Srednja šola netestirani jutri
Hej ho, 16.11.2021 ob 18:07
moje mnenje, 16.11.2021 ob 17:46
ajajaj, 16.11.2021 ob 17:24
moje mnenje, 16.11.2021 ob 17:21
Mama743, 16.11.2021 ob 16:49
Kaj boste naredili? Imate kakšen načrt? Tožba? Policija? Izpis? Po izpitih? Namreč ravnatelj pravi, da srednja šola ni obvezna in da netestiran dijak ne sme v šolo jutri. Kaj mi svetujete? Kaj boste vi naredili? Govori se le o osnovnošolcih, kaj pa srednješolci?
SREDNJA ŠOLA RES NI OBVEZNA… ampak dijaki so pošteno vpisani in šola jim je dolžna zagotavljati šolanje, za to so tudi plačani nenazadnje in to brez pogojevanja v medicinske posege… konec koncev jim odlok določa da so dolžni zagotoviti šolanje na daljavo – ne morejo kar odreči pravice šolanja otroku…
če se sklicujejo na spoštovanje odloka – potem so ga dolžni spoštovati v celoti – in odlok za vse tudi srednjo šolo jim nalaga obveznost izobraževanja na daljavo…
če ga zagotavljajo za učence v karantenah – potem ga bodo morali pa tudi tu
Dlje ko se boste šli neko kvazi demokracijo, dlje bo ta norija trajala, razumeš to?
ne, ne ne razumem in tudi zares ni tako – ta norija bo trajala tako dolgo kot so si zamislili oni na vrhu – samo žal vi nekateri tega ne razumete in še vedno to povezujete z zdravjem, ker ste na polno slepi in ne razumete kaj se dogaja…
pri tem ne trdim,da virtusa ni, in tudi ne trdim da ni obolelih v bolnici in da številke primerno sezoni ne naraščajo, TRDIM PA,DA STVAR NI TAKO KRITIČNA, ŠE MANJ PA TUDI APOKALIPTIČNA V BOLNICAH KOT JO PRIKAZUJEJO IN POLITIKA, MEDIJI IN DOHTARJI.
To počno načrtno, načrtno tudi napihnejo cifre, skrijejo resnico – z namenom ustvarjanja panike in eni pač nasedete…
TRDIM DA BI LAHKO Z VIRUSOM ŽE ZDAVNAJ POVSEM NORMALNO ŽIVELI, ČE TI NA VRHU NE BI IMELI SVOJIH SCENARIJEV DELANJA PANIKE…
Zakaj pa konec koncev Švedi lahko normalno živijo – pa nimajo mask NIKJER, pa nimajo nič zaprto, pa NOBENEGA PCT TERORJA, precepljenih pa celotno populacijskio gledano nekaj procentov več kot mi… RAZLIKE V OKUŽBAH PA ENORMNE – NAS SE TERORIZIRA S PCT ŽE V BISTVU CELO LETO… ONI VES ČAS ŽIVIJO NORMALNO Z POPOLNOMA ISTIM VIRUSOM V OKOLJU TUDI ISTIMI SEVI, ITD…
zato proooosim SPREGLEJTE ŽE ENKRAT – KONEC KONCEV SPOMNI SE JANUAR , FEBRUAR 2020 – prazni razredi so bili v OŠ in SŠ, tudi v podjetjih – cele familije so doma ležale – pa se ni nič sesulo in nikogar nismo gnjavlili s testi in nikomur omejevali šolanja… pa so imeli ljudje tudi pljučnice in bolnice so bile polne…
jaz res ne morem verjeti kako eni nasedate, kako je mogoče da ste tako slebi in tudi tako dvolični…
obnašate se tako nerazumno – da hipotetično zdajle normalno recimo skuhaš kosilo in pri kuhanju nastaja tudi para – in ti je normalna… če bbi ti zdajle vlada in mediji in neka stroka dogovorno se zmislila neko ime za to paro ijn ti začela dnevno tupit, da ta para ubija in prikazovat koliko ljudi je v bolnici zaradi pare v kuhinji – bi temu začeli verjeti… tako zaslepljeni ste… resno to ni več normalno
Lepo prosim, da se taki in podobni oglasite pri nas v Ukc, jaz sem oftalmolog in ne infektolog, a delam na oddelku covida in vi pravite, da ni tako hudo! Ste normalni? A vi sploh veste kaj se dogaja? A vi veste da delam nekaj za kar nisem usposobljen in svoje pacinete zavracam???? In vi, da ni tako hudo? Mi vam lazemo, nam to govorite?!!!! A ste vi normalni??? Torej ko vas zdravimo se vam tudi lazemo?!! Zakaj nam takrat zaupate, ali nam ne???? Katastrofa! Razocaran v ljudi!
