Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › srednja sola

srednja sola

Sem v veliki dilemi ze od novembra. Letos sem prvi letnik sredne sole in sicer najprej sem bila na klasicni gimnaziji vendar ker mi je bilo dosti tezko in tudi latinscina mi ni bila pri srcu zato sem se odlocila za prepis. Zelo sem razmisljala o farmaciji saj bi mi tam bilo lazje, ampak na koncu sem izbrala tehnisko gimnazijo ker mi je veliko prijateljev svetovalo da naj bi baje blo lazje. Zdaj ko sem tu mi je cisto enako imam ogromne probleme z fiziko in mat, ostalo mi gre. Res ne vem kaj naj, strah me je popravneha izpita. Zanima me ce se lahko v 4 letih prepises na drugo solo vec kot le enkrat. Nevem al naj sprobam se enkrat prepis, al naj se v jeseni ponovno vpisem od zacetka (kar si res ne zelim) al pa naj sprobam zgurat gim kar bi najrajsi ampak res nevem kako ker me dobesedno ubija

hvala ze vnaprej

Očitno nisi ravno odprte glave. Gimnazija je pretežka zate.  Pojdi na zdravstveno ali frizersko, ali aranžersko.

Menjaj šolo, smer…

Ce imas z matematiko probleme, potem ne izbiraj naravoslovnih smeri. Pa gimnazij tudi ne.

Glavo pokonci, punca! Če si med letom menjala šolo, lahko ob koncu leta še enkrat menjaš, vendar boš morala za vpis v drugi letnik recimo srednje farmac. opravljati še diferencialne izpite. Nič nemogočega. Moj sin je sedaj v 2. letniku srednje računalniške. Pa je bil lani na gimnaziji. Ampak lani sredi leta niso dovolili prepisa na drugo šolo zaradi korone, zaprtje šol itd., tako da je končal 1. letnik splošne gimnazije z dobrim uspehom, ni imel nobenega popravnega, ampak pravi, da tole piflanje ni zanj, predvsem zgodovina je bila ena piflarija takih podrobnosti, da se bog usmili.. skratka potem se je vpisal v 2. letnik računalniške srednje. Delal je 8 difierencialnih izpitov in se dudlal celo poletje, ampak ker mu računalništvo gre, jih je tudi naredil. Zdaj je v 2. letniku, zadovoljen, odličnjak.  Strarejši sin je končal gimnazijo z odličnim, ampak on je druga kategorija, Zoisov štipendist itd.

Skratka, če se vlečeš skozi gimnazijo z dvojkami, nima smisla, res. Večina resnih fakultet ima omejitve in z dvojkami ne prideš skoraj nikamor. Prepiši se drugo leto in to bo to. Da bi bila tehniška gimnazija kaj bolj enostavna od splošne, hmmm, morda pri drugih predmetih, ampak naravoslovje moraš pa obvladat skoraj bolj kot na splošni.

Odgovor na objavo uporabnika
Cene, 02.02.2022 ob 17:11

Očitno nisi ravno odprte glave. Gimnazija je pretežka zate.  Pojdi na zdravstveno ali frizersko, ali aranžersko.

Kako prijazen prvi stavek…a moraš biti odprte glave za v gimnazijo?

Samo teoretik moraš biti in piflar…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close