Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Sprašujrm se, če sem k…..?

Sprašujrm se, če sem k…..?

Se bojim, da boš zelo težko dosegla neko globoko ljubezen s kom, preden boš z njim intimna.

Ne vem, če tako gre. Mislim da se skozi odnos ljubezen poglablja, postaja bolj intenzivna. Vsaj taka ljubezen, za katero domnevam, da jo ti opisuješ.

Morda si pa samo nekateri predstavljate to kot težnjo pri tistih, ki gledajo na seks le malo bolj sproščeno.

Zelo zanimiv način reakcije, ki ga vedno znova srečujemo: prehajanje v popolnoma nasproten ekstrem, kot da ni vmes ničesar. Po točno takšni logiki lahko sklepamo tudi nasprotno, da bodo pri tiostih, ki delajo iz seksa neko blazno famo, tudi v resnem razmerju vedno komplikacije z njim. Skratka, vedno bo obstajalo nekaj (ali bodo našli nekaj), kar jih bo odvračalo od spolnosti.

In katere so sedaj nepoštene? :)[/quote]

Evo, čist tako po domače povedano, so nepoštene tiste, ki imajo skoz kaklkulator prižgan v svojih možganih seveda, to so take, ki začutjo kaj si želi moški od njih, ker imajo dokaz kako so zaželjene v moških očeh in lepo to malo preračunajo ali se splača, denar, čustva itd in dobi rezultat na dlani tako, da grejo v vezo brez čustev, za kar je ne moremo obsojat, če uživa v sex-u, saj nudi tistemu, ki jo je sprejel tako kot je, užitke, katere si je želel. Ampak avtorica tega posta se men po opisu zdi čist ok punca, saj je v svoji mladosti samo uživala v sex-u in na koncu čist fer izpadla do tipa. Ker je bila fer, bo torej ona prišla samo v nebesa, za kam drugam je pa očitno preveč poštena. Valjda pa vsi vemo, da so v nebesih na zemlji še kakšna druga vrata kot tista velika za vhod v raj.

in kdo govori o tujcih?

Se bojim, da boš zelo težko dosegla neko globoko ljubezen s kom, preden boš z njim intimna.

Ne vem, če tako gre. Mislim da se skozi odnos ljubezen poglablja, postaja bolj intenzivna. Vsaj taka ljubezen, za katero domnevam, da jo ti opisuješ.[/quote]
še težje je z nekom doseči globoko ljubezen preden si z njim intimen, ….to kar ti opisuješ so fantazme in sanjarije najstnic…zrel človek pa zna potegnit ločnico med ljubeznijo, seksom in užitkom….daleč od tega da tisti ki ti lahko nudi globoko ljubezen , da ti tudi ponudi užitek v seksu…

:/
Kakšno ljubezen gojiš do svojih otrok, bolj površno? Ali pa do svojih staršev? 😉 :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ne, nisi.

Gre se le za to, kaj nekdo išče.
Nekateri iščejo le goli užitek in seks. In so zadovoljni, če to dobijo.
Drugi pa iščejo resne partnerje oziroma osebe, ki bi lahko bili resni, ne pa le nekoga za eno noč.

In če Katenjka ne teži k temu, da bi uživala z vsakim, še to ne pomeni, da ne bi uživala s tistim s katerim bi imela resen odnos.

Pravijo, da je prav ne obsojati in pustiti vsakemu, da živi tako, kot hoče. Ker naj bi se (obratno) tudi sami zavedali, kako je v nas zasidrano tisto, kar čutimo in v kar verjamemo, da je ‘prava’ pot za nas.

Iz tega stališča bi bilo štetje moških, s katerimi si šla v posteljo, pomembno (?) le zate samo. In ti ne bi smelo iti do živega, kaj blebetajo drugi, kako te ožigosa družba. Še manj pa bi imela potrebo svojemu sedanjemu partnerju razlagati o minulih intimnostih, kajne? Pa tu ne govorim le o številčnosti.

Tudi kilometri replik ne zanikajo dejstva: dva, ki zaživita skupaj, naj bi bila kompatibilna. Vidva nimata podobnega pogleda na spolnost, za katero se (začuda) večina strinja, da je pomembna v partnerskem odnosu. Velik plus je, da se tega zavedata, še preden sta se navezala drug na drugega. In da se vama ne bo treba s tem ukvarjati šele čez leta.

Kakšno ljubezen gojiš do svojih otrok, bolj površno? Ali pa do svojih staršev? 😉 :/[/quote]

On_
seveda ni ista ljubezen do otrok, ali do partnerja ali do staršev… Še med vsemi otroci ki jih imam, ne gojim popolnoma enakih občutkov. Eden v meni vzbuja takšne in takšne občutke, cenim takšne in takšne lastnosti… drugi druge, drugačne lastnosti.

