sprememba priimka
Zamenjat je treba dokumente, ki jih imaš.
Nekdo ima mogoče samo osebno izkaznico in zdravstveno kartico, kdo drug še potni list, vozniško dovoljenje, pa izkaznice raznih klubpv, društev, knjižnic… Kaj vem, kaj vse nekateri imajo. Tako da so stroški lahko zelo različni.
Pa seveda je treba spremembo javit vsem, ki ti pošiljajo kakršnekoli položnice, pa v banko… Ja, kar precej dela.
Spričeval seveda ne moreš spreminjat, saj so bila dosežena s starim priimkom.
osebni dokumenti,kartice ipd. banki ni treba nič osbeej javljati,saj če spremeniš priimek potem si moraš tudi bančno zamenjati.
Meni še hodij oračuni na star priimek,se ne sekiram 🙂
Ni bilo velikega stroška[/quote]
Problem nastane npr. če želiš kupiti kaj na obroke (hitri kredit v trgovini) in kot dokazilo prineseš obračune s starim priimkom. Pri meni ni šlo skozi in sem morala najprej urediti stvari na banki.
Jaz sem zamenjala osebno in vozniško, to je v bistvu največji strošek. Zdravstveno ti zamenjajo zastonj (vsaj meni so jo no, ne vem drugače). Eno knjižnico imam še vedno na starem priimku, drugo sem zamenjala priimek, ko so mi ukradli kartico. Enako sem naredila na banki – sporočila sem mesec preden mi je potekla kartica, tako da je nova prišla na novi priimek, brez stroškov. Reklamne kartice (ala merkator pika, DM ipd.) imam pa na star priimek.
osebni dokumenti,kartice ipd. banki ni treba nič osbeej javljati,saj če spremeniš priimek potem si moraš tudi bančno zamenjati.
Meni še hodij oračuni na star priimek,se ne sekiram 🙂
Ni bilo velikega stroška[/quote]
Problem nastane npr. če želiš kupiti kaj na obroke (hitri kredit v trgovini) in kot dokazilo prineseš obračune s starim priimkom. Pri meni ni šlo skozi in sem morala najprej urediti stvari na banki.[/quote]
Saj itak moraš zamenjati kartico a misliš da kartico zamenjaš priimek pa še isti ostane ali kaj ???
Problem nastane npr. če želiš kupiti kaj na obroke (hitri kredit v trgovini) in kot dokazilo prineseš obračune s starim priimkom. Pri meni ni šlo skozi in sem morala najprej urediti stvari na banki.[/quote]
Saj itak moraš zamenjati kartico a misliš da kartico zamenjaš priimek pa še isti ostane ali kaj ???[/quote]
če ne obvestiš banke o spremembi priimka ne dobiš nove kartice (morda v določenem času to sami preverjajo?), vendar lahko z njo še vedno nemoteno plačuješ. Ko pa hočeš hitri kredit, potrebuješ plačilne liste, izpiske, osebno izkaznico …in tam se podatki ne ujemajo, če tega ne urediš pravočasno.
Saj itak moraš zamenjati kartico a misliš da kartico zamenjaš priimek pa še isti ostane ali kaj ???[/quote]
če ne obvestiš banke o spremembi priimka ne dobiš nove kartice (morda v določenem času to sami preverjajo?), vendar lahko z njo še vedno nemoteno plačuješ. Ko pa hočeš hitri kredit, potrebuješ plačilne liste, izpiske, osebno izkaznico …in tam se podatki ne ujemajo, če tega ne urediš pravočasno.[/quote]
nepismenost ti povzroča težave!!!
kaj ti ni jasno,da sem zapisala DA KARTICE gre zamenjat in se itak avtomatsko potem vse spremeni. BOLJ JASNO? Mogoče bodo večje črke pripomogle k pismenosti!!!
groza kakšno kokodakanje,že po tem veš,da je na drugi strani ženska
če ne obvestiš banke o spremembi priimka ne dobiš nove kartice (morda v določenem času to sami preverjajo?), vendar lahko z njo še vedno nemoteno plačuješ. Ko pa hočeš hitri kredit, potrebuješ plačilne liste, izpiske, osebno izkaznico …in tam se podatki ne ujemajo, če tega ne urediš pravočasno.[/quote]
nepismenost ti povzroča težave!!!
kaj ti ni jasno,da sem zapisala DA KARTICE gre zamenjat in se itak avtomatsko potem vse spremeni. BOLJ JASNO? Mogoče bodo večje črke pripomogle k pismenosti!!!
groza kakšno kokodakanje,že po tem veš,da je na drugi strani ženska[/quote]
Se vidi, da kokodakam in se zato ne razumeva najboljše …
Pisali sva o dveh različnih stvareh. Ti o menjavi kartice, zaradi spremembe priimka. Jaz pa kaj se lahko zgodi, če ne obvestiš banke o spremembi priimka. in komentirala sem boldan zapis od “fsdgf” “meni še hodijo obračuni na star priimek”.
In govorim iz lastnih izkušenj. menjala sem OI (nov priimek), na banko pa še ne (star priimek), in napisala kaj je ta situacija potegnila za sabo.
Končujem s kokodakanjem 😉
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.