Gospod oftalmolog nehaj srat, kar lepo povej ljudem, da se pripravlja padec j.zdravstva. Ni denarja za nobene pacijente vec- nobene…in tu je problem. Se malo tudi za place vec ne bo. Vse je slo v tri lepe. Ljudi resuje samo se privat, tistega, ki lahko placa. Tam vse dela
brez tezav. Tam ni kovid krize.
Se strinjam s teariranjem, obveznim. Le lokacija mi je mal tkotko, ne vem no, folk se pelje z busom 30 km, je z vsemu zjutraj na kavi in potem v razredu .. in ob 8.15 ima +. Kam bo sel?? Nazaj na bus, okuzit se 29 ljudi? Al bodo klical starse srednjesolcev? Po drugi strani pa razumem, da starsi nocejo nadzorovat da bi 3x na teden se testirali donac zjutraj preden bi sli na bus.. ker so ljudje pac taki kot so, idioti.
Anonimno hgljodšzć, 16.11.2021 ob 18:19
Hm, tako zaposlen, da umiraš od hudega, obenem pa visiš na MON-u? Jaka apokalipsa, provokator.
ja saj, to je podobno kot uni potočnik iz sb celje pa njegov kolega miha banananjam… za twitter in družabne medije je non stop cajt… pa za banane goltat in se snemat v bolnici, pa za spolni organ si mencat med delovnim cajtom in objavljat – za vse to imajo cajt – pa taka huda panika je od dela v bolnicah
moje mnenje, 16.11.2021 ob 18:35
ja saj, to je podobno kot uni potočnik iz sb celje pa njegov kolega miha banananjam… za twitter in družabne medije je non stop cajt… pa za banane goltat in se snemat v bolnici, pa za spolni organ si mencat med delovnim cajtom in objavljat – za vse to imajo cajt – pa taka huda panika je od dela v bolnicah
Za moje mnenje
Saj vidim, da si ne moreš pomagat. Če ima človeček tvojega dometa IQ sobne temperature… res žalostno. Samo eno vpitje, primitivizem in stare in obrabljene ter negativistične izjave o ljudeh, ki se v tem trenutku trudijo, da ne bi bilo preveč umrlih.
Svoje mnenje si zatakni nekam in pejt v luknjo, da ne boš s svojimi izpadi delal škode.
Sram te bodi!
Covid sledilnik, 16.11.2021 ob 18:47
Za moje mnenje
Saj vidim, da si ne moreš pomagat. Če ima človeček tvojega dometa IQ sobne temperature… res žalostno. Samo eno vpitje, primitivizem in stare in obrabljene ter negativistične izjave o ljudeh, ki se v tem trenutku trudijo, da ne bi bilo preveč umrlih.
Svoje mnenje si zatakni nekam in pejt v luknjo, da ne boš s svojimi izpadi delal škode.
Sram te bodi!
meni ni prav nič sram – spoštujem iskrene in poštene ljudi in taka sem tudi sama… mogoče je sicer na compi CL res dretje – a v mojem primeru je poudarek gnilih stvari, ki se dogajajo v zdravstvu –
vsakemu zdravniku, ki je srčen, iskren, strokoven, empativen in se trudi za pacienta – kapo dol – samo takih je reeees malo v našem zdravstvu žal – žal take odpuščajo…
drtugi se pa derejo po twitterjih, si ga dr+kajo , goltajo banane med delovnim cajtom, biolnikom kot rečeno pošiljajo pildke , da je presežna čakalna doba- ker pazi oni fuuul hudo delajo, gužva baje, ko pa prideš končno na vrsto se pa privat po mobilcu pogovarja med tvojo obravnavo – potem vidimo zakaj je taka vrsta in kako ful je gužva in btw. za tako obravnavo kasira ta dohtar covidni dodatek… iz našega denarja in zato zmanjka potem v zdr. blagajni za kakšno op, pa za matične celice in podobno… zartorej NE NI ME SRAM MENE NIMA BIT NIČ, KER SEM POŠTENO VSE PLAČEVALA IN KLJUB MOJIM PRAVICA NEMALOPKRAT OSTALA BREZ STORITVE, KI MI PRIPADA PO ZAKONU…. TUDI KO SO ME NAROBE ZDRAVILI IN SEM MORALA PREGLED ZA PRAVI IZVID MORALA MASTNO PLAČATI IZ LASTNEGA ŽEPA , KER ŠLAMPASTI IZVID OD ŠLAMPASTEGA DOHTARJA V JAVNI BOLNICI, BI ME NAREDIL INVALIDKO, ČE BI SLEDILA NAVODILOM – TUDI TAKRAT SE MI NI NIHČE OPRAVIČIL IN NITI TAKRAT KO SO MI ODPOVEDALI ZDRAVLJENJE NA NAROČEN TERMIN IN SEM ZATO TRPELA KASNEJE HUDE POSLEDICE IN POSLABŠANJE ZDR. STANJA…