Partnerska ljubezen je pa tako ali tako poglavje za sebe. In ko sem to napisala katenjki sem imela v mislih izključno partnersko ljubezen.

Sicer pa tako veš, kaj sem mislila. Res, moški se tako radi obešate na neke malenkosti, samo da bi dokazali svoj prav… 🙂

Kar je zate malenkost, je lahko zame pomembno. Lahko je pa kdaj tudi obratno, saj veš, da ni lepo, ko ti kdo reče, da se takrat ukvarjaš z malonkostmi.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kar je zate malenkost, je lahko zame pomembno. Lahko je pa kdaj tudi obratno, saj veš, da ni lepo, ko ti kdo reče, da se takrat ukvarjaš z malonkostmi.[/quote]

Mislila sem na On_-a. Čeprav sem uporabila besedo moški. On ve da sem se z zadnjim stavkom pošalila, ni bilo mišljeno kot neka kritika. Mislim, saj smo vsi takšni. Da si želimo dokazati svoj prav – torej drugim. V vseh odnosih. Od najmlajših let naprej…

Kakšno ljubezen gojiš do svojih otrok, bolj površno? Ali pa do svojih staršev? 😉 :/[/quote]On_
seveda ni ista ljubezen do otrok, ali do partnerja ali do staršev… Še med vsemi otroci ki jih imam, ne gojim popolnoma enakih občutkov. Eden v meni vzbuja takšne in takšne občutke, cenim takšne in takšne lastnosti… drugi druge, drugačne lastnosti.

Partnerska ljubezen je pa tako ali tako poglavje za sebe. In ko sem to napisala katenjki sem imela v mislih izključno partnersko ljubezen.

Sicer pa tako veš, kaj sem mislila. Res, moški se tako radi obešate na neke malenkosti, samo da bi dokazali svoj prav… :-)[/quote]Tudi v partnerski ljubezni naj bi bila spolnost posledica nečesa in ne sredstvo, ker če je to sredstvo za doseganje ljubezni, potem…….. Ah saj veš sama kaj se zgodi potem. 🙂

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ne, ne, ne sredstvo za doseganje. Ali pa ne SAMO sredstvo za doseganje ljubezni. Saj ne znam točno opredelit.

Kar sem želela povedat je, da se po intimnosti še bolj zbližaš s partnerjem, predvsem, če vidiš, kako s svojim dajanjem razveseljuješ tudi partnerja. In potem sledi eno tako zelo svobodno občutenje in izražanje občutkov. In ko to partner vidi, tudi on lahko na tako svoboden način izraža in kaže svoje občutke. To je ena taka posebna povezanost, varnost, sprejetost. Tako nekako.

Ali pa pri vas ni tako? 😉 (Ne pričakujem odgovora.)

Če je nekaj naslovni post, še ne pomeni, da je sveta resnica … Kaj je očitno in kaj ne … je pa tudi stvar debate. Meni je očitno, da če leta 2013 nekdo zavrne potencialno partnerko iz navedenga razloga … to ni ravno “normalno”.[/quote]

Kaj ima leto 2013 veze z etični normami posameznika? Se pravi, ti si “moderna ženska” 21. stoletja, ker si seksala z veliko moški in si tako zadostila potrebam in pričakovanjem (se dokazala, kako svobodomiseln duh si), ki jih ima naša “moderna družba” do “osvobojene” in “spolne nezavrte” ženske. Ta naša družba je, če se vsa malo poglobiš in izstopiš iz povprečja ter prisluhneš , kaj pravijo filozofi, sociologi in psihologi – in ne rumeni tisk ter množična občila, je izjemno narcisistična in k potrošništvu usmerjena . In kaj drugega je to kot konzum, če se seksa X partnerjii? Za moje pojme, komur povprečna potrošniška miselnost služi kot neko splošno merilo za etiko, je njegovo stanje duha precej ubožno.[/quote]
Kaj ima leto 2013 veze z etičnimi normami pozameznika??? Hmmmm … Veliko????
Živiš v nekem okolju, kjer je nek standard, obstajajo določena nenapisana pravila obnašanja. s katerimi se lahko strinjaš ali pa ne, so ti lahko bližje ali pa manj blizu.

