Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Srna ne sodi na verigo, sodi pa na krožnik

Srna ne sodi na verigo, sodi pa na krožnik

To ja, hvala bejbi..
Poglejte si ta filmček ljudje…

Zakon je jasen. Divje živali ne sodijo v bližino človekovih bivališč, izjeme so opisane in določene.

Ljudje smo nori. Če tega ne veste, očitno hodite naokrog s plašnicami. Ljudje bi doma imeli vse sorte, ker so divje živali pač ljubke. Mnogi bi imeli srno za domačo žival. Rakuna. Kuno ali podlasice. Ekstremisti volka namesto kake velike ovčarske pasme. Nekateri že imajo doma na črno medvede. Vprašati se je treba, kaj človeku dogaja v glavi, ko želi na dom privezati divjo žival.
Zato je tudi ena srna preveč, ker če začnemo mižati na eno oko pri takih stvareh, lahko pričakujete, da bo jutri vaš sosed imel na verigi volka. Je že manj zabavno, a ne.

Poleg tega srno imeti doma ni kar tako. So zelo občutljive za bolezni in zajedavce. Ne vem, ali je to potem kaj narobe za druge domače živali ali za ljudi, vsekakor pa je srno potem treba zdraviti, če jo že imaš. Ne se hecat s takimi stvarmi.

Paco, smernice so eno, dejansko stanje in zakoni pa drugo. Še vedno je dovoljeno tlačiti živali v premajhne hleve. Našim sosedom je inšpekcija ukazala urediti gnojišče, medtem ko je hlev v skladu s predpisi – krave na ketnah, prostora imajo za korak ali dva naprej in nazaj. Ko imajo teličke, naredijo samo zasilno ogrado na sredini med obema vrstama staj. Vonj, ki prihaja iz tega hleva, je neznosen, me sili na bruhanje. Kaj šele, če bi stopila notri. Prašiče imajo v svinjaku s samo eno lino za dnevno svetlobo. Natlačeni so tako, da dobesedno hodijo en po drugem. Izhoda ven nimajo.
Ker sem vaščanka od rojstva, sem navajena kmečkih vonjev, ampak to, kar prihaja iz njihovega hleva, je en zagaman, umeten vonj kot po umetnih gnojilih.

Človeška bivališča pa sodijo v bližino divjih živali? 😉

Mislim, da mi bolj posegamo v njihov prostor kot one v naš…. :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Človek je pač egoist in misli, verjame, da si lahko privošči vse, kar se mu sprdne v njegovi domišljavi glavi. Podredil si je naravo in vse kar leze po tem planetu.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

A misliš da bi se Dinozavri obnašali civilno in kulturno do nas če se bi srečali v zgodovini?

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

A misliš da bi se Dinozavri obnašali civilno in kulturno do nas če se bi srečali v zgodovini?[/quote]Se ti zdi, da se mi kot vrsta obnašamo kulturno (do drugih vrst in planeta na katerem živimo)?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Živali se ravnajo po nagonu. Ljudje bi naj imeli razum, torej bi se lahko obnašali “bolje” od živali vendar temu še zdaleč ni tako. Prej slabše.. zato mešat dinozavre je zelo vprašljivo!

Deloma se strinjam, toda skupno ljudem in dinozavrom je to, da smo oboji proti materi naravi nemočni, kakor so izumrli dinozavri zaradi sprememb narave, tako tudi lahko ljudje.

