Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Stanovanje, montažna hiša ali bivalni vikend?

Stanovanje, montažna hiša ali bivalni vikend?

lep pozdrav,

ker sem ravno v takšnih letih, ko se odločam s partnerico o nakupu nepremičnine, vendar imam v tem res malo izkušenj in znanja me zanima, kaj bi mi lahko svetovali glede nakupa. Gledama trenutno stanovanja in bivalne vikende pa me zanima, kaj se bolj splača, in tudi glede cene kaj je bolje…

trenutno pa živima v najemniškem stanovanju.

hvala.

Neki neznanci tu na forumu pa res ne moremo vedeti, kaj vama bolj ustreza.

Vama je všeč, da zakleneš vrata in greš brez skrbi nekam za 2 meseca? Obrneš gumb in je toplo? Se nočeš ukvarjat s košnjo zelenice, obrezovanjem drevja, kidanjem snega in obdelovanjem vrta? Imaš dovolj sigurno službo, da ti prav nikoli ne bo zmanjkalo za položnice? Potem stanovanje.

Uživaš v opravilih okoli hiše, rad kaj sam izdelaš, imaš ročne spretnosti in si želiš delavnico? Hočeš svojo hrano iz svojega vrta? Bi rad te veščine nekoč predal svojim bodočim mladičem? Si ne predstavljaš, da za vsak prepir, bolj strasten seks, tuširanje in pralni stroj vedo vsi sosedje? Potem bajta.

To je, kot da bi nekoga vprašal, a je bolje terenc ali twingo. Odvisno od potreb.

Odvisno od denarja in želja. Vidva bosta bivala skupaj in morata uskladiti kaj vama je všeč.

Npr 4 sobno stanovanje v Lj, v 4. nadstropju brez dvigala je super za mlad športni par. Takoj ko so v igri otroci in kakšen pes, pa tako stanovanje postane muka. Ja otroci zrastejo in gredo sami po stopnicah, ti pa si tudi starejši in ne greš nič lažje gor.

Atrijsko stanovanje se sliši sanjsko, če imaš normalne sosede vsa nadstropja nad tabo.

Hiša sredi 1ha parcele je super, dokler si pri moči, da sam urejaš okolico. Ali pa imaš dovolj €, da plačaš za urejanje. Vikend izven urbanega okolja je prijeten dokler nimaš šoloobveznih otrok in razvažanja po dejavnostih. Ampak, otroci odrastejo, prijetno okolje ostane. Ali je sanjsko stanovanje/hiša za katerega se oba zakreditirata za 30let naprej, tako da komaj dihata, res sanjsko?

Vsaka bivalna enota ima pluse in minuse. Najdita tako, ki ima največ plusov za vaju.

Odgovor na objavo uporabnika
Nekdo123957, 22.02.2022 ob 06:36

lep pozdrav,

ker sem ravno v takšnih letih, ko se odločam s partnerico o nakupu nepremičnine, vendar imam v tem res malo izkušenj in znanja me zanima, kaj bi mi lahko svetovali glede nakupa. Gledama trenutno stanovanja in bivalne vikende pa me zanima, kaj se bolj splača, in tudi glede cene kaj je bolje…

trenutno pa živima v najemniškem stanovanju.

hvala.

Privoščita si tisto, kar pač zmoreta in že zmoreta, je vsekakor bolje bivalni vikend kot stanovanje – imaš več svobode, morda še vrt in ti ni potrebno prenašati muh sosedstva.

stanovanje v Ljubljani, montažna hiša nekje v okolici, pa bivalni vikend na morju

Hja, jaz osebno bi imela najraje hišo na podeželju pa nimam dovolj financ.

Zato imam stanovanje. Ni mi ok, ampak kaj čem, z eno plačo pač ne morem kupiti in potem še skrbeti za hišo.

Bivalnega vikenda pa ne bi. Nakup ni tako drago, ampak, da ga urediš, da je udobno bivanje, to pa stane.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close