Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek stalna bitka – kdo bo pomival, pospravljal…

stalna bitka – kdo bo pomival, pospravljal…

Lepo pozdravljene, punce!

Verjetno imate (ste imele – dokler niste naredile reda) tudi ve podobno ‘težavo’, kot jo imam jaz.

Pol leta že živim skupaj s fantom in vsak teden se prepirava o tem, kako si bova razdelila delo. On hodi v službo, jaz delam doma. In on pride iz službe takooo utrujen, da ne more niti kozarca za sabo pomiti. Kot da jaz celo dopoldne doma počivam?! Jaz skuham kosilo – pomil bi lahko on! Seveda bova v kratkem kupila pomivalni stroj, ampak situacija ne bo prav nič drugačna, dilema se bo preselila na likanje perila in čiščenje kopalnice.

Da ne govorim o tem, v kakšnem stanju najdem stanovanje, kadar se po 2 ali 3 dneh vrnem iz službene poti.

Je tako težko umazane cunje odložiti v koš za perilo??? Ne – ležijo po tleh po spalnici, na hodniku, v jedilnici…

Vse prijateljice mi pravijo, da si moram zdaj (v začetku) izboriti primeren delež domačih opravil, ampak na koncu vedno popustim jaz. Ne morem delati v taki svinjariji, ne morem se dobro počutiti.. On pa odlaga posodo na kup, da jo bo pomil ‘v soboto, ko nima službe’. Hudiča, saj ni to projekt za 6 ur na dan. Sproti, parkrat na dan po 10 minut, pa bo. Jah, v soboto res traja 6 ur, da odlušči vso tisto zasušeno hrano…

Imate kak taktičen namig?

(Pa ne mi rečt, naj tamenjam fanta, ker ga imam kljub temu zelo rada)

Lepo in radi se imejte!

Joj, te čisto razumem.

Tudi jaz delam doma in najbolj mi gre na živce, ko vsi mislijo, da imaš potem ceeelo dopoldne časa za vse stvari… Ne pomislijo pa, da je delo delo, pa če imaš pisarno doma ali pa 20 km stran…

Jaz sem zadeve uredila tako, da sem “morala” delati/pospravljati, ko bi morala oba kam iti (ven, na večerjo, k prijateljem). Vem, kruto, a je delovalo.

Počasi je pogruntal, da jaz doma ravno tako moram delati 8 (ali pa še več) ur in da to ni čas za “gledanje v luft”.

Jaz sem ap emla same pridne urejene fante, pa mi je en rekel, da jst pa res vržem stvari tk, kot da bi mi z riti priletele :)) Pa da me morejo v red spravit, pa da se mporem kuhat naučit. No, ne eno ne drugo ni blo, sem si raj našla tekga k je isti kot jaz, pa je vse razmetano,d okler ne pride čistilka pa počisti :))) Pa sva zdej ful oba čist happy, sam tolk paziva da se ščurki ne nardijo :))) Breezveze je pospravljat, izguba časa… Pa včasih se npr. po kosilu mudi, pa itak ni časa…

Mah, saj pri meni ni bila panika, da bi m motila razmetanost, mene moti tisti odnos, ko vsi mislijo, da če delaš doma, imaš pa čas še to narediti, pa na banko skočiti, pa na pošto iti, pa smeti odnesti, pa spotoma še tele hlače polikati, itd itd.

V resnici mi je šlo bolj zato, ker če delaš doma, se moraš ravno tako dol vsesti in delati.

Kakor ste si postlale tako boste ležale. Take stvari se da z lahkoto priučiti.
Če lahko ti, lahko tudi on, ne glede na svojo pridno mamo, ki mu je skakala okoli riti, da je imel fant frišne spodnje gate, zlikano spodnjo majico in novo kremo proti mozoljem v kopalnici.
LEPO VAS PROOOSIM ALI VAS JE KAJ V GATAH ALI SE RADE DROGIRATE S SMRDLJIVIMI “ŠTUNFI”!!!!!