nihče niti opravičila ni bil zmožen, kaj šele, da bi nosil odgovornost – zato ne ni me sram, ker jaz svoje delo za katzero sem plačna delam pošteno in če ga je veliko delam nadure, ne grem, natv in se derem kakšna žrtev da sem da naj hodijo prostovoljci zdaj delat. Še takrat ko ni bilo epidemije očitno niso delali strokovno in odgovorno in nikoli nismo dobili niti opravičila za napake, kaj šele odgovornost… stojimo v čakalnih vsrtah in jim je malo mar za to…
vemo kakšni zaslužkarji so – ob vsem kar so v 30 letih naredili iz zdravstva in našega denarja so sami odgovorni da smo zdaj v taki situaciji. Nismo ljudje niti cepljeni niti ne cepljeni…
ti pa nasedaj – jaz ne…
pa ne trdim,da ni pacientov in ne trdim da ni dela – je… samo dokler covidnega bolnika priklopijo na respirator in ga pri tem okužijo z bakterijami pri intuuibaciji,. potem svojcem sporočijo,da so ga okužili, ampak da oni ne vedo s čemi in si niti niso vzeli očitno energije,da bi ugotovili… človek pa je umrl zaradi sepse…
oprosti če ne verjamem in ne nasedam vsemu temu hudem iskrenemu trudu v borbi za vsako življenje – nekateri se trudijo ja – ne pa vsi… ne verjamem in potem takega ubogega pripišejo med covidne žrtve… ne no…
zaupam iskrenim zdrvnikom, ki se iskreno in pošteno trudijo, ampak iz vseh izkušenj takih je žal
izjemno malo.
V nobenem odloku ne piše, da dijakom pripada šolanje na daljavo, še več, pri obvestilih je bilo, da nimajo možnosti na daljavo, kar jaz razumem tako- odkloni test, si doma, snov si najdi sam pri sošolcu, ki je bil v šoli in se nauči. Ampak potem pazi tole- kaj pa ocenjevanje?
Na daljavo ga ne bo!
Naša ravnateljica na gimnaziji je dijakom lepo napisala, nam pa v vednost, da so dijaki mladi ljudje, za katere ve da se pametno odločajo in nosijo odgovornosti, ter da ne pričakuje uporov. Kolikor vem, nihče ne razmišlja o odklonitvi testa, pa vem da so vmes perlice, ki bi jim bilo bolj všeč doma. Še več, večina perlic je cepljena.
Tako da, pustite svojim dijakom, da kaj naredijo tudi s vsojo hrbtenico in glavo.
ena kr tko mimo grede, 16.11.2021 ob 20:43
V nobenem odloku ne piše, da dijakom pripada šolanje na daljavo, še več, pri obvestilih je bilo, da nimajo možnosti na daljavo, kar jaz razumem tako- odkloni test, si doma, snov si najdi sam pri sošolcu, ki je bil v šoli in se nauči. Ampak potem pazi tole- kaj pa ocenjevanje?
Na daljavo ga ne bo!
Naša ravnateljica na gimnaziji je dijakom lepo napisala, nam pa v vednost, da so dijaki mladi ljudje, za katere ve da se pametno odločajo in nosijo odgovornosti, ter da ne pričakuje uporov. Kolikor vem, nihče ne razmišlja o odklonitvi testa, pa vem da so vmes perlice, ki bi jim bilo bolj všeč doma. Še več, večina perlic je cepljena.
Tako da, pustite svojim dijakom, da kaj naredijo tudi s vsojo hrbtenico in glavo.
In se že pripravlja teren za tožbe zaradi kršitve pravice do šolanja.
Dej mi povej, kakšna kršitev pravice do šolanja?
Saj imajo pravice, samo pod določenimi pogoji.
To je tako, kot če bi rekel, da nekdo ki ima same cveke ima kršene pravice do šolanja na gimnaziji. Nima jih, samo pogojev ne izolnjuje. Če ni testiran jih tudi ne.
