Srbeča nožnica
Pozdravljeni, pred približno enim tednom, sem se pobrila po bikinu predelu, naslednji dan pa sem dobila menstruacijo. Uporabljam vložke. In takrat me je začelo srbeti, predvsem na predelu sramnih ustnic. Potem pa se je pojavila tudi rdečica (verjetno zaradi tega ker sem se malo praskala). V lekarni sem kupila kremo canesten, s katero se zdaj mažem. Pišem zato ker se že mažem en teden in je situacija še kar enaka. Se pravi srbi me in imam rahlo pekoč občutek in rahlo srbečico. Umivam se večkrat dnevno, brez uporabe mil, uporabljam bombažno spodnje perilo in pa mažem se s kremo. Tudi brila se nisem od kar imam to. S partnerjem imava redne spolne odnose brez kondoma. A bi morala k ginekologu? Ali se bo samo od sebe pozdravilo? Kako bolezen sploh imam? Ali me mora skrbeti?
stara sem pa 25 let in še nisem bila noseča, če je ta podatek v pomoč
hvala in lep pozdrav
Tudi jaz sem imela ta problem in sicer celih 15 let . Uporabljam samo bombažne vložke in bombažne spodnjice. Pomagala mi je edino krema elocom,ki vsebuje kortikosteroide. Mi je pa potem kar čez noč tudi izvenela srbečica. Jaz jo predpisujem hormonskim spremembam. Zdravniki pa kontaktnemu dermatitisu.
če se ne motim, 13.02.2022 ob 12:31
Če se ne motim, je le na recept.
Elocom 1 mg/g mazilo
Osnovni podatki
ribje mazilo, 13.02.2022 ob 13:44
Ribje mazilo? To je zaj….? Ribodermin?
Ne Vem kaj misliš z vprašajem ‘to je zaj ..’. Ta ali pač Ribja mast, ki je namenjena razdraženi koži, ki se uporablja tudi zaradi nošenja plenic ali vložkov in razdraženo kožo pomiri. Sedaj mazila nimajo tak močnega vonja kot je bilo to včasih. Učinkujejo pa. Pač avtorica ene 14 dni ne bo postlo sprobavala, če že kaj bolj škripa. ☺☺☺ Če ima pa razdraženo kožo tam spodaj, pa itak naj da mal predaha, dokler se ji stvar ne umiri.
Vneta Lojzka, 13.02.2022 ob 14:00
Đabe bombažne gate, če so v njih ostanki detergentov in mehčalcev, ki dražijo kožo. Tudo navaden wc papir razdražj kožo. Mogoče gre za genitalni herpes. Pomaga bepanthen, je čist ok.
Ne ne pomaga . Jaz sem menjala vse od mehčalcev do mil nič ne pomaga.
Anonimus996, 13.02.2022 ob 16:13
Menjaj vložke. Pa pojdi k ginekologu. Ničesar si ne maži brez posveta z ginekologom.
Tisti, ki ste ji svetovali razne kreme , ste glupi ko turški k*** al pa žleht.
Potem pa naj ne sprašuje tukaj po forumu. Vsak pomaga po svojih močeh kot ve in zna-dobronamerno!
Žalit pa ni treba!
Kaj je, 13.02.2022 ob 16:22
Potem pa naj ne sprašuje tukaj po forumu. Vsak pomaga po svojih močeh kot ve in zna-dobronamerno!
Žalit pa ni treba!
Če nimaš pojma o tem , ne dajaj napačnih nasvetov. Če si pa tolk glupa da bi si ti po spolovilu mazala razno razne kreme brez posveta z ginekologom ali pa osebnim zdravnikom. Potem pa kar izvoli, samo ne igrat užaljene dive, ko ti nekdo pove , da si glupa.
Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni.
Je Hotela povedat, da naj dojenčki pa ginekologa zamenjajo no, ko se jim vname pod plenicam. ☺☺☺ Če o britju avtorica ni nič namazala, potem pa še sintetični vložki, je pri občutljivejši hitro prisotno kakšno vnetje kože. Avtorica, tudi večkratno umivanje na dan z vodo ni priporočljivo, če imaš razdraženo. Raje si z mokro mlacno gazo umij in narahlo popivnaj s suho, ker so brisače bolj grobe, čeprav so na otip mehke. Oz. ne drgni, ko se brišeš. Odloci se pa sama, kaj boš. Se vedno lahko pokličeš in te bodo naročili, če bo potrebno. Živela žlehtnoba. ☺☺☺
Plus in minus, 13.02.2022 ob 17:21
Je Hotela povedat, da naj dojenčki pa ginekologa zamenjajo no, ko se jim vname pod plenicam. ☺☺☺ Če o britju avtorica ni nič namazala, potem pa še sintetični vložki, je pri občutljivejši hitro prisotno kakšno vnetje kože. Avtorica, tudi večkratno umivanje na dan z vodo ni priporočljivo, če imaš razdraženo. Raje si z mokro mlacno gazo umij in narahlo popivnaj s suho, ker so brisače bolj grobe, čeprav so na otip mehke. Oz. ne drgni, ko se brišeš. Odloci se pa sama, kaj boš. Se vedno lahko pokličeš in te bodo naročili, če bo potrebno. Živela žlehtnoba. ☺☺☺
Za Kaj je
Forum je zaprt za komentiranje.