Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Srna ne sodi na verigo, sodi pa na krožnik

Srna ne sodi na verigo, sodi pa na krožnik

Človeško telo rabi holesterol, kakor dobrega, tako slabega….če ga ne bi, ga jetra sploh ne bi proizvajala oz pridelovala.[/quote]
Ja, do neke mere. Ko pa začne mašiti žile, se pa vprašaš, koliko je to še potrebno. 🙂 In žile se začnejo mašiti od živil živalskega izvora. Seveda pa je to samo kratek povzetek, ne vzeti preveč dobesedno. Kogar zanimajo podrobnosti, knjigo v roke.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Človeško telo rabi holesterol, kakor dobrega, tako slabega….če ga ne bi, ga jetra sploh ne bi proizvajala oz pridelovala.[/quote]
Ja, do neke mere. Ko pa začne mašiti žile, se pa vprašaš, koliko je to še potrebno. 🙂 In žile se začnejo mašiti od živil živalskega izvora. Seveda pa je to samo kratek povzetek, ne vzeti preveč dobesedno. Kogar zanimajo podrobnosti, knjigo v roke.[/quote]

Kitajsko študijo sem že imela v rokah, zame precej črnogleda bukva 🙁

Kako pa se naj borim jaz proti temu, da imam nizek holesterol, kakor predvsem s prehrano iz živalskega izvora. Nimam druge rešitve, saj zdravil, ki bi dvigala holesterol (še ne) izdelujejo, razen osebni zdravnik mi je predlagal, da se naj trajno odpovem športu, vsaj kardio….. kar je zame popolnoma nesprejemljivo ://

Vsi gremo tja, samo naše poti do tja so različne, eno so bolj krvave, druge manj. Ravno berem knjigo Kitajska študija. Po raziskavah zapisanih v njej sodeč, beljakovine živalskega izvora močno zvečajo možnosti za razvoj vseh najbolj pogostih vrst raka. Poleg tega, da živila živalskega izvora tudi zvišujejo holesterol v krvi, kar pa je nevarno za srce. Dober tek. :))[/quote]

Po tvojih dognanjih preko študij, bi vegetarijanci, presnojedci nikoli ne zboleli in večno živeli:). Saj veš, da temu ni tako, a ne:). Usoda ne izbira le mesojedcev:).

Ja, do neke mere. Ko pa začne mašiti žile, se pa vprašaš, koliko je to še potrebno. 🙂 In žile se začnejo mašiti od živil živalskega izvora. Seveda pa je to samo kratek povzetek, ne vzeti preveč dobesedno. Kogar zanimajo podrobnosti, knjigo v roke.[/quote]

Kako pa se naj borim jaz proti temu, da imam nizek holesterol, kakor predvsem s prehrano iz živalskega izvora. Nimam druge rešitve, saj zdravil, ki bi dvigala holesterol (še ne) izdelujejo, razen osebni zdravnik mi je predlagal, da se naj trajno odpovem športu, vsaj kardio….. kar je zame popolnoma nesprejemljivo ://[/quote]

Katerega pa moraš zvišat, LDL, HDL, oba?? Ponavadi LDL holesterola, torej slabega holesterola, nihče ne viša.

Kako pa se naj borim jaz proti temu, da imam nizek holesterol, kakor predvsem s prehrano iz živalskega izvora. Nimam druge rešitve, saj zdravil, ki bi dvigala holesterol (še ne) izdelujejo, razen osebni zdravnik mi je predlagal, da se naj trajno odpovem športu, vsaj kardio….. kar je zame popolnoma nesprejemljivo ://[/quote]
Črnogleda nikakor ne more bit, če so raziskave resnične. V tem primer je lahko samo koristna. Ne želi si zdravil, ki zvišujejo holesterol. Sem prepričan, da se da vse poštimat s pravo prehrano. Le pravo “knjigo” je treba poiskat oziroma način prehrane. Zaenkrat o tem vemo še precej malo in nekako smo vsi del te nevednosti.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Katerega pa moraš zvišat, LDL, HDL, oba?? Ponavadi LDL holesterola, torej slabega holesterola, nihče ne viša.[/quote]

