Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spoznavanje online vs live

Spoznavanje online vs live

Ženske pravite, da je na spoznavnih portalih preveč golazni – sami fukfehtarji, pa poročeni z družinami itd. Ne razumem pa, kako se spoznavanje v živo razlikuje od spoznavanja preko neke aplikacije. Mi pomagate razumeti?

Greš na neko potopisno predavanje in se zaklepetaš z nekim tipom. Kasneje pogrutaš, da je celo prijeten. Kako pa veš, da ni fukfehtar, da doma nima žene in otrok? Kako veš, da ni to isti tip, ki ti je 2 tedna prej preko aplikacije poslal sliko batine v erekciji?

Sam namreč mislim, če je nekdo kreten, je to podnevi in ponoči, na spletu in v živo. Enako mislim za fukfehtarje in poročene. Če išče fuk preko aplikacije, ga bo iskal tudi v živo. Zato ne razumem, kako bi spoznavanje v živo filtriralo vso to golazen, ki na vas preži na aplikacijah. Mi pomaga to katera razumeti?

Že en stavek, povedan v živo in ne prebran na ekranu, ti pove stokrat več o človeku. Zato.

Predvsem je pomembno delo na sebi. Tako na spletu kot v živo lahko srečaš enake ljudi. Srečuješ take, ki jih privlačiš. Jaz sem recimo samska. Ker imam še veliko za delat na sebi in res ne bi bilo zdravo iskati partnerja, dokler sebe ne porihtam. Sem se pa že veliko naučila iz lastnih izkušenj in izkušenj, ki jih preberem na forumu, na spletu. Privlačiš tisto, kar v danem trenutku si, podobne energije. Tako da, najprej delo na sebi, potem dalje. Dokler sebe ne spucam(š), ne išči partnerja. Simple as that.

Splet je virtualen, ljudje se tam kažejo drugačni kot so v resnici. Če nekoga spoznavas v živo, začutiš človeka, ljudje imamo intuicijo, hitro vidiš da nekaj ni v redu. Na spletu se ti prikazujejo retuširani. Ženske so totalno spremenjene , v živo jih ne prepoznaš, na spletu lepotica, v živo povprečna Francka Moški pa drugače prikrivajo.

“Že en stavek, povedan v živo in ne prebran na ekranu, ti pove stokrat več o človeku. Zato.”

V živo: Smem prisesti. (5 minut kasneje) Si prvič na takem predavanju? (1 uro kasneje) Lepo vas je bilo spoznati. Mimogrede, smem povabiti na kavo?

Online: Živjo, vidim da si nova. Prvič spoznavaš preko aplikacije? (po nekaj dneh tipkanja) Dokler še lahko pošiljam sporočila, bi te rad povabil na kavo in spoznal v živo. Si za?

Oprosti, ampak jaz tu ne opazim razlike. Je malo drugačen koncept (prilagojen okoliščinam), ampak težko bi tukaj koga označil s kakšnim pridevnikom.

Odgovor na objavo uporabnika
anonimno821, 26.08.2025 ob 09:36

“Že en stavek, povedan v živo in ne prebran na ekranu, ti pove stokrat več o človeku. Zato.”

V živo: Smem prisesti. (5 minut kasneje) Si prvič na takem predavanju? (1 uro kasneje) Lepo vas je bilo spoznati. Mimogrede, smem povabiti na kavo?

Online: Živjo, vidim da si nova. Prvič spoznavaš preko aplikacije? (po nekaj dneh tipkanja) Dokler še lahko pošiljam sporočila, bi te rad povabil na kavo in spoznal v živo. Si za?

Oprosti, ampak jaz tu ne opazim razlike. Je malo drugačen koncept (prilagojen okoliščinam), ampak težko bi tukaj koga označil s kakšnim pridevnikom.

Če ne opaziš oz si ne predstavljaš razlike, res nima smisla, da razpredamo dalje. Tebi je pač vseeno oz. isto, za kateri pristop gre. Meni je razlika enormna.

fukfehtar, 26.08.2025 ob 09:22

Ženske pravite, da je na spoznavnih portalih preveč golazni – sami fukfehtarji, pa poročeni z družinami itd. Ne razumem pa, kako se spoznavanje v živo razlikuje od spoznavanja preko neke aplikacije. Mi pomagate razumeti?

Greš na neko potopisno predavanje in se zaklepetaš z nekim tipom. Kasneje pogrutaš, da je celo prijeten. Kako pa veš, da ni fukfehtar, da doma nima žene in otrok? Kako veš, da ni to isti tip, ki ti je 2 tedna prej preko aplikacije poslal sliko batine v erekciji?

