Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spomin, ki še vedno diši po ljubezni

Spomin, ki še vedno diši po ljubezni

Odzivi na uvodni prispevek imajo vsak svojo osnovo, podobno kot avtorica. Čutim, da avtorica namerno noče razkriti znakov, ki bi jo lahko izdali in to je storila dokaj previdno., kot bi uvozil opremo in skrival pravo vrednost pred carino. Predvidevam, da se bo ojunačila in poslala sporočilo, kot pol poti.

Odgovor na objavo uporabnika
iDesi ?, 02.09.2025 ob 11:48

Meni tudi, močno. In ja… ne glede na vzroke in ozadja, ki so lahko v resnici sila neprijetni in jih lahko povsem razumem in sočutim, mislim da tu brez terapevta ne bo šlo. Vsaj pri meni bi bil to, če bi mi npr. kaj podobnega napisala nekdanja partnerka, bil totalen alarm in bi meni predstavljalo pretnjo, pred katero bi se počitil, da se potrebujem zavarovati.

Vse lepo in prav ampak, kako ti to vse veš in kako da pomeni vsaka beseda prav to kar si napisal? Kaj pa če je samo  en deklič, ki je parkrat prebral Prešerna, pa Heineja?

lloyd, 02.09.2025 ob 21:04

Vse lepo in prav ampak, kako ti to vse veš in kako da pomeni vsaka beseda prav to kar si napisal? Kaj pa če je samo  en deklič, ki je parkrat prebral Prešerna, pa Heineja?

Zelo dober izziv. Hvala. Jaz ne potrebujem poznato osebnih okoliščin tistega, ki je zapis zastavil, saj se posvečam strukturi funkcije besedila in dinamiki v katero lahko bralec vstopi.

Jaz tu ne sodim o literarni vrednosti ali avtorskih perverzijah, ampak o učinku zapisa na čustveno doživljanje bralca. Ni pomembno, ali je to “romantična poezija” ali “prešernovska metafora”.

Če zapis proži močan čustveni odziv, sproža občutke nemoči, nostalgije, obsesivnosti ali idealizacije, je smiselno vključiti terapevt,  ker gre za notranjo dinamiko, ki lahko drugega človeka zvleče v emotionalno past.

Prešernovski alkoholizem, perverzije ali literarna genialnost avtorja niso relevantni faktorji za mojo presojo, saj to ni stvar avtorske morale, ampak psiho-patološkega učinka.

Danes sem spet doživela nekaj, kar me je res zabolelo… Napisala sem temo, trudila sem se, odprla srce, pa pride ena in mi jo dobesedno ukrade. Kot da moje besede, moje misli, moje čustvo sploh niso vredni nič.

In veste, kaj je najbolj žalostno? To ni prvič. Tako kot mi je nekoč druga vzela mojega, ki je bil samo moj, ki sem ga objemala, ga ljubila… zdaj pa so mi vzeli še to. Vedno znova se počutim, kot da mi trgajo koščke srca, ki jih potem brezsramno uporabljajo kot svoje.

Mogoče sem preveč občutljiva. Mogoče preveč pričakujem. Ampak boli. In boli še bolj, ker se sprašujem – zakaj vedno jaz?

in kakšno temo in kdo je  tebi ukradel. Ta post je moj in si ne jemlji zaslug. Mislim haloo kaj vse nosi ta svet!

Hahahaha,veva kolk je ura

Tvoja, 03.09.2025 ob 14:05

Hahahaha,veva kolk je ura

Ura?

Kot da ni ze vse zadosti zalostno.Odprem svoje srce da je ranljivo in dobim same optozbe….

Tvoja, 01.09.2025 ob 17:47

Pogrešam ga. Spomin iz preteklosti, njega, s katerim mi je bil vsak preživet trenutek lep – prelep. Bila sem kot princeska, vse bi naredil zame, ljubil me je močno. Potem pa sem ga z mojim nerganjem potisnila tako daleč, da je odšel. Vsi ostali so le slab približek temu.

Včasih si želim, da bi se zgodil čudež in bi me znova objel tako, kot da sem edina na svetu.

Kaj narediti,kako pozabiti? A je se vedno moj? Ga poklicem?

ČE si nergala, težila prej, boš tudi v primeru, če bosta še kdaj skupaj. On te je prepoznal kot nergačico, vedno nezadovoljno in zato je zbežal stran, pozna te, ve kakšna si in si ne želi biti s tabo. Verjetno je bil edini, ki se je dolgo časa trudil in ti vse nosil na pladnju, vsi drugi so prej odšli. Za tebe je edini pravi moški copata.

Blesave babe kaj se fukate okoli, bi rekel Jelinčič.

Če si odprla srce in povedala svojo zgodbo. Pa še povej s kolkimi si se dol  dala medtem ko si njemu “nergala”.

