Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Spomladi bi skočila nekam….

Spomladi bi skočila nekam….

Lep pozdrav vsem,

Bi mi lahko prosim svetovali na katerih destinacijah bo konec aprila ali nekje do sredine maja že dovolj toplo za kopanje. Ni treba da je preveč vroče, ampak neka prijetna temperatura (28 °C), da te ne zebe, ko prideš iz morja. 🙂

Zanimajo me Kanarci, Turčija, Portugalska, Grčija, Baleari,… (teh krajev še nisem obiskala, zato se mi niti sanja ne, kakšne so temperature).

Sem že gledala malo po forumih pa nisem dobila nobenega zanesljivega odgovora. Enim je aprila povsod mrzlo “ko sam hudič”, enim je vredu. 🙂

Kakšne izkušnje imate tisti, ki ste si že privoščili spomladanske počitnice na teh destinacijah?

Vsem se najlepše zahvaljujem za pomoč.

Lili

Na nobeni od naštetih lokacij aprila ne bo 28 stopinj in morje bo prehladno za kopanje.
Na mediteranu bo sredi maja mogoče dovolj toplo za v morje le v kje v Tuniziji ali Djerbi….
sicer pa bo treba kam dlje: Tajska, Bali, Šrilanka, Muricius ali pa na karibe….

Jaz sem pa ravno zacel novo temo o Kanarskih…tam ma itak morje očitno konstantno med 19-22 stopinj, kar se meni zdi vedno dovolj za kopanje, zrak rata pa toplejši šele okoli maja…

Mah ja, februar je že super na Kanarskih, kopat se da če nisi biu celo živlenje zavit u dekco, narod nori, ker imajo nek karneval, poleti je pa baje pasje vroče, s povdarkom na baje. Nikoli ne hodim na dopust poleti

Hehe te razumem…poleti je ze tukaj vredu. Zdaj je treba cimprej nekam pobegnit ko je tukaj še vse mokro in hladno. Ravno danes ko se je pokazal sonček naju je prijelo it nekam kjer se še zavijat ne bi bilo treba, morja se pa tudi ne bi branil:)

Zdaj ste pa še mene navdušl za tople kraje. Bo treba mal pogledat, a je kakšno morje kje v akciji:)

Ma veš kaj, jaz sem pred leti živel na naši obali in že to je čist nekaj drugega pozimi, ampak kaj ko nimaš kaj dol počet. Če dočakam kakšno penzijo takoj pihnem nekam u tople kraje in ne pridem več nazaj

Gledam te ponudbe agencij po internetu pa mi nič ni jasno.

1000 agencij 1000 ponudb 1000000 različnih cen…

A se komu sanja kaj bi sploh bila realna cena za tak podvig za kakšnih 7-14 dni na toplem???

pr palmi so začetne cene slabih 500 eurou, s povdarkom na začetne cene

Ja sej 500 zgleda kot da je ta številka, mene bega na palmi 100 različnih opcij kar se tiče nastanitve… na koncu bi bilo najbrž najboljše najti kar nekaj direkt pa si kupiti avionske karte posebej…

kok me to jezi, že od 56 centov ko pa uneseš termin in kaj več kot pol zvezdice pasji hotel je pa cena 500 eurou
ravno gledam last minute pri oasis tours – 526 € apartma brez storitev; odprem je cena 533, use napisano v nemščinim za 4 osebe 2132€, torej čisto nič popusta za 4 in 8 let stara otroka

Za Lili 88: midva greva letos že petič na Mallorco. Vedno do zdaj sva bila po 20. aprilu, letos greva 10. maja. Vedno sva se kopala, lani je bila voda primerna tudi za bolj zmrzljive, prejšnja leta pa za bolj pogumne.
Kar se tiče Kanarskih otokov: bila sva vedno pozimi, novembra, decembra in januarja, kopala sva se vedno, ni pa to podobno kopanju v Jadranu, že zaradi visokih valov ne.
Cena letos na Mallorci 1 teden polpenzion, hotel 3 zvezdice je 302 eur, Gran canaria lani v januarju 14 dni 550, 00 eur. So pa to tuje agencije, let s tujih, avstrijskih letališč ali iz Muenchna.
Absolutno pa se ne izplača posebej kupiti letalsko karto in posebej najem apartmaja ali hotelske sobe, razen če dobiš res poceni letalske karte.

Hvala Rosie, si me prepričala 🙂

Nisem preveč zmrzljive sorte, vseeno pa rada uživam na sončku. Recimo da sem nekje vmes. Junij za mene ne pride v poštev, ker se takrat začne izpitno obdobje, v višku sezone se mi pa ne da pražit nekje na medieranu, pa še cene vrtoglavo zrastejo julija in avgusta.

Septembra je spet izpitno obdobje :)) Na oktober in november se mi pa ne da čakat. Sem že nestrpna in bi se rada čimprej nekam dala. Tako da mi ostane samo še pomlad. :))

Drugače pa itaq mislim it preko Odklopa, last minute, tako da sem se že pozanimala glede odhodov iz Avstrije. Že imam vse nagledano. Slovenske turistične agencije so predrage za moj žep.

Edino kar me muči so le temperature. Ne bi se rada sprehajalo po plaži z dolgimi rokavi. 🙂

Hvala vsem za odgovore.

lili, glede temperatur : konec aprila nisva nikoli rabila dolgih rokavov, ne izključujem pa možnosti, da je to možno. Saj veš, tudi pri nas lahko pride kakšen teden poleti, ko je treba obleči kaj toplejšega, zato kak dolg rokav imeti s seboj ne bo odveč.
Če smem, bi ti svetovala, da si oglej cel otok, saj imaš kaj videti.

rosie, bi mogoče zaupala prek katere agencije greste ter iz kje letite?

Lahko tudi samo kakšen link…

Ravno iščem nekaj podobnega, pa je ponudba res ogromna.

Hvala.:)

Linka ne znam prilimat, sorry. vpiši v google Odklop, pa imaš ponudb kolikor hočeš. V iskalnik na Odklopovi strani vpiši datum in ostale podatke. Mi letimo iz Salzburga 10. maja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close