srilanka
Odvisno, kaj želiš. Turistično udobje? Avtentičnost? Midva sva bila z Oskar-jem, dokaj “doživeta” izkušnja. Sem pa kasneje govoril z ljudmi, ki so imeli (z drugo agencijo) precej drugačne izkušnje.
Se je pa dobro vnaprej resno pozanimati in tudi premisliti, ali se čutiš sposobnega za določen tip potovanja.
z agencijo??? potrata denarja. Šri lanka je tako poceni, da tudi če vas nategnejo šrilančani po dolgem in počez, boste sigurno privarčevali. v tem obdobju so letalske karte npr. iz zagreba v colombo 384 EUR. Preko neta dobite hotele, kučice itd zelo poceni, vidite in preberete ocene ter izkušnje drugih. Po šri lanki se je moderno voziti z najetim avtom in šoferjem – tudi to si lahko zriktate od doma, čeprav priporočam, da to storite šele ko pridete tja(tam je polovico cenej). Tako samo za orientacjo – tam sem bila pred tremi leti konec julija (karta 600eur, za 25 dni komplet prevozi (avtobus, vlak, taksi, šofer, tuktuk), vstopnine, prenočišča in hrana ter spominki 400 EUR. In koliko pride z agencijo 10 dni? Če ne znate angleško, pol ok (je malo težje karto kupit in rezervacijo narediti), v kolikor pa ste vsaj malo pismeni, pa nikarte z agencijo. Je pa Šrilanka prečudovita dežela, šrilančani so meni osebno malo manj prijetni, ampak uživali boste 100 %.
Jaz sem bila na Šri Lanki, jaz ti toplo priporočam da greš v lastni režiji preko teh agencij samo preplačaš vse skupaj. Pride veliko ceneje če greš v lastni režiji, in kot je že prej nekdo omenil, domačini te bodo tako ali tako še malo opeharli, ampak to al greš sama ali z agencijo. Midva sva sama naredila malo plana, največ pa nama je zrihtala ena slovenka ki dol živi (zrihtala izlete, voznika ki naju je vozil ves čas, prenočišča….) tak da lahko bi se z njo zmenla in ti vse zrihta pa bo veliko cenej – ona naredi plan zastonj….piši mi na bogatajeva@gmail.com in ti napišem kako sva midva potovala lahko pa ti dam kontakt od tele ki je nama rihtala…
Pojdi sama. Šrilanka je čisto lahka za lastno režijo. Transporti so super porihtani in poceni. Tudi sam sem letos šel prvič solo in nisem imel popolno izdelanega plana, ker se mi je tak sproti spreminjal. Pri agencijah pa tak ne veš kam gre tvoj denar. Pomagala pa mi je slovenka ki spodaj živi v. Prvih pet dni sem imel šoferja, ki mi ga je ona zrihtala pa povedala mi je kaj se splača in kaj ne. Za šrilanko niti ne rabiš lonely planeta je booking in tripadvisor čisto dovolj. To da sem šel sam je bila najboljša poteza kar sem jih kdaj naredil. Samo brez straha in z veliko mero odprtosti.
Če rabiš bilo kake info me lahko kontaktiraš na matomat82@gmail.com
Živjo, Šrilanko lahko povsem sami raziščete, ker je res enostavna za potovati. Vse in še več informacij o mojem 25-dnevnem potepanju ter vsi stroški pa so zapisani na mojem popotniškem blogu. https://andrejasworld.com/category/drzave/azija/srilanka-2013/
Pozdravljeni!
Tudi sama se strinjam z zgoraj naštetimi mnenji, da je Šrilanko najbolje obiskati v lastni režiji, saj skoraj ni lažje popotniške destinacije. Popolnoma vse lahko organizirate in rezervirate doma, pustite pa si še malce neorganiziranega, saj vas bodo domačini zagotovo napotili tudi do kakšne lokacije in znamenitosti, ki je prej niste imeli v mislih.
Če pa bi vas zanimalo moje popotovanje po Šrilanki, sicer je od tega že 7 let, pa z veseljem delim članek, ki smo ga objavili v reviji Svet in ljudje.
>> http://www.mayita.si/wp-content/uploads/2015/12/srilancek.pdf
Srečno!
Mayita
Pozdravljeni,
s partnerjem gledava dopust v tople kraje okrog 13.1.18. Malček sledim forumu, agencijam, Šrilanka se mi zdi top destinacija… Agencije vzamejo min 2,250 €/za oba polpenzion. Zgoraj pišete, da je škoda iz z agencijo, da je ceneje v lastni režiji… Pa gledam karte preko Skyscannerja: München – Colombo 1.087 €/za oba. Kaj mislite, da pridem not za prenočišče (nekaj dostojnega z vsaj polponzionom) Kako je kaj z ogledi? Kaj svetujete? Za vse info bom zelooo hvaležna! Lp, P.
Forum je zaprt za komentiranje.