Skupni je prenizek, pa HDL. So pa skupni, HDL in LDL pod mejami normale – vsaj v teh časih; ti kazalci se na vsakih nekaj let spreminjajo in se med državami razlikujejo. No, pri meni ni neke večje krize v počutju, kardiologinja je komentirala, da imam krvno sliko kot dojenček 🙂

Katerega pa moraš zvišat, LDL, HDL, oba?? Ponavadi LDL holesterola, torej slabega holesterola, nihče ne viša.[/quote]

Skupni je prenizek, pa HDL. So pa skupni, HDL in LDL pod mejami normale – vsaj v teh časih; ti kazalci se na vsakih nekaj let spreminjajo in se med državami razlikujejo. No, pri meni ni neke večje krize v počutju, kardiologinja je komentirala, da imam krvno sliko kot dojenček :)[/quote]

pa greš živet v tisto državo, ki ima te kazalce najbolj primerne tvoji sliki in volaaa si zdrava k dojenček… 🙂

Skupni je prenizek, pa HDL. So pa skupni, HDL in LDL pod mejami normale – vsaj v teh časih; ti kazalci se na vsakih nekaj let spreminjajo in se med državami razlikujejo. No, pri meni ni neke večje krize v počutju, kardiologinja je komentirala, da imam krvno sliko kot dojenček :)[/quote]

pa greš živet v tisto državo, ki ima te kazalce najbolj primerne tvoji sliki in volaaa si zdrava k dojenček… :)[/quote]

Krvna slika je le en od načinov “odčitavanja” morebitnih bolezni. Da sem kot dojenčica velja že v naši državi, ni mi treba drugam, razen če me kam vabiš :-))

Vegetarijanka verjetno nisi?
Ja ribice moraš jest, losos, tuno, pa oreščke, pa rastlinko olje uporabljat, jaz ti priporočam olivno. Za ta slabega pa mogoče več kvalitetnega mesa v prehrano, mogoče tudi kakšne mlečne izdelke, sir, jogurte. Torteline s smetano in gorgonzolo, zraven pa solato z olivnim oljem in recimo pinjolami, pa bo vse poskočilo navzgor. 🙂

pa greš živet v tisto državo, ki ima te kazalce najbolj primerne tvoji sliki in volaaa si zdrava k dojenček… :)[/quote]

Krvna slika je le en od načinov “odčitavanja” morebitnih bolezni. Da sem kot dojenčica velja že v naši državi, ni mi treba drugam, razen če me kam vabiš :-))[/quote]

Ja čist kamot bi se lahko zmenla 🙂

Seveda ga rabi, a ga jetra izdelajo toliko, kolikor ga človek potrebuje.
A hkrati lahko slabi OH in pregrete ter nasičene maščobe, porušijo ravnovesje med dobrim in slabim holesterolom.

Ne čakaj logike od ljudi, ki trepljajo domače kužeke in mucike kot male otročičke, istočasno pa jim ni mar za trpljenje drugih čutečih bitij. Ti isti ne bi pojedli niti pod razno svojega fifija, ker jim to meji skorajda že na kanibalizem, bi pa pojedli srnico ali pujseka.

Tisti, ki se nam živali smilijo, lahko rečemo besedo njim v prid, ampak bolj ali manj pade vse na neplodna tla. Ampak narava ima še druge mehanizme. Sem brala enkrat zanimivo knjigo, kjer piše, da se meso namerno zaklanih živali hrani z mesom ljudi, ki ga uživajo. Posledica so bolezni. Torej rak, pritisk, kapi, ožilje, vse udari počasi nad ljudi, ki se mastijo bolj ali manj z mesom. Torej imaš rad tudi sebe, če se izogibaš mesu, ker tako ohraniš trdno zdravje.[/quote]
Kdor se hrani bolj ali manj z mesom, bo v vsakem primeru zbolel, pa če so bile živali zaklane namerno, ali pa po nesreči. ;)[/quote]

Menda res, večina jih bo umrla celo pred stotim letom. 🙂
Vsi industrijsko proizvedeni produkti niso zdravi, zelenjava in sadje tu ni izvzeto…

