Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Srna ne sodi na verigo, sodi pa na krožnik

Srna ne sodi na verigo, sodi pa na krožnik

V ksiht ga poglej ( večna mladost ga je malo obšla ) – fantom je pozabil v slačilnici dat gajbo granatnih jabolk, ker očitno zanje še ni slišal …[/quote]

Že par let čakam, kdaj ga bodo od tam odstavili pa nič…model mi nikakor ne sede, še bolj butast je ko nase navleče tisti dolgi plašč, bundo in potem zgleda kot da bi imel na sebi predolgo in preširoko krilo 😛

Vse mora bit od ribe … do … krompirja in terana ( čeprav bi k ribam daleč bolj pasalo belo vino).

Odpri eno flašo, takoj pridem …[/quote]

Bo ena dovolj ? :-))

Deluješ mi kot strastna navijačica Arsenala . Preveč detajlov poznaš …

Vse mora bit od ribe … do … krompirja in terana ( čeprav bi k ribam daleč bolj pasalo belo vino).[/quote]

Ne, to so le okvirji v glavi. Lahko je le eno, brez drugega ali drugo brez enega:).

Popolnoma dovolj ( za dva ) .

Vse mora bit od ribe … do … krompirja in terana ( čeprav bi k ribam daleč bolj pasalo belo vino).[/quote]

Kak sauvignon ali pa rumeni muškat 🙂

Na pa smo izgubili …konec … ostalo je 0:2 …

Jasno sauvignon, rumeni muškat pa k sladici …

Hvala za info….s Chelsea-jem je vedno šlo na “knap” ali pa sploh ni šlo :/
torej danes nič novega.

Jih bomo pa drugič …

Jasno sauvignon, rumeni muškat pa k sladici …[/quote]

Sladko + sladko? Tudi prav 🙂

Po mojem boš to brez težav uredila, z malo pestrosti v jedilniku, pa kakšnimi živili, po katerih običajno ne posegamo. Tudi kakšno dobro rdeče vino je menda zelo dobro za to, če ti paše alkohol.

Ma meni je najljubše v kontekstu jedilnika, ki bi tvojemu holesterolu pasal, kakšen file lososa ali tune, samo popečen na olivnem olju, zraven pa kot priloga blitva s krompirjem (kuhano oboje), seveda s česnom in olivnim oljem. To imava midva z mojim oba zelo rada.[/quote]

Seveda maram alkohol, sploh kraški Teran zažiga 🙂
No, saj to pri meni ni neka večja težava, niti ni ravno tipična, bomo videli kaj bo čas pokazal 🙂
Hvala za predlagano :)[/quote]
Malenkost. Če se še kaj pametnega spomnim, ti sporočim.

Treutno mi je na misel prišel recimo piščanec z arašidi, lahko tudi z arašidovim maslom ali/in oljem. 🙂

Seveda maram alkohol, sploh kraški Teran zažiga 🙂
No, saj to pri meni ni neka večja težava, niti ni ravno tipična, bomo videli kaj bo čas pokazal 🙂
Hvala za predlagano :)[/quote]

Treutno mi je na misel prišel recimo piščanec z arašidi, lahko tudi z arašidovim maslom ali/in oljem. :)[/quote]

Arašidovo maslo imam tudi na seznamu – odlična zadeva 🙂
Arašidovega olja pa (še) ne poznam. Res hvala za vse ideje, super so !

Na pri piščancu in arašidih se nam je pa ustavilo … očitno je bil prejšnji jedilnik daleč bolj zdrav …

Ti pa ziher nimaš mediteranskih genov. 🙂 Jaz sem že kot otrok rada vse napackala z granatnimi zrni in sokom, sem se počutila kto da je vsak dan Halloween, mama pa je norela kot čarovnica, ko mi je umivala rjave prste. 🙂

Drugače pa, če ti zrnca niso všeč, lahko narediš tudi sok v sokovniku. Če ti okus ni všeč, pa lahko dodaš recimo naravno sladilo stevio ali kaj podobnega. Dobro se podajo tudi k raznim mesnim omakam.

Meni je všeč tudi “industrijska” varianta napitka iz zelenega čaja in grantnega jabolka iz naravnih sestavin.
Evo, malo reklame 🙂
http://www.americangrocery.co.uk/ekmps/shops/vmadhu/images/arizona-iced-pomegranate-green-tea-500ml-1441-p.jpg

http://produits.bienmanger.com/10157-0w300h300__Arizona_Iced_Tea_Arizona_Green_Tea_Pomegranate_Can.jpg%5B/quote%5D

kitajčki, ki to delajo notri otresajo smkelj, plučni izcedek … za praznike pa še scalnico

dober tek

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Ti pa ziher nimaš mediteranskih genov. 🙂 Jaz sem že kot otrok rada vse napackala z granatnimi zrni in sokom, sem se počutila kto da je vsak dan Halloween, mama pa je norela kot čarovnica, ko mi je umivala rjave prste. 🙂

Drugače pa, če ti zrnca niso všeč, lahko narediš tudi sok v sokovniku. Če ti okus ni všeč, pa lahko dodaš recimo naravno sladilo stevio ali kaj podobnega. Dobro se podajo tudi k raznim mesnim omakam.

