Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek spremljevalec gibalno oviranih otrok šola/vrtec…je kdo?

spremljevalec gibalno oviranih otrok šola/vrtec…je kdo?

zanima me konkretno, ali je kdo zaposlen na takšnem delovnem mestu? kašna je razlika med takšnim delom v šoli in v vrtcu? kako je z višino plače? kako je z napredovanjem? hvala!

Iščete nekoga ki bi to opravljal ali …?

Začetna plača je v 17. plačnem razredu (670 neto, odvisno od olajšav) za osemurni delovnik.

Delo je odvisno od težav varovanca, bolezni, stopnje obolelosti itd. Si pa velikokrat deklica za vse (pisarna, nadomeščanja, se zna zgoditi, da delaš več ostalega, kot pa samo delo z varovancem).

Napredovanje je glede na oceno, torej glede na zakon.

Kako si v pisarni, če moraš biti z otrokom?
Ne razumem.

Čisto enostavno. Ker se to dogaja, nenehoma in zelo pogosto, ne glede na sistematiziacijo in dodeljene delovne naloge po pogodbi, čeprav je striktno določeni v sistematizaciji, da se spremljevalca ne sme porabiti za nadomeščanje. Je pa določeno, da v primeru odsotnosti otroka, lahko ravnatelj dodeli druge naloge.

Tajnica ima opravek v mestu, pa tebe pokličejo, da tisti čas dviguješ telefon, ali ima dopust, pa vmes hodiš v tajništvo, da opraviš nujne zadeve (pošta …)

Ni učitelja, pa te dajo nadomeščat (pa ne samo eno uro, tudi več dni skupaj, še posebej, če imaš tako izobrazbo ali delovne izkušnje).

Še posebej se to pokrije, če otrok nima težje motnje ali okvare (potrebuje samo spremstvo na WC ali jedilnico ter pri športni vzgoji).

če je zahtevana srednješolska izobrazba, ne velja npr. VII. stopnja oz. ni plače za višjo stopnjo? in če si že v višjem plačnem razredu oz. si že kdaj prej napredoval v višji naziv, se to že tukaj upošteva pri plači?

Za to delovno mesto je zahtevana izobrazba za peto stopnjo in ti ne pomaga niti doktorat. Začetna plača je 17. razred, napreduješ lahko (vsaj zdi se mi) do 20. razreda. Za že prej dosežena napredovanja pa mislim, da ne veljajo, nisem pa prepričana (nisem brala zakonodaje)..

kako pa je z delovnim časom…8 celih ur na dan ali šolskih ur, ali velja del. čas kot pri učiteljih v šoli npr. (kako pa v vrtcu?)…kaj pa počneš, če otrok ni celih 8 ur v šoli? spremstvo domov ali še kaj drugega?

Načeloma je delovni čas 8 rednih delovnih ur, razen če je drugače navedeno, ne pa pedagoških, ker ne poučuješ (ni tako kot delo defektologa). Lahko napišem svoj primer nekaj let nazaj, v službo sem prišla ob sedmih zjutraj, od sedmih do pol devetih vodila oddelke jutranjega varstva, otrok je včasih prišel ob sedmih, včasih ob pet minut do pouka.

Nato sem med poukom bila z njim (WC, malica, kosilo) oziroma bi naj bila, saj so me nenehoma klicali ali v pisarno ali umirjat kakega drugega učenca, ki učitelj ni zmogel (očitno so ugotovili, da meni to vedno uspe), vmes je bil otrok v OPB, tam sem ga nadzorovala, če je kaj potreboval (se pa dela na tem, da je čimbolj samostojen, da si sam vzame stvari, ki jih potrebuje, če le lahko).

Načeloma sem z delom zaključila ob treh, ker je bila to zadnja ura, ko so morali starši priti po njega. Če so prišli prej, sem vseeno ostala do treh.