Sam namreč mislim, če je nekdo kreten, je to podnevi in ponoči, na spletu in v živo. Enako mislim za fukfehtarje in poročene. Če išče fuk preko aplikacije, ga bo iskal tudi v živo. Zato ne razumem, kako bi spoznavanje v živo filtriralo vso to golazen, ki na vas preži na aplikacijah. Mi pomaga to katera razumeti?

KRETEN je tisti, ki stoječe batine pošilja naokrog

Po moje je kar podobno, ženske so celo v prednosti ,ker je en kup izbire ,če imajo voljo ,lahko izberejo boljšega kot v reali….

Ona000, 26.08.2025 ob 09:51

Če ne opaziš oz si ne predstavljaš razlike, res nima smisla, da razpredamo dalje. Tebi je pač vseeno oz. isto, za kateri pristop gre. Meni je razlika enormna.

Ker si ženska. Za nas moške v osnovi ni razlike.

Onn, 26.08.2025 ob 10:11

Ker si ženska. Za nas moške v osnovi ni razlike.

Ah, saj tudi moški, ne le ženske, imajo lahko kar dober čut za marsikaj glede človeka, ki ga prvič srečajo. Tudi, če med njima ne steče nobena beseda.

Čisto isto je. V živo so isti ljudje kot online. Al mislite da tisti ki so online ne gredo nikoli ven in obratno? 😀

Hec je samo v tem da online v enem dnevu več ljudi “spoznaš” kot v živo. 80% teh ti želodec obrača. In potem misliš da so vsi takšni. Ker jih je količinsko veliko. V resnici jih je tudi zunaj toliko. Ampak koliko ljudi v živo spoznate na leto? 10? 8 od teh vam ni. Se vam ne zdi veliko ne? Niti en na mesec. Online jih je več v enem dnevu. Percepcija pač.

Človeka pa itak ne poznaš kar nekaj časa, neglede na to kje ga spoznaš. Zato so pa zmenki in dejtanje. Da ljudi spoznaš. V živo. Tudi če si prvi kontakt online imel.  Problem ljudi je ker več nočejo zmenkovat očitno. Bi naklikali nekoga, šli na eno pijačko in bili v vezi. Ni logike v tem. Ne gre tako v 99,9%. Večino ljudi ki jih spoznaš pač ni zate. Neglede na to kje jih spoznaš. In nič ni narobe it na par zmenkov in ugotoviti da to ni zate. Zato zmenki so! Ljudje bi pa kar čez noč imeli veze. Iz nič.

Jaz menim, da ni nobene razlike. Noben normalen moški, ne bo šel žensko, ki išče resno zvezo, spraševat “Čuj, a si kaj potrebna? Bi mi ga rada zdrkala?” Da sem preveril konkurenco, sem si tudi sam odprl lažni profil (kjer sem se predstavljal kot ženska) in v vseh mesecih testiranja nisem dobil nobenega nespodobnega sporočila. Z nekaterimi tipi sem tudi poklepetal (da sem preveril njihov pristop) pa tudi kasneje med pogovorom ni bilo neprimernih sporočil. Če pa kakšen tip prej povabi na dejt, to nima nobene veze s fukom, ampak ima tak pristop – tako za moškega kot za žensko je izguba časa, če 2 meseca klepetaš potem pa na dejtu ugotoviš, da to ni to, kar iščeš. Zakaj ne bi to razčistil že po 1 tednu klepeta?

Verjamem pa, da se vsake toliko časa pojavi kakšen moten tip, ampak tak ne obstaja samo na internetu, ampak tudi v reali.

Razlika med spoznavanjem online in v živo je ogromna. Online se da mnogo več prikrivat, glumit, se delat lepo in fino, v živo človek takoj dobi mnooogo več informacij takoj, ki so ne le verbalne, kar človek pove, ampak tudi neverbalne preko gibov, pogledov, energije, gestikulacije, vonja, nenazadnje tudi izgleda, obleke, nasmeha, pogleda oči, nasmeha.. to so informacije, ki ti jih splet nikakor ne more dati, pa si lahko dopisuješ še tako zelo, poglobljeno in dolgotrajno. V živo gre na potenco in takoj veš, ali tega človeka želiš spoznati ali ne, preden spregovoriš sploh kako besedo. Online je vse zabrisano, zadaj je lahko kar nekdo, ki laže, se spreneveda, je drug spol ali lažen profil, sploh pa se napisana beseda NIKOLI in NIKDAR ne bo lahko primerjala s povedano, kjer je zraven glas, mimika, gestikulacija, nasmeh, pogled, položaj telesa, gibanje…

To, da je spoznavanje v živo ali online isto, meni lahko samo nekdo, ki je robot, ki nima nobenega filinga za človeka in mu je vseeno ali ga nekdo pozdravi z “živjo” ali napiše “živjo”. Meni prvi način da ogromno informacij, drugi pa prav nobene.

