Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika spomladanski zvitki

spomladanski zvitki

Zanima me ali ima kakšna dobra kuharca recept za tiste ODLIČNE spomladanske zvitke iz kitajske restavracije. Predvsem me zanima testo oz. tista skorjica, ja pa nadev tudi seveda, da pride tisti okus tapravi!

STOKRAT HVALA SAM RECEPT BI PA RES IMEL DA BI LAHKO KUHO MALO!!!

HVALA

Hej,kitajcek!

Na to temo smo veliko pisali enkrat jeseni,vsaj mislim. Hotela sem poiskati v iskanju,pa so prevec obremenjeni.Mogoce se bo sprostilo. Je kar nekaj postov. Lahko ti le povem,da prav ta prave kot v restavraciji tezje naredimo. Jaz sem bila pri kitajski druzini na vecerji.Gospodinja je naredila krasne,toda meni niso uspeli. Ko je zavijala,je kar cudezno zalepila,se sama ne vem,kako.Delo ji je slo od rok,da sem komaj sledila.To sem v postu opisala.
Lp Babi

Tukaj vam pošiljam originalni recept za spomladanske rolce,katere smo se ucili pri pravih vietnamskih kuharjih-preverjeno dobro ,)))

10 dag korenja
10 dag zekena ali kolerabe
10 dag bučk
3 dag pora
3 dag gobic
3 dag tofuja

Vse skupaj zrežeš na dobne koščke in zmešaš v eno skledo ter dodaš

2 žlički sladkorja
2 žlički česna
1 žlička črnega popra-mletega
1 jajce
ter vse dobro premešaš.

Zaviješ v rižev papir,najbolje tistega na kvadratke,vendar mislim,da se pri nas dobi samo okrogel.Polagaš jih v ponev na srednje vroče olju.Polagaš jih z zaključeno stranjo navzdol,ker se avtomatsko zalepi in nič ne razpade.Pečeš na vsaki strani par minut,da dobi lepo svetlo rjavo barvo,nato jih odcediš-jaz kar popivnam na papirnati brisači.

Lp

Hej,kitajska gostiteljica je tudi to kot dih tanko testo naredila sama;uporabila je samo moko,vodo in sol.Ce je bila pa rizeva moka,ne vem.Naredila je testo,podobno kot za palcinke.Pustila eno uro v hladilniku.
Potem je spekla(bolj posusila) v litozelezni namasceni ponvi take krasne tanke palacinke,jih polagala na papirnate brisace,da so se odmastile.
V to je zavijala nadev.
V ene je dajala samo zelenjavo,v druge pa se na tanke rezance narezano piscancje meso.

Zelenjava: zelena,korencek,kitajsko zelje,por,gobice in sojine kalcke.Vse narezano in za minutko popeceno v voku z dodatkom soli,popra, malo sladkorja in olja .Odstavila,ko je tekocina izparela.

Zraven smo dobili omako:zmasala je malo sojine omake,sake,vodo in malo glutimata. Lp

Seveda je dala v omako tudi zlicko trsnega sladkorja.

pozdravljena Babi,
Vaša kitajska gostiteljica je že vedela kaj dela,tudi sestavine so prave,samo kako ji je uspelo narediti tako tanke palačinke,ali se niso nič lomile ko jih je zvijala.
ko smo opazovali kako so delali rižev papir,so bili to kot dot dih tamki lističi.Pekli pa so jih na nekakšni opni napeti čez obod ,pod katerim so kurili zriževimi lupinami.Res me zanima kako je vaši gostiteljici uspelo,ker jaz sem poskusila že vsemogoče pa ne rata-po vrnivi z daljnega vzhoda sem imela skoraj leto obdobja spomladanskih zvizkov-pa sem skoraj bankrotirala-je rižev papir pri nas precej drag.Se oproščam za ta dalji roman,me je kar malo zaneslo
LP

Hej!
Priprava te zadeve je zgleda umetnost. Bila sem gost in naj ne bi sploh hodila v kuhinjo;sem pa le pokukala. Vem,da je imela na dnu nekaksno gosto mrezico(ne cez obod),ki jo je mazala z oljem.Delala je na plinu(bilo je v Angliji).Verjetno ima na Kitajskem drugacne moznosti in si je pomagala s tem,kar je pac dobila. Zavijala je zelo spretno,nisem opazila tezav.Njej se ni nic trgalo kot potem doma meni s temi rizevimi krogci.
Pa se nekaj: povedala mi je,da jih pripravlja tudi na pari.Res sem kasneje v kitajski restavraciji jedla samo jedi,narejene na pari(nekaksen pozen zajtrk) in so bili tudi ti spomladanski zvitki.
Ves,sem ugotovila in se tudi sprijaznila,da vsega res ne znamo tako kot pravi kitajski mojstri.

Vem,da ti nisem pomagala;obudili sva pa vsaka svoj spomin. Tudi to je nekaj. Lahko noc Babi

Ja hvala da ste se potrudili! Jaz iščem ta recept že sto let se mi zdi in nobeden mi ne zna povedat kako in kaj! In kaj te rolce se pol cvreje v olju ali kako????

A je to mogoče tole:
http://appetizer.allrecipes.com/az/WntnWrpprs.asp

Homemade Spring Roll Wrappers
1 c. rice flour
4 T. regular white flour
1/2 t. salt
4 large eggs
1 t. cooking oil
2 c. fresh water
Sift all the dry ingredients together twice. In a separate bowl, mix the eggs, oil and water. Then pour this mixture into the dry ingredients to form a batter. Mix thoroughly to get all the lumps out. Cover and set aside in a cool place for an hour. Heat a non-stick frying pan and drizzle or spray a little cooking oil on it. Pour in a little batter and quickly swirl in around to make a thin pancake. You don’t have to flip it to cook the other side and it
should not brown. Take it out of the pan when it looks like it has set. Repeat until all batter is used. Makes about 20 wrappers.

Lumpia Wrappers
1 cup rice flour
1 cup water
Mix the flour and water together and blend well to form a smooth batter. Grease a clean griddle or frying pan very lightly. (The best way to do this is to use a piece of clean cloth or paper lightly moistened with oil and wipe the surface of the pan). Using a paint brush, paint batter thinly over the griddle or pan, working quickly. Remove the wrapper with a pan cake turner as batter dries.

Lumpia Wrappers
For those of you that cannot find them at an Oriental food store near you…
1 cup flour
1 egg
1 cup water
Mix until smooth. Brush mix in heated pan. Lift carefully when dough begins to come away from pan. (Philippine Cookbook, Reynaldo Alejandro)
** Aunty says….you could also use a crepe pan to brush the batter onto.

LUMPIA WRAPPERS
3 c Flour
1 tb Salt
5 c Water
Pork fat
Sift the flour into a bowl. In another bowl, mix the salt with the water. Add 1 cup of salted water to the flour to make a stiff dough. Beat the dough hard against the sides of the mixing bowl to soften and make it elastic. Add more of the water to soften the dough. Continue beating and adding water until the mixture becomes very elastic and has a consistency of heavy cream. Use only enough water to achieve this consistency. Heat a frying pan greased with pork fat and pour in about 2 tablespoons of the thin batter, tilting the pan to spread the batter as thin as possible. Turn the wrapper when it can be freed from the frying pan And fry quickly on the other side. Remove from pan. Do the same with the rest of the batter.

upam da je kaj od tega.
LP Misa.

Da,te zvitke potem ocvres,kot je povedala Doja. Zelim,da bi ti uspelo.Lp

Jana, pravi naslov za spomladanske zvitke je

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close