Moj mulc ima tudi pravico do zdarvega okolja, pa učitelj tudi, nima samo otrok, katerih starši ne pustijo testirat. S tem, ko se je moj cepil, ali pa testiral ni posegal v pravice tvojega, tvoj, ki se ne želi testirati, pa posega v pravice mojega.
Pravice vsakega se končajo tam, kjer se pričnejo pravice drugega.
evo resnice in manipulacije:
Arty, 17.11.2021 ob 03:07
Zdravstvo je že od začetka korone skozi ‘tik pred zlomom’. Pa če je bilo notri 100 ali pa zdaj čez 1000 bolnikov. Zato pa folk nič več ne verjame. Par dni nazaj sem bil na enem pregledu, na vhodu so bile kar 3 medicinske sestre + en varnostnik za preverjanje pct. Očitno jih še ne manjka dovolj.
Saj kmalu tudi pregleda ne bo vec zate. Ne skrbi. Sicer pa, zakaj sploh iti v zdravstveno institucijo, če se jim nic ne verjame? Se boste pa ja doma pozdravili prek FB ali YT.
Kot zaposlena na intenzivnem oddelku sem zelo razočarana nad ljudmi. Samo to povem. To, kar se dogaja trenutno v Sloveniji je šlo čez vse meje. Ljudje trpijo, eni na naših oddelkih, drugi doma, ker si sposojamo osebje z drugih oddelkov in ti ljudje ne pridejo na vrsto.
Zaslužimo pa si zmerjanje z lažnivci. Ljudje zavračajo enostavne rešitve. En bolje podkovan na vseh podrpčjih, kot drugi. Žalostna sem, res. Razmišljam, da se vdam, dam odpoved in grem drugam. Ampak kdo bo potem skrbel za ljudi?
moje mnenje, 16.11.2021 ob 20:02
meni ni prav nič sram – spoštujem iskrene in poštene ljudi in taka sem tudi sama… mogoče je sicer na compi CL res dretje – a v mojem primeru je poudarek gnilih stvari, ki se dogajajo v zdravstvu –
vsakemu zdravniku, ki je srčen, iskren, strokoven, empativen in se trudi za pacienta – kapo dol – samo takih je reeees malo v našem zdravstvu žal – žal take odpuščajo…
drtugi se pa derejo po twitterjih, si ga dr+kajo , goltajo banane med delovnim cajtom, biolnikom kot rečeno pošiljajo pildke , da je presežna čakalna doba- ker pazi oni fuuul hudo delajo, gužva baje, ko pa prideš končno na vrsto se pa privat po mobilcu pogovarja med tvojo obravnavo – potem vidimo zakaj je taka vrsta in kako ful je gužva in btw. za tako obravnavo kasira ta dohtar covidni dodatek… iz našega denarja in zato zmanjka potem v zdr. blagajni za kakšno op, pa za matične celice in podobno… zartorej NE NI ME SRAM MENE NIMA BIT NIČ, KER SEM POŠTENO VSE PLAČEVALA IN KLJUB MOJIM PRAVICA NEMALOPKRAT OSTALA BREZ STORITVE, KI MI PRIPADA PO ZAKONU…. TUDI KO SO ME NAROBE ZDRAVILI IN SEM MORALA PREGLED ZA PRAVI IZVID MORALA MASTNO PLAČATI IZ LASTNEGA ŽEPA , KER ŠLAMPASTI IZVID OD ŠLAMPASTEGA DOHTARJA V JAVNI BOLNICI, BI ME NAREDIL INVALIDKO, ČE BI SLEDILA NAVODILOM – TUDI TAKRAT SE MI NI NIHČE OPRAVIČIL IN NITI TAKRAT KO SO MI ODPOVEDALI ZDRAVLJENJE NA NAROČEN TERMIN IN SEM ZATO TRPELA KASNEJE HUDE POSLEDICE IN POSLABŠANJE ZDR. STANJA…
nihče niti opravičila ni bil zmožen, kaj šele, da bi nosil odgovornost – zato ne ni me sram, ker jaz svoje delo za katzero sem plačna delam pošteno in če ga je veliko delam nadure, ne grem, natv in se derem kakšna žrtev da sem da naj hodijo prostovoljci zdaj delat. Še takrat ko ni bilo epidemije očitno niso delali strokovno in odgovorno in nikoli nismo dobili niti opravičila za napake, kaj šele odgovornost… stojimo v čakalnih vsrtah in jim je malo mar za to…
vemo kakšni zaslužkarji so – ob vsem kar so v 30 letih naredili iz zdravstva in našega denarja so sami odgovorni da smo zdaj v taki situaciji. Nismo ljudje niti cepljeni niti ne cepljeni…
ti pa nasedaj – jaz ne…
pa ne trdim,da ni pacientov in ne trdim da ni dela – je… samo dokler covidnega bolnika priklopijo na respirator in ga pri tem okužijo z bakterijami pri intuuibaciji,. potem svojcem sporočijo,da so ga okužili, ampak da oni ne vedo s čemi in si niti niso vzeli očitno energije,da bi ugotovili… človek pa je umrl zaradi sepse…
oprosti če ne verjamem in ne nasedam vsemu temu hudem iskrenemu trudu v borbi za vsako življenje – nekateri se trudijo ja – ne pa vsi… ne verjamem in potem takega ubogega pripišejo med covidne žrtve… ne no…
zaupam iskrenim zdrvnikom, ki se iskreno in pošteno trudijo, ampak iz vseh izkušenj takih je žal
izjemno malo.