Zato pa, kdor želi nekoga spoznat preko interneta, se je treba v doglednem času srečat v živo. Kar opažam pri ženskah na portalu Ona-on je, da so nekatere gor po več let. Res na portalih ni moških, ki bi jim bili toliko zanimivi, da bi vsaj odpisale? Občutek imam, da tudi v vsakdanjem življenju nikogar ne spoznajo.

Onn, 26.08.2025 ob 11:35

Zato pa, kdor želi nekoga spoznat preko interneta, se je treba v doglednem času srečat v živo. Kar opažam pri ženskah na portalu Ona-on je, da so nekatere gor po več let. Res na portalih ni moških, ki bi jim bili toliko zanimivi, da bi vsaj odpisale? Občutek imam, da tudi v vsakdanjem življenju nikogar ne spoznajo.

Itak da se je treba srečat, čim prej tem bolje, če si dopisuješ oz srečaš online. Ampak nihče me ne bo prepričal, da je spoznavanje enako, če se srečaš v živo ali na spletu. V živo takoj veš, če tega človeka želiš spoznat, na spletu pa dokler ga ne srečaš, niti tega ne veš, ker dopisovanje prenese marsikaj, kar v živo takoj odpade oz je takoj jasno.

bo držalo ,ene in iste visijo gor in celo med sabo komunicirajo in opravljajo moške ,pa očitajo da ji pišeš njej in še drugim hkrati ,one pa normalno lahko z vsemi ,smešne so ene res…sicer portal živi na račun njih …

Odgovor na to vprašanje je skrit v kontra vprašanju. Koliko si jih ogovoril v virtuali… in koliko v reali. Kakšno je razmerje? 1:10? 1:100?

Vidiš. V viruali ima ena povprečna Jožica lahko neverjetno število snubcev… v real lajfu pa je njen domet zero, nula, nada… ?

Drugače pa se strinjam s tistimi, da se v reali veliko več začuti kot preko dopisovanja.

Replicirala si samo moj prvi stavek.

Eh no, 26.08.2025 ob 11:30

Razlika med spoznavanjem online in v živo je ogromna. Online se da mnogo več prikrivat, glumit, se delat lepo in fino, v živo človek takoj dobi mnooogo več informacij takoj, ki so ne le verbalne, kar človek pove, ampak tudi neverbalne preko gibov, pogledov, energije, gestikulacije, vonja, nenazadnje tudi izgleda, obleke, nasmeha, pogleda oči, nasmeha.. to so informacije, ki ti jih splet nikakor ne more dati, pa si lahko dopisuješ še tako zelo, poglobljeno in dolgotrajno. V živo gre na potenco in takoj veš, ali tega človeka želiš spoznati ali ne, preden spregovoriš sploh kako besedo. Online je vse zabrisano, zadaj je lahko kar nekdo, ki laže, se spreneveda, je drug spol ali lažen profil, sploh pa se napisana beseda NIKOLI in NIKDAR ne bo lahko primerjala s povedano, kjer je zraven glas, mimika, gestikulacija, nasmeh, pogled, položaj telesa, gibanje…

To, da je spoznavanje v živo ali online isto, meni lahko samo nekdo, ki je robot, ki nima nobenega filinga za človeka in mu je vseeno ali ga nekdo pozdravi z “živjo” ali napiše “živjo”. Meni prvi način da ogromno informacij, drugi pa prav nobene.

Če z nekom stik na netu vzpostaviš prvo to ne pomeni da ga online spoznavaš. Spoznava se v živo. Tisti ki si pa dopisujete in rišete neke filme v glavi o ljudeh online, namesto da bi po parih izmenjanih stavkih se dobili v živo….no tisti pač niste za online spoznavat res je. Ker ne razumete kaj spoznavanje sploh pomeni. Kaj si imaš toliko za dopisovat? Zakaj to potrebno? A če nekoga v živo spoznaš tudi hočeš vse o njemu takoj vedet preden greš na zmenek? Zmenki so zato da se spoznava. Ne online in ne par izmenjanih stavkov v živo. To je samo stik prvi, spoznavanje šele sledi. In ja vedno so nad online spoznavanjem najbolj razočarani ljudje ki hočejo “spoznati” človeka online, preden bi se sploh na kavi dobili. Se gredo “zmenkarjenje online”. Takšni tudi v živo ne morejo biti uspešni. Ker oprosti ampak v enem srečanju par minutnem s parimi besedami izmenjanimi tudi nič ne veš o človeku. Ja si domišljaš da veš ker ga opazuješ. Ampak ej ljudje marsikaj znajo skrit. V živo in online. Edini način da ugotoviš kdo res ta človek je, je da se dobivaš z njim in ga spoznavaš. Pri tem kako si prvič prišel v stik z njim res ne igra nobene vloge.

