Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Srbeča nožnica

Srbeča nožnica

Pozdravljeni, pred približno enim tednom, sem se pobrila po bikinu predelu, naslednji dan pa sem dobila menstruacijo. Uporabljam vložke. In takrat me je začelo srbeti, predvsem na predelu sramnih ustnic. Potem pa se je pojavila tudi rdečica (verjetno zaradi tega ker sem se malo praskala). V lekarni sem kupila kremo  canesten, s katero se zdaj mažem. Pišem zato ker se že mažem en teden in je situacija še kar enaka. Se pravi srbi me in imam rahlo pekoč občutek in rahlo srbečico. Umivam se večkrat dnevno, brez uporabe mil, uporabljam bombažno spodnje perilo in pa mažem se s kremo. Tudi brila se nisem od kar imam to. S partnerjem imava redne spolne odnose brez kondoma. A bi morala k ginekologu? Ali se bo samo od sebe pozdravilo? Kako bolezen sploh imam? Ali me mora skrbeti?
stara sem pa 25 let in še nisem bila noseča, če je ta podatek v pomoč

hvala in lep pozdrav

Tu če ti Božo pomoč.

Tudi jaz sem imela ta problem in sicer celih 15 let . Uporabljam samo bombažne vložke in bombažne spodnjice. Pomagala mi je edino krema elocom,ki vsebuje kortikosteroide.  Mi je pa potem kar čez noč tudi izvenela srbečica. Jaz jo predpisujem hormonskim spremembam. Zdravniki pa kontaktnemu dermatitisu.

Odgovor na objavo uporabnika
u nedelju, 13.02.2022 ob 11:48

Tu če ti Božo pomoč.

?

?

Pozdravljeni, najlepša hvala za odgovor. Je možno to kremo dobiti v lekarni, brez recepta? In pa zanima me ali se ta bolezen lahko prenese na partnerja? Saj ne uporabljava kondoma. Hvala in lep dan želim.

Sem že svetoval.

Krema advantan. Zelo pomaga. Nešteto zadovoljnih uporabnic omenjeno kremo ne more prehvalit.

Sporocite rezultate.

Lp

Srbenje123, 13.02.2022 ob 12:10

Pozdravljeni, najlepša hvala za odgovor. Je možno to kremo dobiti v lekarni, brez recepta? In pa zanima me ali se ta bolezen lahko prenese na partnerja? Saj ne uporabljava kondoma. Hvala in lep dan želim.

Če se ne motim, je le na recept.

če se ne motim, 13.02.2022 ob 12:31

Če se ne motim, je le na recept.

Elocom 1 mg/g mazilo

Osnovni podatki

LISTA

P70 – Pozitivna lista; krito iz obveznega zdravstvenega zavarovanja v 70 odstotnem deležu, v celoti le skladno s predpisi
REŽIM IZDAJANJA

Rp – Predpisovanje in izdaja zdravila je le na recept
OMEJITVE

Ni omejitev predpisovanja.

Če se že en teden mažeš, pa ni sprememb, potem Canesten ni rešitev. Na tvojem mestu bi šla h ginekologu. Ne bi packala z raznimi kremami … Dobro opravi.

Pojdi po ribje mazilo, ribjo mast v lekarno. Canesten prišparaj, če boš imela težave, za kar se dejansko uporablja ta krema.

Plus in minus, 13.02.2022 ob 13:35

Pojdi po ribje mazilo, ribjo mast v lekarno. Canesten prišparaj, če boš imela težave, za kar se dejansko uporablja ta krema.

Ribje mazilo? To je zaj….?  Ribodermin?

Đabe bombažne gate, če so v njih ostanki detergentov in mehčalcev, ki dražijo kožo. Tudo navaden wc papir razdražj kožo. Mogoče gre za genitalni herpes. Pomaga bepanthen, je čist ok.

ribje mazilo, 13.02.2022 ob 13:44

Ribje mazilo? To je zaj….?  Ribodermin?

Ne Vem kaj misliš z vprašajem ‘to je zaj ..’. Ta ali pač Ribja mast, ki je namenjena razdraženi koži, ki se uporablja tudi zaradi nošenja plenic ali vložkov in razdraženo kožo pomiri. Sedaj mazila nimajo tak močnega vonja kot je bilo to včasih. Učinkujejo pa. Pač avtorica ene 14 dni ne bo postlo sprobavala, če že kaj bolj škripa. ☺☺☺ Če ima pa razdraženo kožo tam spodaj, pa itak naj da mal predaha, dokler se ji stvar ne umiri.

