stalna bitka – kdo bo pomival, pospravljal…
Tole sem nekje odgovoril na podobno temo, pa se vedno drži!
Avtor: JOHANUS
Datum: 21-06-04 19:32
Brez nagovora!!!
Malo je inteligentnih žensk, ki vedo kako se življenju streže! Ta inteligenca pa nikakor ni povezana s formalno izobrazbeno stopnjo.
1. Videl sem hudo emancipirane (če je to sploh prava formulacija) frizerke in damice z doktoratom. Oboje zatupljene, da MORA moški v gospodinjstvu storiti to in to.
2. In dekleta z enako izobrazbo, ki so s svojo prijaznostjo in pripravljenostjo sodelovanja, obvladovale čudovito družinsko harmonijo .
Torej te prve babje kure, ki niso sposobne ustvariti sodelovanja in je le vreščanje, zahtevanje, ukazovanje, ter pomerjanje oblek in čevljev po trgovina, kjub temu, da vedo, da ne bodo nič kupile! In druga skrajnost kupovanje takih in drugačnih reči,ki jih imajo doma samo zato da jih imajo in polnejo omare s kubiki cunj in čevljev..etc, etc, itd……, način njihovega funkcioniranja, ki so z vsako stvarjo nezadovoljne, ki jim tudi natakar nikoli ne postreže prav, te so emancipiranke ali deljiteljice gospodinjskih opravil. Poleg tega pa sploh ne vedo kaj so gospodinjska opravila. To ni le pranje. likanje in kuhanje, ali pač !!!!, za nekatere!
To so prave kure zarukane, “glupe ko točak” Moški “bejžmo” stran od njih, naj ostanejo same s tisto infantilno nepotešeno ritjo svojo……!
So pa resnično pametne žene, ki vedo kako se stvari streže. Te žene oz. dekleta, so pa pravi užitek in ponos moškega, ter imajo svoje može za enak užitek in zadovoljstvo, in njihova družina funkcionra brez pretresov ter harmonično.
Za lazje razumevanje onim prvim vreščečim veščam, naj razložim na primeru: Žena reče: ” Janez odnesi ležalnika na plažo, jaz bom pa tačas pomila posodo in bom karseda hitro za tabo”. Moški običajno da lupčka ženi ter brez besed prime ležalnika in odide.
Kaj se je tu zgodilo? Ta inteligena žena dobro ve, da so ženske spretnejše pri ročnih delih in moški običajno močnejši. Tako bo delo za OBA opravljeno hitro in dobro.
Izmislil sem si ta primer, za lažje razumevanje tem prvim kokošim.
Aja še tole. ko moški rečemo kokoši, pri tem mislimo na te vreščeče, samovšečne vešče. Nikakor pa ne na pametne in raumevajoče žene.
Rugelj, je ze davno te stvari postavil na prave tire! Pa svoji dami zelo rad pomaga pri domačih opravilih, ker ima pač pametno damo!
Možje! Še je nekaj izobraženih, razgledanih in pametnih Slovenk !
Zapustite tiste polgospodinje-vešče in izberite pravo !!! Tako pravijo izkušnje. Tudi na tem forumu so! To vem!
V globokem priklonu,
JOHANUS
Zame je pravi moški tisti, ki ženi pomaga! Paru, ki se imata rada, ne bo težko postoriti delo in pomagat drug drugemu pri delu v hiši. Pri nas ni tega: “To je tvoje delo, to je moje ali pa to je delo za ženske ali delo samo za moške”. Ne, vsi delamo vse, sploh ni vprašanje hočem-nočem. Seveda so dela, pri katerih je bolj spreten moški in dela, ki so res izrazito ženska.
Saj vsak sam sebi dela škodo, če ne zna delati gospodinjskih del. Kaj pa če eden ali drugi zboli ali bognedaj, celo umre? Takrat v hiši vse obstane in prične propadat, če tisti, ki lahko dela, ne zna ali celo noče. Bolje je biti že naprej pripravljen na slabe čase in upati, da ti ne bodo nikoli prišli.