Gospa, zelo ste pametni in veliko veste o problemu po forumih, pa ga tudi rešite.
Korupcija se ne rešuje zdaj na intenzivni in na račun bolnikov ter preobremenjenega osebja, ampak NA VOLITVAH. In da se ne počutite odgovorni za trenutno stanje v zdravstvu je eno veliko sprenevedanje. Vsi ljudje smo krivi za to stanje, kar se odraža tudi zdaj v odnosu do drugače mislečih. Enostavno je praksa v sloveniji, da volimo naše, ne pa poštene. Zagovarjamo korupcijo “naših” samo iz razloga, ker drugi kradejo še bolj. To je zelo narobe, to so samo izgovori. S takim odnosom peaktično selektivno podpiramo korupcijo, potem pa jamramo, da je vse skorumpirano. Ljudje v naši državi ste me zelo razočarali.
Mulci pa se naj testirajo, če je trenutno to najhujša stvar, ki se jim dogaja, jim je super v življenju. Ne rabimo ene generacije pusijev, ampak odgovorne ljudi.
Kr ena tm, 16.11.2021 ob 17:15
Za jutri načrtujem odhod v šolo za ob pol osmih in žokanje po nosu pred prfokso. Potem načrtujem imeti pouk v šoli. Pri tem načrtujem celo, da se bom malo bolje počutila, ker bodo vsi okoli mene testirani; samotestiranje doma potekalo bolj tako-tako. Potem načrtujem iti domov k svojim normalnim staršem. Vse ok.
Jaz bom samo tako rekla. tisti, ki doma testira tako tako bo tako izvajal tudi v šoli. Moje mnenje je, da testiranje v šoli je brez veze.
Namesto da se spodbuja odgovoren odnos se grozi. Seveda odgovoren odnos bi se lahko spodbujal z zgledom, aja tega pa ni.
Vsi tiski, ki vam je normalno, da se otroci in mladi testirajo pa kljub negativnemu testi nosijo potem še maske, malo si poglejte slike iz EU vrha na Brdu.
Mislite da so bili dnevno testirani? No pa mask tudi niso nosili. S tem da je to generacija, ki dejansko polni bolnišnice za razliko od šolarjev in dijakov.
to je drugače, 16.11.2021 ob 17:29
Tisti, ki so v karanteni, niso krivi, da so bili v stiku z okuženim in jim šola na daljavo pripada. Kaprice glede testiranja so pa nekaj drugega.
Ja samo testirani pridejo lahko tudi v stik z okuženim sošolcem ki pa je cepljen. In bodo zopet v karanteni.
Plus, če se testira doma potem so bo izliral, v primeru pozitivnega testa, in zaradi tega sošolci ne bodo šli v karanteno. Če se testira v šoli pa gredo vsi v karanteno.
Ne bo več obiskoval srednje šole pod takim fašističnim izsiljevanjem. Česa ga pa lahko naučijo fašisti? Fašistično diplomo si lahko nekam zatlačijo, mi je ne želimo. Pravzaprav bi to bila žalitev za našo inteligenco. Se bo drugače znašel. Čas bo pokazal ali je odločitev prava ali ne, jaz imam dober občutek.
Smo se odločili, 17.11.2021 ob 14:04
Ne bo več obiskoval srednje šole pod takim fašističnim izsiljevanjem. Česa ga pa lahko naučijo fašisti? Fašistično diplomo si lahko nekam zatlačijo, mi je ne želimo. Pravzaprav bi to bila žalitev za našo inteligenco. Se bo drugače znašel. Čas bo pokazal ali je odločitev prava ali ne, jaz imam dober občutek.
bravo!!!
Forum je zaprt za komentiranje.