Srnin golaž, mmm, dobro in zdravo, tako kot vsa divjačina, če občasno pristane na našem jedilniku.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

No, ko smo spet pri holesterolu. kor Primorka čutim moralno dolžnost za promoviranje zdravilnih učinkov granatanih jabolk. Zdaj je njihova sezona in se jih splača nabavit. Teleo in vaš hoesterol, krvni tlak in stene žil vam bodo hvaležni. 🙂

[img]http://www.zenska.si/files/2012/03/photoxpress_10675911-660×635.jpg[/img]

Ko ti nekaj blazno zadiši … privošči si in pojej …
Ko ti nekaj ni všeč – pusti na krožniku za mačka ali psa …
Velja za meso, zelenjavo, sadje, testenine, krompir … kuhano in presno …

To je v grobem recept za vitko linijo in dobro počutje …

P.S.
Da boste pri 100 letih tako pokali od zdravja, da vas bodo morali ubiti, pa ne garantiram … še nisem preveril na lastni koži.

v Afriki, Mariboru, čelo LJ … pa ljudje stradajo … vi se pa tukaj preseravate s predlogi za dobro in pravilno prehranjevanje

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Če mi granatno jabolko prekriža pot, ga takoj požrem … in žile ploskajo …

Granatno jabolko…česa bolj ogabnega še nisem poskusila. Vidla, probala, vrgla visoko v luft, zbežala:).

Pa daj ne bodi takšen hipokrit! Ne, iz solidarnosti do Etiopije bomo vsi gladovno štrajkali in cele dneve travmirali, kako ta svet ni pravičen.
Pa bodi že enkrat dosleden, pa se odloči ali boš promoviral skromnost in šparanje ali zapravljanje za narodov blagor!

Ti si en čudak … vse kar ni plankton in vodni črvi še ni zanič.
Granatno jabolko je neke sorte koruza na sadni način …

Kaj naj, meni ni všeč:). Sprejmi me takšno kot sem:)))).

Sprejeto … si pač drugačna, posebna … ravno po rokah vrtim knjigo “Samotnost praštevil” avtorja Paola Giordana ,ki govori ravno o takšnih, kot si ti …

Ti pa ziher nimaš mediteranskih genov. 🙂 Jaz sem že kot otrok rada vse napackala z granatnimi zrni in sokom, sem se počutila kto da je vsak dan Halloween, mama pa je norela kot čarovnica, ko mi je umivala rjave prste. 🙂

Drugače pa, če ti zrnca niso všeč, lahko narediš tudi sok v sokovniku. Če ti okus ni všeč, pa lahko dodaš recimo naravno sladilo stevio ali kaj podobnega. Dobro se podajo tudi k raznim mesnim omakam.

Meni je všeč tudi “industrijska” varianta napitka iz zelenega čaja in grantnega jabolka iz naravnih sestavin.
Evo, malo reklame 🙂
[img]http://www.americangrocery.co.uk/ekmps/shops/vmadhu/images/arizona-iced-pomegranate-green-tea-500ml-1441-p.jpg[/img]

[img]http://produits.bienmanger.com/10157-0w300h300__Arizona_Iced_Tea_Arizona_Green_Tea_Pomegranate_Can.jpg[/img]

Sprejeto … si pač drugačna, posebna … ravno po rokah vrtim knjigo “Samotnost praštevil” avtorja Paola Giordana ,ki govori ravno o takšnih, kot si ti …[/quote]

Ammm…s kom si me poistovetil? Sem podobna deklici Alice, ki je anoreksična. Ali morda dečku Mattie, ki se kaznuje z rezanjem? To je zgodba o samoti, o nezmožnosti vzpostaviti tople, pristne medsebojne odnose…in o tem razpreda fizik. Ja krasno, naštudiral si me v nulo:). Kr neki…

Bikini, krasna si!

Morda poskusim kaj predelanega, kjer bo granatno jabolko v second planu:).

Arizona čaje imajo v Leclerku. Morda še kej drugje, ampak tam zagotovo. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close