Aha krena ti bi rada damo špilala pa hodila na službena potovanja in se tam vsak večer z drugim poseksala ko pa prideš domov bi pa rada imela skuhano pospravljeno in po možnosti še zajtrk v posteljo.Primi se kširfece pa kuhle to je za tebe ne pa službena potovanja,ker tako pomembna sigurno nisi da ne bi mogli brez tebe.Ampak kot zgleda so ti službena potovanja samo izgovor za kaj drugega.Tudi jaz doma ne pospravljam in kuham ker nisem gospodinja .Tudi od mojih prijateljev in znancev nihče ne dela tega.Žal nismo mi moški krivi da si ti ženska.

No, no, no…še en mamin sinko se malce napihuje…da te ne bo razgnalo od moške prevzetnosti K-24
Pri nas doma vsake toliko zarjujem, ko mi prek teče , potem pa se lepo vsak spravi k družinskim opravilom. Možje so sila zaposleni, za ženske je pa tako značilno, da nimamo kaj drugega za počet, kot za piskri in sesalcem strašit.
A Ko pade noč, vsaka ima svojo moč…ženičke znamo biti zelo hvaležna bitja, ko je treba, mar ni res.?

Glede tega “dolgikurec” se pa ne strinjam, da bi mogle sam ženske pospravljat, a ti misliš, da smo sam zato ustvarjene al kaj? Oba, al pa noben, pa si najdeta ćistilko… Ženkse nsimo sužnje… Haha, da bom emla tipa zato,d a mu bom lahk kuhala pa pospravljala… ccccc :))))) Pol sem raj sama, pa pospravljam za sabo, en ap še za enim lenuhom…

Mislim, da ga boš zelo težko spremenila. Sploh, če je že od doma, navajen, da je vedno mama naredila vse. Probaj se lepo pogovoriti z njim in mu povej kaj te moti. Sedaj sta začela živeti skupaj in takrat kmalu ugotoviš, kakšne “napake” ima partner.
Sama sem poročena 15 let in moj mož ima tudi kar nekaj “napak”, toda brez-veze je pričakovat, da boš 100% spremenila človeka. Al ga sprejmi takšnega kot je, al pa se dalje živciraj…..
ps: upam, da ga streniraš!
pa pa!

po pravici,da povem,ko preberem besede”mamin sinko” skoraj znorim.Kaj vam pomenijo te besede? moja tašče je moža nosila po rokah,celo vrata mu je odprla zjutraj in ga pospremila v šolo.On je čisto normalen tip ,ki res ne pomiva posode (kar je nekaterim tako hudo težko), zato pa služi denar,plačuje račune,kupuje sadje(v gajbicah),prestavlja omare,ko to hočem..itd,itd…. tudi jaz sina popedenam,ga razvajam,postrežem, naj uživa dokler je doma,ker, ko vidim kake so današnje punce…..bogi on. ne vem zakaj vam je vse tako težko? “mamin sinko” je za mene tip,ki ga mama usmerja v življenju, komandira,kot cucek pleza za njo,samo ona zna nekaj in nobeden drugi.,itd, da ne naštevam.Moj mož nima nič od tega sin pa sploh.

caos,,,,dons sva se glede tega orng skregala..resitev ,,placeval mi bo,,pa bo mel cisto,,verjemite deluje:))pa se njemu ne bo treba

lina, a če ti plačuje potem mu ni treba pomagati? potem ti ni težko pomivati, likati? kako lahko seksaš potem,ko mu boš vzela denar za pospravljanje? jaz bi imela občutek,da seksam z sosedom.

Se da priučiti, ja… Ampak definitivno ne z lahkoto!!

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Kika nič ne skrbi saj lina ne seksa z možem.Ona seksa z sosedom pri možu je pa samo v službi.

