Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Spoznati poštenega fanta… Pravljica?

Spoznati poštenega fanta… Pravljica?

Sem samska ženska z otrokom in sem v fazi iskanja primernega partnerja, predvsem poštenega in zvestega in ugotavljam, da je to zelo težko. Sem simpatična, zgovorna in preprosta oseba, vem kaj hočem in česa ne, imam pospravljeno podstrešje, pri spoznavanju nasprotnega spola sem iskrena in enako pričakujem od druge osebe, ne padam na denar in sem razočarana, ker spoznavam kakšni fantje obstajajo, te samo izkoristijo in gredo naprej kot, da se nič zgodilo. Ali res ne obstaja nikjer nekdo, ki mu poštenost in zvestoba veliko pomenijo??!

še ena variacija na tvojo temo, sicer ne bo kaj pomagalo, je pa lepa pesem:)

ta pa nima nobene veze s tvojo temo, ampak je res dobra pesem

Iskrenost je res očitno problem. Ne samo v vezah, tudi na drugih področjih.

Pa še pesmica, tudi zelo lepa ;O)
http://www.youtube.com/watch?v=MXAUaJ6Pcd8

Meni to veliko pomeni.

Obstajajo takšni in drugačni. Če spoznavaš samo takšne, ki te izkoristijo, potem je nekaj v tebi, da privlačiš takšne situacije.

Se strinjam z Robijem, bolj je zmeden tvoj notranji čustveni svet (neustrezna vzgoja, vpliv staršev in tudi starih staršev, ki živijo slab zakon, vzroci, introjekcije), toliko bolj živiš nezavedno po začrtanem planu “nesrečne zvezde”, ki ti kroji usodo nekako mimo tebe, saj ti lastno nezavedno izbira točno določen tip partnerja – v tvojem primeru torej nezveste, nepoštene in izkoriščevalske moške, ki te pustijo na cedilu. Torej tvoja “družinska zapuščina” vplia na tvojo sedanjost. Torej tvoja miselnost je radikalna, toga – vsi moški so slabi, ne zaslužim si boljšiih. Je mogoče tvoj oče bil tak, si imela/imaš težave z materjo? Tu je treba pričeti, ampak žal se tako dotaknemo zgolj razumskih (površinskih) plasti, da najdeš vzroke, ampak vseeno ni slabo, da nekje začneš z nečim, da se spoznavaš, raziskuješ….

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Res je.

Po drugi strani pa je prav tako res, da se pojavlja upad moralnih vrednot. Kar se potem na splošno izraža v samih odnosih.

Midva bi pokasirala čiste petice iz teorije in še mogoče iz filozofije, ali pa nakladanja, kakor vzameš. :)) Saj ene imajo rade moške, ki so malo “pametjakoviči”, a ne, tako da ni strahu, da bi izumra najina vrsta… :))) hhehe

glede na nasvete, ki jih delita si zaslužita svoj oddajo

ps.to kar sta zgoraj napisala ..prekosila sta sama sebe…v slabem smislu. žal

Bi bilo fajn, če bi zraven kritike podal še svoj, boljši pogled.
Me zanima, kako ti vidiš situacijo ?

če ti povem iskreno, je avtorica vse skupaj napisala tako na splošno, da se raje vzdržim vsakeršnega komentiranja, sploh pa izdelave psihološkega, zgodovinskega in astrološkega profila kot sta ga napisala ti in matjažko, dodajam še tole da bi bilo pametno da avtorica pove svojo definicijo poštenosti, zvestobe , izkoriščanja in kaj pomeni to, da ne pada na denar?
matjažak pa pozivam, da zdefinira slab zakon, vpliv staršev, neustrezno vzgojo itd tebe pa, kaj misliš s tem, da je nekaj v njej, da privlači take situacije? itd

medtem ko čakamo na odgovor, aja pa zanima me tudi upad moralnih vrednot, kaj si mislil s tem? da je avtorica ženska brez morale al kaj?

in za avrtorico, še ena o Pravljičnem paru:)

Če nekaj napišem jaz ali kdo drug, še to ne pomeni, da je to resnica.
Nekje je pač treba začeti debato in začnemo pri tistih mislih, ki nas najbolj asociirajo na določeno temo.
Če sva zgrešila, bo avtorica to napisala. Zato v tem ne vidim nobenega problema.

Se strinjam.

Da živimo v svetu, kjer je pomemben materijalizem, kjer prevladuje pohlep in sebičnost.
Kar posledično povzroča več izkoriščanja, manj poštenosti…zvestobe….

Kakšna je ženska, o tem ne bi, ker je ne poznam.
Dejstvo je, da ima neko težavo in razlogi so najverjetneje v njej.

robi, svvet v katerem živimo je odraz Nas vseh, in svet je bolj ali manj enak, spreminja se samo Naše dojemanje sveta, to je pa posledica let, življenske modrosti, izkušenj itd…pohlep je bil od pamrtiveka, prav tako sebičnost, izkoriščanje itd…razlika je samo v tem, da nam je zdaj mogoče samo bolj očitno, kar je posledica udobnega življenja ter podaljševanja življenske dobe…in ko praviš, ona ima neko težavo in vzrok je v njej? mogoče ima samo prevelika pričakovanja, nič drugega, malo naj merila spusti, pa bo, kako bi rekel, naj pokaže malo fleksibilnosti, manj togosti…skratka naj postane malo bolj kooperativna)))

Definitivno.
Vsi skupaj soustvarjamo realnost, ki se je zavedamo.

