Šrilanka in tsunami
pozdrav! na šrlanki sem bila lani in posledice občutiš lahko prav povsod. nevem zakaj si tako zelo želiš to ogledat ker je prav žalostno. ljudje so si zgradili nove hiše vendar take, da jih lahko zdaj že veter odpihne, ker je bilo premalo denarja in vse je narejeno na hitro. najbolj žalostno je bilo zame v arugam bayu kjer pa je daleč najlepša plaža in tudi dalo se je kopat ker so mogoče mal manj močni tokovi. valovi so, tu je polno surfarjev, predvsem tujci. domačini so zelo prizadeti, ker jih je večina izgubila družine. najbolj me je šokiralo da so v arugam bayu zgradili nov kompleks, ki pa se imenuje tsunami hotel. iz prve roke smo slišali, da domačini niso dobili sredstev, ki so se za njih zbirala po svetu, ampak je na ta račun obogatela peščica. ljudje so za gradnjo najeli kredite, ki pa jih stežka odplačujejo ker ni turistov, ker se bojijo. v potovilu poleg tega da se počutiš kot da bi prišel v bosno takoj po vojni dodajo še grozljiv občutk vojaki z brzostrelkami k te ne gledajo preveč lepo. ampak se s časom navadiš… meni je bila šri lanka zelo zelo lepa ampak na potovanju sem bila velikokrat žalostna in sem se zahvaljevala za vse kar imam. drugače pa jo priporočam… napisala sem manj lepe stvari ampak ker te je zanimalo o posledicah tsunamija. drugače bi se s fantom takoj vrnila tja… to je popolnoma drug svet.
Forum je zaprt za komentiranje.