Meni je všeč tudi “industrijska” varianta napitka iz zelenega čaja in grantnega jabolka iz naravnih sestavin.
Evo, malo reklame 🙂
http://www.americangrocery.co.uk/ekmps/shops/vmadhu/images/arizona-iced-pomegranate-green-tea-500ml-1441-p.jpg

http://produits.bienmanger.com/10157-0w300h300__Arizona_Iced_Tea_Arizona_Green_Tea_Pomegranate_Can.jpg%5B/quote%5D

kitajčki, ki to delajo notri otresajo smkelj, plučni izcedek … za praznike pa še scalnico

dober tek[/quote]

Hehe, ok. No, jaz v moj sokovnik nič takšnega ne otresem. 🙂

Glede na raziskave kitajske študije, je arašidovo maslo odlična zadeva, ampak predvsem za razvoj raka, ker ga delajo iz najslabših zrnc arašidov, v katerih se nahaja neka gljiva oziroma snov (ne spomnim se naziva), ki v kombinaciji z beljakovinami živalskega izvora povzroča raka. Če se je od te raziskave predelava le tega kaj spremenila, pa ne vem. Hrana je v času raziskav spadala med živila visokega, bogatejšega sloja, v katerem je bilo največ ravno bolezni raka, ker so ljudje v prepričanju, da je jedo zdravo in boljšo hrano pač jedli živila, ki so bila označena kot visokokakovostna in so temu “slepo” zaupali.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Reči se ji Aflatoksin in tukaj piše malo več o tem.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Treutno mi je na misel prišel recimo piščanec z arašidi, lahko tudi z arašidovim maslom ali/in oljem. :)[/quote]

Arašidovega olja pa (še) ne poznam. Res hvala za vse ideje, super so ![/quote]Ma pri vsem tem sta pozabili čisto domače kislo zelje, ki prekaša marsikatero drugo živilo po vsebnosti antioksidantov, ki so tako potrebni za zdravje… 😉
Pa še klobaso zraven pol pa drva sekat….. 😀

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Jest pa priporočam ingver. Sama ga imam že kar nekaj časa dnevno na sporedu, v obliki čaja… pa ne tistega iz vrečke, ampak kupim korenino. Blagodejno deluje na prebavila, jetra, vsebuje veliko antioksidantov, razstruplja telo… pa še kot afrodiziak naj bi deloval;).

Še link: INGVER

------------------------ "And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair." (Khalil Gibran)

Jest pa priporočam ingver. Sama ga imam že kar nekaj časa dnevno na sporedu, v obliki čaja… pa ne tistega iz vrečke, ampak kupim korenino. Blagodejno deluje na prebavila, jetra, vsebuje veliko antioksidantov, razstruplja telo… pa še kot afrodiziak naj bi deloval;).

Še link: INGVER[/quote]
Ingver je zakon! Jaz ga pijem v čaju, dajem v sladice in v zelenjavne omake. Ko sem prehlajena, delam pa napitek iz ingverja, medu in cimeta, za zamašen nos pa kar koščke ingverja cuzam…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Arašidovega olja pa (še) ne poznam. Res hvala za vse ideje, super so ![/quote]Ma pri vsem tem sta pozabili čisto domače kislo zelje, ki prekaša marsikatero drugo živilo po vsebnosti antioksidantov, ki so tako potrebni za zdravje… 😉
Pa še klobaso zraven pol pa drva sekat….. :D[/quote]

O, ja, zelje! Jaz sem gor zrasla zdrava kot riba ob nonini joti ne ob arašidovem maslu. 🙂

Mimogrede, MArko, če boš pojedel žličko arašidovega amsla, ne boš dobil raka. 🙂

Saj jaz sem samo opozoril, kaj so raziskovali, da ne bo potem kdo rekel, da ni bil opozorjen, ko bo več kasno. :)) Niso pa povedali, koliko ga je treba pojest, da je preveč.

ja, ampak avtor Kitajske študije je to malo “posplošil”. Sicer pa je tudi področje knjig o zdravi prehrani ena veliak industrija, ki jo vrtijo večji lobiji kot si kdo sploh lahko misli.

http://www.cholesterol-and-health.com/China-Study.html

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close