Vendar če imaš ti bolj konservativne etične norme od okolja, to še ne pomeni, da si lahko kot konj, ki ne vidi ne desno ne levo. Lahko še vedno rečeš – o.k., jaz sem pri seksu bolj konservativen, si ne želim imet veliko partneric in upam, da bo tudi moja življenjska sopotnica imela malo spolnih partnerjev … vendar nekaj čisto drugega je, če rečeš, da tista, ki ima 15 partnerjev je k… Ker potem to pomeni, da enostavno ne živiš v tem svetu in v tem času. Da še nisi slišal za emancipacijo žensk in za seksualno revolucijo…

Pandora1

A je biti liberalen nekaj boljšega kot biti konzervativen?
Ne, ta beseda se najpogosteje rabi v politični strankarskih opredelitvah.
Če si specifično politično opredeljen v demokraciji, je biti liberalec nekaj pozitivnega samo po sebi?
Ne, gre se samo za razlike v zagovarjanju določenega sistema vrednot in prepričanj, ki jih nekdo ima.
Namreč neko splošnoetično merilo je lahko le nadideološko, to je poštenost, iskrenoljubnost in pravičnost – ne more to biti strankarska pripadnost.

In zakaj te lahko opravičeno jemljem kot politika ali ideologa pri tvojih mnenjih v korist “lastne psihične ekonomije”??
Ravno zaradi tvoje označbe “konzervativen”, ker je rabljena ideološko, slabšalno, z negativno konotacijo.
Češ, “konzervatisti” so starokopitneži, togi, zaostali, zagovedarski, neprilagojeni, nasprotje avantgarde….

Sedaj pa mi še razloži, kaj pomeni “konzervativen seks”, da ne prakticiraš anale, recimo???
Aja, ne, da imaš malo partnerjev, veliko partnerjev pa pomeni biti “napreden” in “svobodomiseln”?
Spet ideologija, ki spušča vodo na svoj lasten mlin (imela sem 20 partnerjev, sem “svobodna”.).
Pojem “konzervativnega seksa” v sklopu psihologije oz. seksologije ne obstaja!!!

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ne, ne, ne sredstvo za doseganje. Ali pa ne SAMO sredstvo za doseganje ljubezni. Saj ne znam točno opredelit.

Kar sem želela povedat je, da se po intimnosti še bolj zbližaš s partnerjem, predvsem, če vidiš, kako s svojim dajanjem razveseljuješ tudi partnerja. In potem sledi eno tako zelo svobodno občutenje in izražanje občutkov. In ko to partner vidi, tudi on lahko na tako svoboden način izraža in kaže svoje občutke. To je ena taka posebna povezanost, varnost, sprejetost. Tako nekako.

Ali pa pri vas ni tako? 😉 (Ne pričakujem odgovora.)[/quote]Kaj pa vem kako je bilo, sem že malo pozabil….. 😀

Ravno to kar opisuješ, da se po intimnosti še bolj zbližaš s partnerjem…. ne vem, koliko se res imaš še željo zbliževat, ko si enkrat že dosegel “cilj”. Sploh pri nekom, ki mu zveza pomeni bolj ali manj, le “spolno potešitev” (kaj komu pomeni zveza pa težko oceniš po nekaj srečanjih).
Zato sem mnenja, da gre pred tem za zbliževanje, po tem pa bolj za prilagajanje.
In če “zbliževanje” traja dovolj dolgo imaš čas razmišljat/se odločit o tem a se želiš nekomu “prilagajat”… 😉

Ne vem, če le pri spolni potešitvi sploh lahko govorimo o neki vezi.
Tisti, ki iščejo le spolno potešitev, jo iščejo zato, ker si ne želijo biti v vezi.

Medtem ko vi tako na dolgo in široko modrujete in moralizirate, se je za vprašat ali Tatjana sploh še spremlja to temo. Me ne bi čudilo da je zamahnila z roko in se ne več vrnila na ta forum, ker je videla da vse to pisarjenje nikamor ne pelje.

Meni je vseeno, če jo spremlja ali ne.
Primer ni tako specifičen, da se ne bi mogel še kdo drugi najti v tej temi.

Saj verjetno vsi pišemo v prvi vrsti zaradi sebe. Dvomim pa, da je Tatjana pričakovala, da bomo njen problem mi rešili namesto nje. Mi lahko o njem le razglabljamo. To je vse, kar je v naši moči. Glede na to, kako se je lotila reševati problem, me ne bi čudilo, če je res le zamahnila z roko. Lahko pa me tudi preseneti. Človek se uči ves čas, pravijo. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz pa razmišljam, ali je mogoče kakšna uporabnica foruma, pod drugim nickom kot ponavadi in da sedaj enostavno bere, razmišlja, vsekakor spremlja. Tako vsaj mislim.

Mogoče res, sem jo zamenjal s tisto, ki namerava it na kafe z možem od moževe prijatlce. Te teme se preveč prepletajo, je težko sledit. :))

Ste se odaljili od bistva.

Mene pa zanima kako si se ti odločila? Si, ali nisi??
Svoje mnenje sem povedal že nekje zgoraj, ampak saj ni pomembno kaj jaz mislim!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close