Priznam, nisem bral vsega, vendar sem mnanja, da boš morala sama sebe bolj trdno prijeti in da ne poš popuščala in vse delala sama, ker potem boš res delala vse sama. In potem se ne pritožuj, da delaš vse sama.
Zahtevaj red in disciplino. Jaz pravim: v skupnosti kjer živita dva ali več oseb morajo vsi za to nekaj narediti, pa če jim je prav ali ne!
Kakor si boš postlala tako boš spala.
lp
Ni toliko pomembno, kaj mu rečeš, kot to, kako mu rečeš.
Xtrm – tudi moja mama je med nevrotičnimi pospravljalkami… pa smo otroci in tudi oče vedno pospravljali po stanovanju, obešali perilo, hodili v trgovino – samo ničesar nikoli!! nismo naredili dovolj dobro… Večno nezadovoljna ženska pač… nezadovoljna s sabo in z vsemi okrog nje.
Midva z možem greva namesto pospravljanja raje popoldan na tek v Tivoli, PST, plavat na DIF, kolesarit po barju, ali pa v hribe čez vikend.
Pospravim vedno nahitro (cca15min), stanovanje posesam enkrat na teden (20min), dve žehti na teden (perilo je v stroju v 3 minutah – obešam ga kakšnih 7 minut).
Mož pa na poti iz službe kakšne trikrat na teden skoči v trgovino po mleko, kruh, sadje… kosi travo, popravlja stvari, skrbi za avto (registracija, servis, zavarovanje, avtopralnica – meni se to res ne da), rihta najini kolesi in ker več zasluži, prispeva več v skupni budžet (sam tako hoče).
Večje nakupe opraviva skupaj na tržnici ob sobotah zjutraj. Edino zamudnejše opravilo je likanje in pa enkrat na mesec generalno čiščenje kopalnice (skrajno zoprna zadeva, ki jo dostikrat opraviva skupaj).
Skratka, ko sem se po poroki sprostila in malo pozabila na mamine nevrotične standarde čistoče, pa si jasno postavila prioriteto, da so v življenju pomembnejše stvari od knjižnih polic, na katerih ni niti praška – sem ugotovila, da je skupno življenje skrajno prijetna zadeva.
Kdo pa rad pospravlja, ;))? Nihče tega ne počne iz dolgega cajta oz. ker mu tako paše.
Res pa je, da si je treba dela med sabo malce razdelit. Ženske…moškega je treba tudi pri tem malce prelisičit….sej to pa znamo….tudi hišna opravila lahko za oba postanejo prijetna. No, malce odgovornosti ih spoštovanja do partnerja seveda ne škodi.
Nikakor pa ni samoumevno, da smo ženske na svetu za to, da za dedi čistimo in pospravljamo, kuhamo….
Mi imamo včasih svinjak, včasih pa pospravljeno. Kakor mi znese s časom. Mož ne pospravlja, mogoče včasih posesa ali sprazni pomivalni stroj. Zoprno mi ga je obremenjevati s tem, ker ima res pomembnejše skrbi od tega, kako so zložene posode v omari in da so smeti za odnest. Včasih se igra kuharja in njegova kosila so pravi njam!!!
Se pa trudi – če zmanjka plina, ga dobim še isti dan, prej je to trajalo tudi kak teden ali dva ;)))
Pa je definitivno najboljši mož na svetu!
jaz sem kakor zgleda še starega kova. Za mene mora ženska skrbeti za dom in družinico,ker SAMO ONA LAHKO NAREDI TOPLINO V DOMU. S tem mislim da vedno kaj prijetnega diši iz kuhinje, ne pa da je v hiši vonj kakor v muzeju ali v kafiču. Možki pa daje varnost,pomoč pri težjih opravilih , saj je veliko dnevnih stvari,ki jih moški lahko neredi. Eto ,oprostite mi tiste,ki tako ne mislite
Forum je zaprt za komentiranje.