spomladzavitki, kako zmehčati riž.papir
Tudi sama sem enkrat ali dvakrat celo poskusila narediti spomladanske zavitke s temi “lističi”, a ne gre. Ne spomnim se več, kako sem jih celo uspela zmehčati, a pri cvrenju v olju so počili in ves nadev je šel po vodi (pravzaprav po olju:). Potem sem celo nekje prebrala, da pravzaprav niso mišljeni za to in da je veliko bolje uporabiti kar navadno vlečeno testo. Nasvet sem upoštevala in dobila izvrstne spomladanske zavitke. Lahko jih cvreš v olju ali pečeš v pečici – slednji niso čisto originalni, so pa dosti bolj zdravi. Če pa kupiš tisto pravo “bosansko” vlečeno testo, ki je čisto tanko in fino (dobi se na Ljubljanski tržnici, gotovo še kje), so pa še sploh dobri.
Vem da je nasvet bolj pozen, a upam da bo pomagal za naslendjič.
Aja, eni jih delajo tudi kar z navadnimi, bolj tankimi palačinkami, a moji so v taki srajčki preveč pili olje.
Pa dober tek.
Tofu zmiksaš s približno enako količino vode – lonček tofuja + lonček vode, po potrebi dodaš še malo vode. Nastane zmes, podobna skuti in z njo lahko delaš sladke ali slane jedi – recimo dodaš jabolka, češnje, rozine, cimet, če lahko jajca, za slanega pa lahko dodaš sir + šunko + kisle kumarice ali mleto meso, nariban krompir, prepraženo čebulo,…
Preliješ lahko s sojino smetano ali pa kar tako spečeš.
Forum je zaprt za komentiranje.