Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Sri Lanka :sofer+avto+?

Sri Lanka :sofer+avto+?

kako je s temi avtomobili s soferjem, ki jih lahko najames za od 20-25USD na dan Kako je potem s placilom hrane, pijace in prenocisca zanj?

kaj ni se nihce imel vodica z avtom v tej dezeli?

Zelo enostavno, greš v najbližjo agencijo v Colombu (medva sva vzela prek Ceylon tourist board) in poveš da rabiš za določeno št. dni šoferja, ki je obenem vodič. Za njega je poskrbljeno, ker imajo v vsakem kraju zakupljene hotelske sobe za njih, ravno tako za hrano. Naš vodič/šofer, naju je vedno pripeljal kamor sva hotela, potem smo za sproti zmenili za naslenji dan, potem pa je šel zase.

Mi smo imeli šoferja “rezerviranega” že iz Ljubljane, in nas je pričakal na letališču s tablo z našim priimkom. Ponavadi je spal v istih hotelih kot mi, včasih pa pri kakšnih znancih. Kar se tiče hrane smo mi jedli zajtrk in potem šele pozno zvečer večerjo, vmes pa ponavadi nič, on je jedel ločeno, enkrat smo vztrajali da gre z nami na čaj v Kandy-u pa se je komaj dal prepričat, ker je bil tako vljuden da je mislil da nas bo motil…Je pa bilo super, ker je povsod koga poznal…smo šli tudi k njemu domov…verjetno je pa odvisno kakšnega dobiš, mi smo imeli res srečo, pa tudi angleško je znal tekoče, lp

meni bi bolj ustrezal nemsko govoreci sofer- vodic , upam, da se bo kaj naslo

Irena, kdaj pa potuješ?

novembra , v dvoje:-) za ca 33dni

Aja, sem mislila, da že prej. Jaz potujem naslednjo nedeljo, pa sem mislila da bi se lahko kje dobili na kavi.

Irena a mi lahko prosim sporočiš ko in če boš dobila nemško govorečega šoferja, ker se moja dva sorodnika zelo zanimata za Šrilanko, pa ne razumeta preveč angleško? Hvala, lp

ojla!

jaz sem bila na šri lanki predlani in sva se s fantom okrog vozila tud s svojim šoferjem. glede na to da na sri lanko prihaja ogromno nemških turistov, bi lahko rekla, da ti vodiči znajo bolj nemšk kot pa anglešk. ni nujno ampak v najinem primeru je blo tko. tud ko sva menjala denar na črnem trgu so imeli rajši evre.

tko da mislim da ne boš imela težav z nemškogovorečim vodičem.

lep pozdrav eva

Eva,
ali si bila mogoče tudi na severu otoka?

ojla!

midva sva prepotovala osrednji in južni del otoka. za na sever pravijo, da nej bi bili skrajneži tamili in nej ne bi bilo najbolj varno. ampak najin šofer je bil dobr tedn preden smo se spoznali na severu pri prijateljih in nekaj takega in je rekel, da ni problema. res pa je, da ti vsi uradni vodiči strašijo pred odhodom na sever. kaj pa vem. najbrž bi te domačini res odpeljali za denar kamor hočeš, ampak midva sva najinima spremljevalcama zelo zaupala in mislim da naju ne bi odpeljala kr nekam. zal pa nisva imela dovolj časa da bi šla na sever. pravijo pa da so baje ful lepe plaže na severu.

lp eva

p.s. sicer imam pa ravno prijateljico, ki vandra po šri lanki in jo lahko mal povprašam kaj kej domačini pravijo o trenutnih razmerah.

kolega se je pravkar vrnil iz Sri Lanke;

bil je tud na severu,… bp

V najnovejšem LP sem prebrala, da naj bi bil zdaj tudi sever “odprt” za turiste. se pravi da so se Tamilsko tigri malo umirili, ampak mene je vseeno iz prve roke zanimalo kako in kaj. Sever me namreč mika ravno zato, ker so ga turisti tako dolgo pustili pri miru.
Irena, ali se je ta tvoj prijatelj kdaj počutil ogroženega na severu? Kar nekaj je opozoril zaradi min (naj ne bi hodil po osamljenih plažah in izven urejenih poti). Imam kakšne izkušnje s tem?

ne, ni bilo problemov nikjer.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close