Hladilno mazilo s cinkovim oksidom.

Nožnica je v bistvu vulva. Po mojem te srbijo male in velike labije, al kva.

Ne se ne prenaša. Lahko ti jo predpiše osebna zdravnica ali pa ginekolog

Senza736, 13.02.2022 ob 14:07

Hladilno mazilo s cinkovim oksidom.

Ce imaš tako srbečico kot jaz boš znorela če si boš dala gor hladilno mazilo.

Vneta Lojzka, 13.02.2022 ob 14:00

Đabe bombažne gate, če so v njih ostanki detergentov in mehčalcev, ki dražijo kožo. Tudo navaden wc papir razdražj kožo. Mogoče gre za genitalni herpes. Pomaga bepanthen, je čist ok.

Ne ne pomaga . Jaz sem menjala vse od mehčalcev do mil nič ne pomaga.

Menjaj vložke. Pa pojdi k ginekologu. Ničesar si ne maži brez posveta z ginekologom.

Tisti, ki ste ji svetovali razne kreme , ste glupi ko turški k*** al pa žleht.

Anonimus996, 13.02.2022 ob 16:13

Menjaj vložke. Pa pojdi k ginekologu. Ničesar si ne maži brez posveta z ginekologom.

Tisti, ki ste ji svetovali razne kreme , ste glupi ko turški k*** al pa žleht.

Potem pa naj ne sprašuje tukaj po forumu. Vsak pomaga po svojih močeh kot ve in zna-dobronamerno!

Žalit pa ni treba!

Kaj je, 13.02.2022 ob 16:22

Potem pa naj ne sprašuje tukaj po forumu. Vsak pomaga po svojih močeh kot ve in zna-dobronamerno!

Žalit pa ni treba!

Če nimaš pojma o tem , ne dajaj napačnih nasvetov. Če si pa tolk glupa da bi si ti po spolovilu mazala razno razne kreme brez posveta z ginekologom ali pa osebnim zdravnikom. Potem pa kar izvoli, samo ne igrat užaljene dive, ko ti nekdo pove , da si glupa.

Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni.

Je Hotela povedat, da naj dojenčki pa ginekologa zamenjajo no, ko se jim vname pod plenicam. ☺☺☺ Če o britju avtorica ni nič namazala, potem pa še sintetični vložki, je pri občutljivejši hitro prisotno kakšno vnetje kože. Avtorica, tudi večkratno umivanje na dan z vodo ni priporočljivo, če imaš razdraženo. Raje si z mokro mlacno gazo umij in narahlo popivnaj s suho, ker so brisače bolj grobe, čeprav so na otip mehke. Oz. ne drgni, ko se brišeš. Odloci se pa sama, kaj boš. Se vedno lahko pokličeš in te bodo naročili, če bo potrebno. Živela žlehtnoba. ☺☺☺

Plus in minus, 13.02.2022 ob 17:21

Je Hotela povedat, da naj dojenčki pa ginekologa zamenjajo no, ko se jim vname pod plenicam. ☺☺☺ Če o britju avtorica ni nič namazala, potem pa še sintetični vložki, je pri občutljivejši hitro prisotno kakšno vnetje kože. Avtorica, tudi večkratno umivanje na dan z vodo ni priporočljivo, če imaš razdraženo. Raje si z mokro mlacno gazo umij in narahlo popivnaj s suho, ker so brisače bolj grobe, čeprav so na otip mehke. Oz. ne drgni, ko se brišeš. Odloci se pa sama, kaj boš. Se vedno lahko pokličeš in te bodo naročili, če bo potrebno. Živela žlehtnoba. ☺☺☺

Za Kaj je

kura s cicatridino in gorkic ostalimi zadevami v 14dneh bos ok

chilly za umivanje in spat brez hlack oz brez hlack cimvec

jaz tangic ne nosim strup

Ej… Med drugim…

A ves kako zgledajo prebivalke ognja…?

Pac kaj so delale?

Oblecene… Ampak gole.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close