Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek sprememba pričeske

sprememba pričeske

he he, kako se to sliši: sprememba pričeske.
Danes pada dežek, jaz pa se soprašujem, kaj če bi spremenila mal svojo frizuro. Imam dolge, nebarvane, temno rjave lase. Na kratko se ne bi postrigla, želim pa si spremembe.
Hja, torej bi se pobarvala … samo tako, da mi eksperiment ne bi uničil las … o barvanju pa nimam pojma.
Zanima me a je nujno, da ti prameni poškodujejo lase? Eh pa saj prameni niso več v modi … zdaj je večplastno barvanje.
Ma sej bi šla k frizerju, samo frizer reče: ne sploh barvanje ne uniči las. Kaj pa pravite vi, a uniči al ne?

Poskusi z malo svetlejšimi prameni,ki ti jih frizerka naj naredi z barvo.Jaz imam pramene že 11 let,pa mislim,da nimam lase uničene.

Vsako barvanje-tudi prameni ti malo uničijo lase. Pa baje, da se lasje stanjšajo. zdaj nekaj pramenov narejenih z barvo, ti pa po moje ne bi kaj dosti škodilo. Samo mora ti jih res naredit z barvo, ne z blanšem.

No, sama imam tudi barvane lase, pa imam bolj poškodovane kot prej, pa tudi se mi zdi, da mi bolj izpadajo (se mi zdi sem napisala, ker si jih že kar nekaj let barvam in se več točno ne spomnim kako je bilo).

Morda je vseeno bolje, če spremeniš pričesko in ne barve. Sama se nisem še nikoli barvala in se mi dozdeva, da so lasje kljub čisto navadnemu rjavemu odtenku, videti bolj zdravi in bleščeči kot pri prijateljicah, ki se barvajo. No, to je samo moje skromno mnenje 🙂

Tud jaz si želim spremembe. Za barvo bo še čas – ko bo siva, na kratko pa se bojim postrič, ker se bojim da me bo frizer zafušal … čeprav pravijo, da bi mi kratkea frizura pristajala.
Sem pa imela enkrat pramene in to kar je bilo pofarbano je precej izpadalo in bilo videti slamnato. Ne vem, mogoče so zdaj na trgu kakšne boljše barve.
Če hočeš totalno spremembo se drugače postriži, če upaš!!!

Meni so prameni unicili lase, res pa je, da sem imela beljene z blanšem, kar ni bila najboljsa poteza, drugace pa mislim da ne more bit vecjega problema, ce uporabis navadno barvo.
Tut meni se je zahotelo spremembe, in ob dvanajstih sem narocena pri frizerju:)
Ajd lp

že šest let si barvam lase na blond (naravno imam svetlorjavo) in imam srednje dolge lase. frizerka mi barva samo narastek. odvisno od proizvajalca barve (običajno me vsakič z drugo barvo) se zdijo lasje ob umivanju (ko so mokri) ˝mrtvi˝, vendar postanejo ob po uporabi balzama ali lasne maske spet ˝živi˝. vsakič, ko si obrišem mokre lase, si na konice dam še posebno kemo za lase (tudi od različnih proizvajalcev), posušim s fenom in včasih tudi oblikujem s krtačo. redno (na cca 3 mes.) si strižem konice las, zato nimam razcepljenih in se mi lepo svetijo. se mi zdi, da imam zdaj celo lepše lase kot pred barvanjem. s pravilno nego in rednim striženjem ostanejo lasje lepi.

jaz tudi moram pristavit svoj lonček 🙂 – se tudi nikoli ne barvam (kvečjemu kdaj pa kdaj kak toner za poživitev), pa me frizerke kar naprej sprašujejo, ja od česa pa imam tako sijoče lase! Mi kar ne verjamejo, da nimam čisto nič gor! :)))

Si že 4 leta barvam lase na blond (naravno imam rajve), prej včasih pobarvala na rdečo. Priznam, da se barvanje pozna malo na laseh, ampak kot je omenila že Sarah, je potrebno samo pravilno negovati lase, pa ni skoraj nikakršnih posledic. Meni vse frizerke pravijo, kako lepe lase imam, da se sploh ne pozna na kakovosti da se barvam (barvam se sama doma, približno na mesec in pol). To pa, da imajo naravni lasje lepši lesk pa ni vedno res. Veliko ljudi ima naravno zamolklo barvo in so lasje brez sijaja. Občasen preliv jim da lesk. In seveda drugi preparati. Poleg tega je seveda odvisno na katero barvo se prebarvaš. Blondinkam se nikoli ne bodo tako svetli lasje(pa naj bodo naravn ali pobarvani!) kot rdečelaskam ali rjavolaskam.
Seveda pa se moraš pred barvanjem odločiti tudi glede na svoj tip las. Če imaš krhke , tanke in občutljive lase, bo barva bolj agresivno delovala na tvoje lase in povzorčila večjo škodo. Enako velja tudi za skodrane lase.
Če pa se boš prebarvala, priporočam Garnier Nutrisse. Po mojih izkušnjah najkakovostnejša barva, ki najmanj “uniči” lase.
LP

strinjam se s kkiaro, malo pa bi jo popravila 🙂
meni se barvani blond lasje veliko bolj svetijo kot naravni. imam cisto ravne in gladke lase, kar verjetno veliko pripomore k lesku, poleg seveda redne nege in uporabe negovalnih izdelkov. naj povem, da nikakor nisem obsedena z negovanjem las, le par pravil se držim in eno izmed njih je vsekakor redno striženje konic, česar pred barvanjem nisem počela tako pogosto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close