Zagotovo si kakšna zgonjena samohranilka, ki išče sponzorja za svoje bedno življenje. Odvisna si od moških. Žal je tvoj vlak odpeljal za dobre moške. Najdeš lahko samo kakšnega za občasen sex. To pa sigurno obvladaš.

adijo pamet, 03.09.2025 ob 15:37

Blesave babe kaj se fukate okoli, bi rekel Jelinčič.

Če si odprla srce in povedala svojo zgodbo. Pa še povej s kolkimi si se dol  dala medtem ko si njemu “nergala”.

Zagotovo si kakšna zgonjena samohranilka, ki išče sponzorja za svoje bedno življenje. Odvisna si od moških. Žal je tvoj vlak odpeljal za dobre moške. Najdeš lahko samo kakšnega za občasen sex. To pa sigurno obvladaš.

Grde besede,me poznas me in ne ves kaj sem sla vse cez.

Kaj narediti? Začni brati pravljice. Vsaka ima več poduka kot tvoja.

Te babe se samo smilijo same sebi. Vse zmorejo “same” pa kdo vas bo prenašal.

Če imaš “jajca” ga pokliči ali pa bodi tiho in ne najedaj.

Vse ste nekaj pomehkužene

Ponovi klic, ker ni vsak v okoliščinah, ki omogočajo klic. Poglej, če te je poklical in se nisi odzvala?

Pomagajte mi razumeti, kaj točno upate, da se bo zgodilo potem, ko bo avtorica prebrala vaše zmerljivke? ?

Upam, da bo dojela laž, prevaro, se pošteno razjezila, ne le nergala in odšla v lepši, resničnejši svet.

Bila sem kot princeska, vse bi naredil zame, ljubil me je močno.

Lepo si napisala. Kaj si pa ti naredila za njega. Si bila vsaj iskrena do njega. Ali si taka kot ostale ženske in ti je postal samoumeven. Ko ga rabiš ga pokličeš, drugače se sploh ne spomniš nanj

sw, 03.09.2025 ob 22:29

Upam, da bo dojela laž, prevaro, se pošteno razjezila, ne le nergala in odšla v lepši, resničnejši svet.

Zanimivo. Ta infantilna želja po begu iz težkih situacij se zdi neka univerzalna človeška situacija, ki nam je domača.

Bi pa rad bolje razumel. Meni deluje namreč njena fantazija o “služabniku odrešitelju” kvalitativno enaka fantaziji o obstoju “lepšega sveta”.

Zdi se, kot da gre za isto rano, le različen izraz. Metem ko ona predstavi princesko, ki zavzame vlogo pasivne žrtve, tvoje besedilo implicira “rešitelha, ki s kaznovanjem reši druge”. Precej abrahamsko božanski arhetip.

Če povzamem, naj bi torej ona preko zmerljivk (kazni) odkrila lepši, bolj resničen svet. Kako to deluje? ?

Lepo napenjanje loka. Spusti puščico in pridi na kraj, kjer sva se nekajkrat srečala, odcep, mali klanček in travnik na ravnini med drevjem. Malo po četrti te bom čakal.

no te pa povej, kaj si šla vse čez. Če si se z enim fukala, pa si ga pustila in čez čas spet fukala z drugim. S tem se ni za hvalit. Poznamo mi take lahke ženske.  Kaj sedaj že imaš kakšnega nagledanega ali si spet samska

adijo pamet, 04.09.2025 ob 17:09

no te pa povej, kaj si šla vse čez. Če si se z enim fukala, pa si ga pustila in čez čas spet fukala z drugim. S tem se ni za hvalit. Poznamo mi take lahke ženske.  Kaj sedaj že imaš kakšnega nagledanega ali si spet samska

“Če si se z enim fukala, pa si ga pustila in čez čas spet fukala z drugim. S tem se ni za hvalit.”

Aja? Kako pa bi morala ravnati, da bi bilo prav, a če je enega pustila, bi morala biti potem v celibatu do smrti?

Ne bom se opravičevala. Rabila sem čas zase, da se najdem. Ne morete me kar tako soditi. Zdaj pa vem – on je tisti pravi, moja duša dvojčica. Z njim sem se počutila tako lepo… in ja, bil je dober z mano. Morda celo predober.

Današnje ženske so postale prasice. Vsako leto imajo drugega jebača. In potem vedno izgovor, ni bil pravi.  Vedno jih one pustijo. To avtorko te teme  pa je on pustil in sedaj joka tu na forumu.

Saj boš našla drugega, ki ga boš čez čas spet pustila

bil je dober z mano. Morda celo predober.

In si ga vseeno nogirala

Anonimno 6079, 04.09.2025 ob 18:16

Današnje ženske so postale prasice. Vsako leto imajo drugega jebača. In potem vedno izgovor, ni bil pravi.  Vedno jih one pustijo. To avtorko te teme  pa je on pustil in sedaj joka tu na forumu.

Saj boš našla drugega, ki ga boš čez čas spet pustila

Jaz mislim, da je avtor teme moški, ki piše kot ženska. ?

Nisem moški….

Kobila si ga poklicala, ali boš raje še naprej se smilila sama sebi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close