Zakaj so dinozavri izumrli ni še popolnoma raziskano oz morda ne bomo nikoli vedeli, zakaj skupina živali, ki je na svetu kraljevala 150 milijonov let, ni mogla preživeti. Znanstveniki so zmedeni zaradi dejstva, da je skupaj z dinozavri izurmla še vrsta drugih živali, spet druge pa so preživele. Predvsem niso prepričani glede tega, kdaj natanko so začeli dinozavri izumirati, precej gotovo pa je da so izginili hitro. Ena od razlag pravi, da je v Zemljo trčil ogromen meteorit in da številne skupine takratnih živali niso mogle preživeti nenadnih sprememb, do katerih je prišlo zaradi trka. Druga razlaga je, da so počasne spremembe na Zemlji napredovale do stopnje, katerim se določene skupine niso mogle prilagoditi – še vedno ni dokončnega odgovora, ki bi pojasnil izginotje dinozavrov in ostalih živalskih vrst, ki so izumrle skupaj z njimi. Takrat, ko so se prvič pojavili dinozavri, se je Afrika še držala ozemlja obeh Amerik, Indija pa bila ločena od Azije – za geograsko ponazoritev, kako se svet v več milijonih let spreminja…torej možno je, da človeštvo nekoč ne bo več obstajalo in ne morem zanikati, da se nek delček mene te napovedi zelo veseli.

Če trešči komet v planet, dvigne toliko prahu da nastane ledena doba. Dinozavri kot mrzlokrvne živali pač niso mogli obstat v takšnem obdobju sploh, ker je zaradi mraza izginila tudi bujna vegetacija. Prilagodljivejša bitja lahko preživijo nenadne spremembe, druga pač ne.. ampak tole je čist izven teme.
Dinozavre sem omenil ker je nekdo prej rekel, da kako bi se oni obnašali do nas če bi se srečali. Prvo:ne vemo, ker jih NI
Drugo:predvidevamo da bi se obnašali nagonsko. Torej eni bi bežali drugi bi nas imeli za hrano. Najbrž pa nas ne bi tlačili v male kletke ali vezali na verige in nas potapljali v vrelo vodo zarad boljšega okusa…

Ker so preneumni za kaj takega. 😉 Mi smo pa razumni in to lahko. :/

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Vseeno jih je nekaj preživelo in še zdaleč niso bili vsi mrzlokrvni.

Mogoče jih je pa imel kdo privezane na verigo in jih hranil pa so zato preživeli neugodno obdobje…. 😉

Vseeno jih je nekaj preživelo in še zdaleč niso bili vsi mrzlokrvni.
[/quote]

Nekaj jih še celo vsak dan piše na mon :))))))))

Mislim, da mi bolj posegamo v njihov prostor kot one v naš…. :/[/quote]

Dobro veš, kaj sem hotela povedati.

Mislim, da mi bolj posegamo v njihov prostor kot one v naš…. :/[/quote]

Dobro veš, kaj sem hotela povedati.[/quote]Samo ugibam lahko…. 🙂

ne išči logike kjer je ni robi..v 20 letih so sloenijo spremenili v bananastan kjer pravila logike ne pijejo vode….je pa res, da je treba ločiti med živalmi ki imajo gospodarsko funkcijo in katerih namen je, da služijp človeku….to ni izkoriščanje živali, to je njihova gospodarska funkcija….

Ne čakaj logike od ljudi, ki trepljajo domače kužeke in mucike kot male otročičke, istočasno pa jim ni mar za trpljenje drugih čutečih bitij. Ti isti ne bi pojedli niti pod razno svojega fifija, ker jim to meji skorajda že na kanibalizem, bi pa pojedli srnico ali pujseka.

Tisti, ki se nam živali smilijo, lahko rečemo besedo njim v prid, ampak bolj ali manj pade vse na neplodna tla. Ampak narava ima še druge mehanizme. Sem brala enkrat zanimivo knjigo, kjer piše, da se meso namerno zaklanih živali hrani z mesom ljudi, ki ga uživajo. Posledica so bolezni. Torej rak, pritisk, kapi, ožilje, vse udari počasi nad ljudi, ki se mastijo bolj ali manj z mesom. Torej imaš rad tudi sebe, če se izogibaš mesu, ker tako ohraniš trdno zdravje.

Ne čakaj logike od ljudi, ki trepljajo domače kužeke in mucike kot male otročičke, istočasno pa jim ni mar za trpljenje drugih čutečih bitij. Ti isti ne bi pojedli niti pod razno svojega fifija, ker jim to meji skorajda že na kanibalizem, bi pa pojedli srnico ali pujseka.