isto je, 26.08.2025 ob 12:05

Če z nekom stik na netu vzpostaviš prvo to ne pomeni da ga online spoznavaš. Spoznava se v živo. Tisti ki si pa dopisujete in rišete neke filme v glavi o ljudeh online, namesto da bi po parih izmenjanih stavkih se dobili v živo….no tisti pač niste za online spoznavat res je. Ker ne razumete kaj spoznavanje sploh pomeni. Kaj si imaš toliko za dopisovat? Zakaj to potrebno? A če nekoga v živo spoznaš tudi hočeš vse o njemu takoj vedet preden greš na zmenek? Zmenki so zato da se spoznava. Ne online in ne par izmenjanih stavkov v živo. To je samo stik prvi, spoznavanje šele sledi. In ja vedno so nad online spoznavanjem najbolj razočarani ljudje ki hočejo “spoznati” človeka online, preden bi se sploh na kavi dobili. Se gredo “zmenkarjenje online”. Takšni tudi v živo ne morejo biti uspešni. Ker oprosti ampak v enem srečanju par minutnem s parimi besedami izmenjanimi tudi nič ne veš o človeku. Ja si domišljaš da veš ker ga opazuješ. Ampak ej ljudje marsikaj znajo skrit. V živo in online. Edini način da ugotoviš kdo res ta človek je, je da se dobivaš z njim in ga spoznavaš. Pri tem kako si prvič prišel v stik z njim res ne igra nobene vloge.

Sej ne gre za to.. avtor sprašuje, če oz. kako se spoznavanje v živo sploh razlikuje od spoznavanja preko neke aplikacije, ker njemu je to isto.

No, meni nikakor to ni isto.

Vsakemu svoje, ane.

“Sej ne gre za to.. avtor sprašuje, če oz. kako se spoznavanje v živo sploh razlikuje od spoznavanja preko neke aplikacije, ker njemu je to isto.”

Daj preberi še enkrat. Spodaj sem napisal, kako v živo veš, da ne govoriš z nekim fukfehtarjem, ki te bo po 3 tednih osvajanja samo pofukal in pustil kot pijanec cedevito. Ker ženske se pritožujete, da so online samo fukfehtarji pa poročeni. A v živo pa taki ne obstajajo ali kako?

To da se iz glasu in pogledov dobi nek feeling, ki ga sporočilo ne prinaša, je vsem jasno. Zato pa se je treba sestati čim prej v živo. Aplikacija ti samo omogoči, da spoznaš, da je v Spodnjem Dupleku doma neka Jožica/Francelj, ki se interesira zate, medtem ko brez aplikacije sploh ne bi vedel(a) zanj(o).

Ženska652, 26.08.2025 ob 09:31

Predvsem je pomembno delo na sebi. Tako na spletu kot v živo lahko srečaš enake ljudi. Srečuješ take, ki jih privlačiš. Jaz sem recimo samska. Ker imam še veliko za delat na sebi in res ne bi bilo zdravo iskati partnerja, dokler sebe ne porihtam. Sem se pa že veliko naučila iz lastnih izkušenj in izkušenj, ki jih preberem na forumu, na spletu. Privlačiš tisto, kar v danem trenutku si, podobne energije. Tako da, najprej delo na sebi, potem dalje. Dokler sebe ne spucam(š), ne išči partnerja. Simple as that.

Vse pohvale za napisano!

Se vprašate, koliko je takšnih, ki prepoznajo, da morajo delati na sebi? Bi rekel, da zelo malo.

Vam pa se bo sreča nasmehnila, ker ste odkriti do same sebe.

Eh no, 26.08.2025 ob 12:13

Sej ne gre za to.. avtor sprašuje, če oz. kako se spoznavanje v živo sploh razlikuje od spoznavanja preko neke aplikacije, ker njemu je to isto.

No, meni nikakor to ni isto.

Vsakemu svoje, ane.

Skoraj isto je ,portal je samo orodje da spoznaš čim več ljudi in čim prej v živo ,tudi fotka preden greš ,pove dosti…ne bluzit o energiji in načinu kako te kdo ogovarja ,pozdravlja , eni znajo super igrat so vrhunski v druženju ,pa vseeno je vse narobe z njimi, drugi so lahko malo nerodni,…to spoznaš  po dolgem času ..ne mesecih .leto ,ali več …včasih te še žena ne pozna po dolgih letih in obratno …

druga stvar je ,ko poznaš ,soseda ,znanca ,sodelavca ,samo to je lahko velika omejitev ,posebno v manjših krajih.

Ko bodo babe brez milosti razkrinkale fukfehtarje in vezane papke njihovim ženskam in drugim, ki jim kaj pomenijo bo mir. Pa je čisto vseeno ali je to on line ali v živo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close