Definitivno.
Vsi skupaj soustvarjamo realnost, ki se je zavedamo.[/quote]

Odvisno, koliko zavednega pri kom “ven gleda” iz vode, pri enih so ” kopenski otočki zavednega” višji, ki gledajo iz “morja nezavednega”, pri drugih nižji, pri hudo psihotičnih ljudeh pa domala celi “pod vodo” in pri majhnih dojenčkih še bolj.

Zanima me, kaj si mislila s tem, kar si citirala zgoraj? Kako so te izkoristili?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

RAZOČARANA, pozdravljeni!

Veselje se je srečati z dejstvom, da obstajajo ljudje, ki so jim vrednote nekaj svetega, prav je tako. Razumem vašo težo pri iskanju dobrega so zakonca.
Na kratko ste se prav simpatično opisali in jasno prikazali kaj si in kaj ne želite. Spoštovanja vredno.
Ko poskušam razumeti zapisane besede, sem se ustavil tudi pri zapisu o fantih , ki le izkoriščajo in v nadaljevanju zapis s priokusom razočaranja.
Spoštovani, menim, da je čas, ko si boste končno enkrat priznali, da ste dragoceni vi, ne le vaša lepota, ki verjamem da je lepa. Vi kot oseba ste dragoceni, ne glede na vašo preteklost , ki je ni več. Vaša lepota, ki vas najbolj krasi je v vas, to ste vi Oseba. Vabim vas, da prioritetno gledate v to lepoto, odkrivate talente, ki so položeni v vas, v vašega otroka in dajete še več poudarka na osebnih odnosih, kjer ni prostora za izkoriščanje. Kaj hočem reči.
V vašem primeru bi se vprašal, kako to, da sem šla s prvim partnerjem narazen in ali je na tem področju vse »pometeno«. Ni zamer, ni gledanje v partnerja kot v moškega, ki me je le izkoristil… Ste odpustili sebi?
Če je razlog vajine razveze partner, ki le izkorišča in gre naprej in se vam ta zgodba ponavlja pri drugih moških je nekje skupni imenovalec. Kje? Kaj tukaj manjka?
Tukaj manjkate Vi!
Stopite v območje lepega, plemenitega, v območje odpuščanja sebi in drugim, v območje iskanja dobrega in občudovanje dobrega. Tukaj ne morete biti razočarani, tudi če vam kdo očita, da ste neumnica in ne vem kaj še, vi v sebi ohranjate zavedanje, da ste dobri in delate dobro.
Morda napišete kakšen stavek, kako to da niste s prvim partnerjem, zakaj si želite partnerja, kaj vam to pomeni, kako ste v spravi s partnerji ki so vas razočarali…
Pomagajmo si.
Lepe praznike in mnogo odkrivanja svoje dragocenosti vam želim.
D.P.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

Kolko si te stara, da si tako razočarana?

Hvala za prijazne besede D.P.!
S prejšnjim partnerjem sva se razšla, ker sva imela različne poglede na prihodnost. Jaz sem se v vseh skupnih letih spremenila in se razvijala, on pa je ostal na isti stopnji. Še vedno ga imam rada in ga cenim. Najin odnos je v redu. Glede stikov z otrokom in preživnine sva se lepo sporazumela. Normalno komunicirava. Hvaležna sem mu za vse kar sem doživela z njim. Je dober človek. Nikoli se nisva varala, bila sva poštena in iskrena eden do drugega, ravno zato je tako težko po tolikem času začeti znova. Moralne vrednote so se spremenile.
To, da ne padam na denar pomeni, da mi ni pomembno koliko denarja ima partner. Imam službo in sama skrbim zase in za otroka (finančno), sama si kupujem stvari, zato ne rabim nikogar za to. Takšna sem.
Z očetom res nisem imela dobrega odnosa, vendar sem ga sprejela takšnega kakršen je. Mu odpustila vse slabo.
Iščem poštenost, iskrenost, ker sem tudi sama takšna. Pričakujem resnico. Nikoli ne počnem drugim stvari, ki jih nočem, da bi jih drugi počeli meni. Če se z nekom zveza ne obnese, mu to povem. Ne, da izginem in pustim nasprotni strani, da ugotovlja kaj je narobe in kaj se je zgodilo. To se mi je zgodilo v zadnji kratkotrajni zvezi. Kljub mojim položenim kartam na mizi.
Cenim zvestobo. Ko si z eno osebo, si z eno osebo in ne z dvema ali tremi. Saj te kdo kdaj očara in skuša zapeljati, vendar veš, da imaš nekoga, ki ti nekaj pomeni in ne storiš ničesar kar bi obžaloval.
Sem na realnih tleh. Iščem samo nekoga s katerim bi preživljala prosti čas in se iskreno pogovarjala, zaupala. In nekoga, ki bi sprejel mojega otroka kot del mene. Sem ženska in hkrati mama.
(“34M”: stara sem 33 let.)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close