Tisti, ki se nam živali smilijo, lahko rečemo besedo njim v prid, ampak bolj ali manj pade vse na neplodna tla. Ampak narava ima še druge mehanizme. Sem brala enkrat zanimivo knjigo, kjer piše, da se meso namerno zaklanih živali hrani z mesom ljudi, ki ga uživajo. Posledica so bolezni. Torej rak, pritisk, kapi, ožilje, vse udari počasi nad ljudi, ki se mastijo bolj ali manj z mesom. Torej imaš rad tudi sebe, če se izogibaš mesu, ker tako ohraniš trdno zdravje.[/quote]
Kdor se hrani bolj ali manj z mesom, bo v vsakem primeru zbolel, pa če so bile živali zaklane namerno, ali pa po nesreči. 😉

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Evo, ravnokar odhajam na šnicel al bo krvav biftek…ne vem še:). Zraven bo še solatka, morda korenček…joj kolk mrtvih na krožniku:). Sigurno grem direkt v pekel.

Tisti, ki se nam živali smilijo, lahko rečemo besedo njim v prid, ampak bolj ali manj pade vse na neplodna tla. Ampak narava ima še druge mehanizme. Sem brala enkrat zanimivo knjigo, kjer piše, da se meso namerno zaklanih živali hrani z mesom ljudi, ki ga uživajo. Posledica so bolezni. Torej rak, pritisk, kapi, ožilje, vse udari počasi nad ljudi, ki se mastijo bolj ali manj z mesom. Torej imaš rad tudi sebe, če se izogibaš mesu, ker tako ohraniš trdno zdravje.[/quote]
Kdor se hrani bolj ali manj z mesom, bo v vsakem primeru zbolel, pa če so bile živali zaklane namerno, ali pa po nesreči. ;)[/quote]

Človek zboli od n dejavnikov ne le izključno od tega, ker uživa meso.

Vsi gremo tja, samo naše poti do tja so različne, eno so bolj krvave, druge manj. Ravno berem knjigo Kitajska študija. Po raziskavah zapisanih v njej sodeč, beljakovine živalskega izvora močno zvečajo možnosti za razvoj vseh najbolj pogostih vrst raka. Poleg tega, da živila živalskega izvora tudi zvišujejo holesterol v krvi, kar pa je nevarno za srce. Dober tek. :))

Po drugi strani pa beljakovine rastlinskega izvora zmanjšujejo možnost za pojav in širitev raka. Prav tako kot živila rastlinskega izvora zmanjšujejo količino (slabega) holesterola v krvi.

Vsi gremo tja, samo naše poti do tja so različne, eno so bolj krvave, druge manj. Ravno berem knjigo Kitajska študija. Po raziskavah zapisanih v njej sodeč, beljakovine živalskega izvora močno zvečajo možnosti za razvoj vseh najbolj pogostih vrst raka. Poleg tega, da živila živalskega izvora tudi zvišujejo holesterol v krvi, kar pa je nevarno za srce. Dober tek. :))[/quote]

Nič se sekirat Goldfish s prehrano, človeku že škodi da živi 🙂

Človeško telo rabi holesterol, kakor dobrega, tako slabega….če ga ne bi, ga jetra sploh ne bi proizvajala oz pridelovala.

Kdor se hrani bolj ali manj z mesom, bo v vsakem primeru zbolel, pa če so bile živali zaklane namerno, ali pa po nesreči. ;)[/quote]

Človek zboli od n dejavnikov ne le izključno od tega, ker uživa meso.[/quote]
Če upoštevamo, da frazem “bolj ali manj” pomeni “večinoma”, potem mislim, da moja trditev zdrži vsaj malo vode.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Človek zboli od n dejavnikov ne le izključno od tega, ker uživa meso.[/quote]
Če upoštevamo, da frazem “bolj ali manj” pomeni “večinoma”, potem mislim, da moja trditev zdrži vsaj malo vode.[/quote]

Od vsakega “pije vsaj malo vode” 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close