Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika SPOMLADANSKI ZVITKI

SPOMLADANSKI ZVITKI

Živjo,
ne zamerit da zadj pred prazniki strašim okoli stemo kitajske hrane 🙂 ampak včeraj sem se spomnila na noro dobre spomladanske zvitke, in bi rada imela recept (kaj pa drugega!) :))
Gledala sme že stare poste, ko je babi pripovedovala kako je bila na večerji pri neki kitajki in kako je gledala ko jih je pripravljala…..zadj ap me zanima, kdo od vas jih pripravlja doma, po katerm receptu in kakšen je okus? Prosim, prosim, zaupajte še meni! 🙂 Ta konec tedna imam vsaj malo časa, da se poigram v kuhinji – naredila bi medenjeke, pico in spomlad, zvitke…
V prejšnih postih so bili navedeni tudi enki recepti, ampak me zanima, če je kateri preizkušen in kako se je obnesel?
Prosim, uslišite me :)))

LP, zala

spomladanske zvitke vcasih delamo doma. kaksen je okus!? nam so vsec…odvisno? mislim,da sem enkrat ze napisala recept…pred!? poglej na kulinariko! ce nic ne najdes ,se javi. ti bom napisala. lp petra

Zala živjo!

Moj recept,če si ga našla,je bil udejanjen tako v tujini na terenu-beri kuharskem tečaju,kjer so bilie njihove sestavine,kot tudi v domači kuhinji.Kaj naj rečem njammi.Imela sem obdobje,ko smo jih pekli skoraj vsak drugi dan-nostalgija.Če ne najdeš oz.če imaš še kaj za vprašat,ti lahko pomagam.
LP
DoJa

Lepo prosim obe za pomoč – petra, tvoj odgovor sme že našla zgoraj – hvala ti! Nekje sem prebrala, da naj bi se delali iz riževega papirja???
LP

ja,lahko se naredijo tudi iz rizevega testa/papirja-kot pravis/. vcasih se ga dobi v vecjih nakupovalnih centrih /kot nekaksne oblate/. take sem delala samo enkrat-ze pred leti. takrat sem dobila “oblate” iz avstrije. sedaj jih delam iz tega jajcnega testa. zdijo se mi cisto. o.k. petra

živjo Zala!

Ja originalni zavitki so poljnjeni v riževe oblate.Pri nas se dobijo taki v obliki palačink,iz ene lahko narediš dva zvitka.Dobro je pa tudi,da začetni konec ojačaš,se pravi dodaš še malo riževega papirja gor in šele potem filo,ter vse skupaj zaviješ-najprej robove,potem pa naprej kot palačinko.Polagaš jih v vroče olje najprej s končno stranjo,da se takoj zlepi.Joj sem zakomplicirala,ampak sploh ni tako hudo-pa saj ti si prava mojstrica!
LP DoJa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close