Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sprejemni arhitektura – nekdo vedel, kaj se bo risalo

sprejemni arhitektura – nekdo vedel, kaj se bo risalo

Pozdravljeni,

hči je bila v ponedeljek in torek na sprejemnih na Fakulteti za arhitekturo. V ponedeljek so risali vilice, nož, žlico – to je bila ena risba, druga vhod v Botanični vrt – z določenim številom krogov, tetraedrov in kvadratom. Pa se je eden izmed teh, ki so bili na sprejemnih hvalil ( po besedah druge izmed udeleženk ) da ve, kaj bodo morali risati.

Malo je kriza, vpisanih je namreč okoli 400 dijakov, sprejmejo pa jih 130. Kaj storiti v tem primeru ?

M.

na tvojem mestu ne bi nič storila. zaradi tega enega, mislim da tvoja hči ne bo izgubila mesta med sprejetimi. če je nadarjena oz. če jo bodo ocenili kot nadarjeno, bo tako ali tako sprejeta.
in še nekaj – pravi talent se bo videl šele po opravljeni fakulteti, v praksi, ko nikomur ne bo pomagalo, če bo vnaprej videl prostore, kateri se bodo urejali.

Ojla,

srčno upam in si želim, d abi bilo temu tako. Zanima je nič drugega kot arhitektura.

M.

To je že res kar piše roza lila. Vendar pa na žalost, ne vedno. Poznam dve punci, ki nista uspeli pri sprejemcih.
Ena je obupala in je navkljub talentu danes v čisto drugih vodah (gospodarstvo) – žal.

Druga, ki je slikarjeva hči, pa je delala sprejemce še dvakrat. Drugič je bila sprejeta in kako ironično, danes je zelo uspešna na svojem področju (poznana in priznana).

Držim pesti, da hčerki uspe! (Lani je uspelo tudi moji sorodnici (drugič, je eno leto pavzirala – no zdaj končuje prvi letnik in je max zadovoljna)

Moj brat je delal sprejemne pred kakimi dobrimi desetimi leti… prvič jih je baje par vedelo, kaj bodo risali. Ko pa je delal drugič, mu je eden izmed njih celo rekel, da je čisto vseeno, kako bo narisal, ker je itak sprejet…

Brat je obupal, se vpisal na drugo fakulteto, jo uspešno končal, končal tudi podiplomca in ima zdaj dobro službo in še boljšo plačo 🙂

Izgleda, da ni tako redko, da kandidati vejo, kaj bo na sprejemnih. Med drugim smo tudi tri sošolke iz gimnazije izvedele vprašanja, ki nas čakajo na sprejemnih. Priskrbel jih je nekdo, ki je “šmiral” z eno od sošolk. Potem so sicer odpadli, ker so povečali vpis, vendar smo jih kot samopreizkus pisali kakšen mesec kasneje. In res, bila so res tista vprašanja.
Očitno mora samo nekdo poznati pravega človeka, pa je vse dostopno.

Ojla Barca.

kar si napisala mi pa malo po kakšni sumljivi zadevi diši.

” Moj brat je delal sprejemne pred kakimi dobrimi desetimi leti… prvič jih je baje par vedelo, kaj bodo risali. Ko pa je delal drugič, mu je eden izmed njih celo rekel, da je čisto vseeno, kako bo narisal, ker je itak sprejet… “

Srčno upam, da hčeri uspe.

M

Ja, žal 🙁

Je bil sicer takrat blazno razočaran, ne samo, ker ni uspel, bolj zaradi vsega ostalega … mu pa zato zdaj ni žal :))

Upam, da bo uspela, poznam take, ki so res nadarjeni in so res samo s talentom uspeli se vpisat in tudi končat.

Jaz ne spadam v ta forum ampak sem slucajno naletel na temo. Letos sem delal sprejemne in je blo kr dosti ljudi ki so vedeli kaj se bo risalo oz. so se hvalili da bodo preko poznanstev sprejeti. En je celo imel skice pribora in skico vhoda v vrt v svojem blokcu….

Jeb*i ga….ce bi prej vedel da je tako in vedel kdo je bolj radodaren z informacijami, bi dal njemu unih 2000€, bi se vpisal samo redno in nebi imel skrbi da ne bom sprejet.

ce pa ne bom…bom pavziral 1 leto in drugo leto proval se 1x

No lepa reč… Tudi jaz spadam med tiste (ne)srečneže ki smo letos delali sprejemni izpit… In do sedaj nisem vedela da je kdo že dejansko vedel, kaj se bo risalo. Sicer sem že od velikih virov slišala kako in na kakšen način je mogoče špekulirati na sprejemcih, pa vseeno…

Pri takih stvareh najprej pomislim samo na tiste reveže, ki dejansko imajo talent, sposobnosti in željo po študiju pa zaradi takih in drugačnih “vipovcev” ne pridejo v izbor…

Žalostno res.

Sicer pa, tudi meni če ne uspe, definitivno naslednje leto še enkrat! Upanje umre zadnje…

Lp

No takole,

sprejemne smo naredili, nismo pa bili sprejeti. Očitno bo hči ponovno naslednje leto ponovno poskušala. To leto bomo pa očitno imeli dve šturdentki matematike.

Marjana

Članek o sprejemnih izpitih na arhitekturo in o sprejemnih izpitih v letu 2013 in o lanskih nalogah si lahko preberete tukaj: http://tecajrisanja.wordpress.com/2013/09/20/sprejemni-izpiti-za-arhitekturo-2013/

Po mojih izkušnjah so sprejeti vsi, ki se resno pripravljajo pred sprejemnimi izpiti in ustvarjajo, rišejo sami ali pod vodstvom. Resda ima kdo smolo na sprejemnih, vendar je večina talentiranih in zagnanih sprejeta.
Študij sam pa je zanimiv in v zadnjih letih se intenzivno prenavlja (zamenjava profesorjev) ter mednarodno povezuje.

LP, študent arhitekture

Četudi bi bi jih pol vedelo in pol ne kaj se bo risalo, ne bi bili sprejeti le tisti, ki so vedeli. Kdor je “iz foha” po nekaj črtah vidi kdo je in kdo ni pravi za arhitekturo.

Tudi naučenost risanja določenega objekta je iz risbe očitna na prvi pogled.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close