Porabili pa so me (ne glede na to, ali je bil otrok v šoli ali ne), za nadomeščanja tudi nekaj dni strnjeno, delo v pisarni, razna spremstva. Le čistilka in kuharica nisem bila …

Ko otroka ni bilo, so me vedno zaposlili s čim drugim (administracija, poročila, pregled dokumentacije itd itd.)

hvala milonca!

Samo ena oseba bo izbrana. Kdor nima zvez, ne dobi take službe.

Pozdravljeni.
Zanima me ali lahko delo stalnega spremljevalca gibalno oviranega otroka opravlja študent, brez kakršne koli pogodbe, a otroku po odločbi pripada stalni spremljevalec.
lp

Pozdravljeni,

mene pa zanima, kako sploh prideš to te izobrazbe, sama sem blizu diplome?

Lp

Zanima me, koliko število otrok lahk ima 1 spremljevalec gibalno uvirane osebe, ce je ta zaposljen za 6 ur na dan v vrtecu. Hvala

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6541, 30.08.2023 ob 20:42

Zanima me, koliko število otrok lahk ima 1 spremljevalec gibalno uvirane osebe, ce je ta zaposljen za 6 ur na dan v vrtecu. Hvala

kolikor vem, gre en spremljevalec na eno osebo. nisem še videla primera, kjer bi delali z več osebami z odločbo hkrati oz. vsaj uradno ne (lahko kdaj vskočiš, če je druga na bolniški, a take prakse nisem zasledila nikjer)

Trenutno sem zaposlena kot spremljevalec otroka,dokoncano ima 3 letno poklicno.Delam od 7:30 ure in do 13:30 ure.Ko otroka ni v šolo mi ravnateljica lahko dodeli drugo delo.

Zaposlena sem za polovični delovni čas in spadam v 21.plačilni  razred.

mama otroka s spremljevalcem, 15.08.2011 ob 16:43

Kako si v pisarni, če moraš biti z otrokom?
Ne razumem.

Mogoče je v pisarni takrat, ko imajo otroci v vrtcu počitek..

Lahko vprašam koliko vam znese neto plača? Če je preveč osebni podatek, razumem.

Banani, 07.09.2023 ob 13:55

Trenutno sem zaposlena kot spremljevalec otroka,dokoncano ima 3 letno poklicno.Delam od 7:30 ure in do 13:30 ure.Ko otroka ni v šolo mi ravnateljica lahko dodeli drugo delo.

Zaposlena sem za polovični delovni čas in spadam v 21.plačilni  razred.

Kako je to polovicni del. cas? Po urah je zaposlitev z 3/4 delovnega casa. Poglej placilno listo, ce ne stima, UKREPAJ. Tu se toliko goljufa, da je joj.

Preden bo kdo pameten :-), kot osebna asistentka nepokretni osebi sem bila zaposlena eno obdobje za taksen del. cas. Tisti, ki sprasuje glede place v tem primeru: Normalno 3/4 polne place plus dodatek za malico in prevoz (v mojem primeru LPP karta, 38eur je bila takrat). Se odgovor glede napredovanja: Z mesta osebnega asistenta ne mores napredovati nikamor.

Zanima me ali ste stalno zaposlena,ali samo za 1 leto kot imajo oglase za vse spremjevalke lp

Ko sem delala v vrtcu, je bil spremljevalec le za 1 otroka, pogosto uporabljen tudi kot pomočnik vzgojitelja, sicer pa je bil prisoten za čas otrokove prisotnosti in praviloma je spremljal otroka do vstopa v šolo. Sorodnica je bila spremljevalka osnovnošolke, ki je čas , ko je ni bilo kompenzirati z delom v šolski knjižnici. Bila pa je spremljevalka deklici od 1.do 9.razreda.

Na naši ßoli je bila 1 spremljevslka za 2 otroka, sošolca zenako diagnozo 9 let.

Se je pa menjala vsako leto, leto in pol.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close