Midva z mojim živiva skupaj približno 3 leta in jaz sem kar malce udarjena na čistočo, tako da moram imeti pospravljeno in čisto, tako da več ali manj vse opravim sama (kar se pospravljanja tiče), moj dragi pa skoraj vsak dan skuha kosilo (občasno tudi jaz kuham, večinoma pa on)in potem tudi vedno pospravi kuhinjo in to mi je čisto dovolj. Občasno tudi posesa in kar mi je najbolj pomembno: nikoli za seboj ne pušča umazanih gat in nogavic, ampak vse pospravi v košaro za umazano perilo. Tako da se nimam kaj za pritoževat. Če pa kje rabim kakšno pomoč, ga pa prosim in mi pri vsaki stvari berz težav priskoči na pomoč :))

Tako imava že od vsega začetka in nikoli se nisva kregala glede tega. Se mi zdi, da je bil že od doma malce navajen pospravljati, tako da ni bilo nikoli problemov kar se tega tiče.

Kika, ponavadi so taki, ki so jih mamice po rokah nosile in kjer so imeli urejene družinske odnose glih v redu… se strinjam s tabo… Drugo so tisti, ki so razavjeni in so dobili vse kar si namislijo, razvajenci, po drugi strani jim pa doma ni treba mignt… Pa tu ne gre za nobeno izkazovanje ljubezni s strani staršev, kvečjemu jih anučijo materializma… (kot moj polbrat…)

Ko se bom jaz preselila k tipu, oz predenj se bom, bova že prej razčistila take stvari, da ne bo potem kakih nesporazumov… Mimgrede, so pa ene ženske preveč perfekcionistične (menda je to po najnovejših znanstvenih raziskavah bolezenjsko stanje in se obravnava kot druge psihološke motnje…), kot npr. moja mam, ki dela sceno ob najmanjši kapljici v umivalniku, da vsi sosedi slišijo… Včeraj sem pospravlajla hišo in se mi ej zdelo vse v redu, vse na svojem mestu, pomita posoda, prah pobrisan, posesano, pospravlejna kpalnica, vse… In ona je še kr našla nekaj… in em gledala, kot da me bo ubila, ko ej prišla domov… ker tak prašič pa spet nisem al pa lenoba, da nekaj nebi naredila, eč mam ravno ča oz. se od mene zahteva (se znam prilagajat, sam v svojem stanovanju mi bo pač vseen… sam toliko, kot je nujno potrebno…).

delam vse sama. hodim v službo, kuham, pospravljam, se ukvarjam z najinim otrokom…
točno tako kot je kurec rekel – skor nobeden ne pospravlja, ker ni gospodinja. tako pač je. sprijazni se. ne bo ti krona z glave padla. pa pozab na enakopravnost v stanovanju.

jaz pa se vedno mislm, da je treba stvari porazdelit. tist, ki ma vec casa, pospravi, posesa, skuha in take reci – zakaj bi bil to vedno isti clovek (zenskega spola). vsi imamo dve roki!
saj se vsi kregamo okoli tega, a en red pa tut mora bit. a bomo punce samo se gospodinje, ob otrocih, sluzbi in vseh opravkih. a so dedci res samo zato da “sluzijo” in cepijo pred tv?

js ti sam to rečem…če ga neboš že zdaj,še bolj na začetku, navadila na določene zadeve, ga neboš nikoli…

Odločte se a hočte met doma babe (tipe copate) al pa vredu dedce. Ki vejo kaj je žensko in kaj moško delo.
Ne rečem, da mi ne paše, če 1 krat na leto posesa stanovanje…

Keri ajmarji….

Zakaj se potem ženske toliko usajate ko gre tip nekam za dva tedna brez nje – v tem primeru nič ne posvinja, nič ne odloži, v bistvu ga sploh ni za videt in bi morale bit čist srečne. Pa temu ni čisto tako…
Zgleda vam kar paše delat.

Ženske ve živite v oblakih: Moj bo delal to ,moj bo delal ono,realnost je drugačna.Saj sem že enkrat napisal,nismo mi moški krivi da ste se rodile kot ženske.

a ce pomije posodo al pa prime metlo v roke – pol pa ni pravi dedc?

Ne ni. Mene bi blo sram,da bi moj tip pometal al pa karkoli čistil po stanovanju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close