ali vsaj zmanjšuje stroške…

Naložba je samo, če jo enkrat prodaš in imaš nekaj od tega. Drugače so to samo in izključno vezana sredstva.[/quote]

A res? Če se tam zvrsti cela družina in s tem bistveno zmanjša izdatke za dopust, potem ni naložba? Če se oddaja, ni naložba? Da ne govorimo, da je Hrvaška v totalni riti in bodo cene nepremičnin v naslednjih 10, 20 letih verjetno rasle, ne padale. Poglejte Črno goro. Domačini so svoje razvaline prodali Rusom za pol milijona. Če to ni naložba …

Kaj je pa campletka…?

A res? Če se tam zvrsti cela družina in s tem bistveno zmanjša izdatke za dopust, potem ni naložba? Če se oddaja, ni naložba? Da ne govorimo, da je Hrvaška v totalni riti in bodo cene nepremičnin v naslednjih 10, 20 letih verjetno rasle, ne padale. Poglejte Črno goro. Domačini so svoje razvaline prodali Rusom za pol milijona. Če to ni naložba …[/quote]

Kje sploh piše, da je stanovanje na HR. Kolikor sem prebrala je na SLO obali.

Stanovanje kot naložba? Za koga in zakaj? Za otroke ali za polog za namestitev v dom starejših.

Oddajanje. Kdorkoli je kadarkoli najel apartma, točno ve, da se v 80% obnašaš kot ” saj ni moje in bomo čez 5 dni šli domov”.
Vsak, ki je že oddajal, se je spoprijemal z vso birokracijo, uničenjem ali pokvarjenem interierju. Prištej še redno vzdrževanje, davki in stroški med mrtvo sezono.

Konec koncev tedenskega najemnika baš boli, če voda teče v potokih 24 ur na dan in vse luči gorijo od jutra do jutra. On bo plačal dogovorjeno ceno za najem pa čeprav bo v stanovanju 24 ur na dan cela familija prala perilo in likala cunje za celotno sosesko v domačem kraju.

In tako cena stanovanju drastično pada in brez res dobre prenove nikoli ne bo dosegla neke cene.

Jaz bi avtodom. Ker dokler še morem bi rada še kaj videla – doživela in mogoče izživela neke sanje. In avtodom, ki je vzdrževan tudi ne izgublja toliko na ceni kot si mislimo – enako kot barke.

A res? Če se tam zvrsti cela družina in s tem bistveno zmanjša izdatke za dopust, potem ni naložba? Če se oddaja, ni naložba? Da ne govorimo, da je Hrvaška v totalni riti in bodo cene nepremičnin v naslednjih 10, 20 letih verjetno rasle, ne padale. Poglejte Črno goro. Domačini so svoje razvaline prodali Rusom za pol milijona. Če to ni naložba …[/quote]

Kje sploh piše, da je stanovanje na HR. Kolikor sem prebrala je na SLO obali.

Stanovanje kot naložba? Za koga in zakaj? Za otroke ali za polog za namestitev v dom starejših.

Oddajanje. Kdorkoli je kadarkoli najel apartma, točno ve, da se v 80% obnašaš kot ” saj ni moje in bomo čez 5 dni šli domov”.
Vsak, ki je že oddajal, se je spoprijemal z vso birokracijo, uničenjem ali pokvarjenem interierju. Prištej še redno vzdrževanje, davki in stroški med mrtvo sezono.

Konec koncev tedenskega najemnika baš boli, če voda teče v potokih 24 ur na dan in vse luči gorijo od jutra do jutra. On bo plačal dogovorjeno ceno za najem pa čeprav bo v stanovanju 24 ur na dan cela familija prala perilo in likala cunje za celotno sosesko v domačem kraju.

In tako cena stanovanju drastično pada in brez res dobre prenove nikoli ne bo dosegla neke cene.

Jaz bi avtodom. Ker dokler še morem bi rada še kaj videla – doživela in mogoče izživela neke sanje. In avtodom, ki je vzdrževan tudi ne izgublja toliko na ceni kot si mislimo – enako kot barke.[/quote]

Verjemi, da izgublja na ceni bistveno hitreje kot stanovanje, če ima še take grozne najemnike notri.

Ne vem, zakaj se Slovenci bojimo oddajati stanovanja, v tujini ljudje kupujejo dodatna stanovanja, ki jim prinasajo stalen dobicek, pri nas pa, sklepam, stanovanja stojijo prazna, ker se ljudje bojijo groznih najemnikov? No ja, res smo dobri ekonomisti.

Avtodom predvsem hudo izgubi na ceni/vrednosti, če kupiš novega.
Če kupiš rabljenega, ga imaš nekaj let in potem prodaš izguba vrednosti ni več tako strašna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close