Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Spolno zlorabljanje na delovnem mestu

Spolno zlorabljanje na delovnem mestu

Hojla ste kaj brale o spolni zlorabi na zzv?…meni se zdi vse skupaj kot neko maščevanje direktorju,ker jo je vrgel iz službe…in je to samo kontra, ker je bila dolžna..oziroma okradla zzv za kar lep denar..in žalostno, ker se po večih firmah take stvari res dogajajo,ampak ne pridejo v javnost…

Kaj je to zzv? Daj malo več podnapisov.

ZZV Ljubljana – Zavod za zdravstveno varstvo Ljubljana (upam, da se ne motim) Članek je napisan v sobotnem delu stran 8.

lp
Erina

ja, pa tiste v kazinoju so tudi kradle, pa hočejo zdaj zakriti svoje grehe, mar ne? Smo kot noji, glavo v pesek ali pa najti kakšen izgovor. Tudi če je ukradla denar, to še vedno ne pomeni, da je (jih, ker ga je prijavilo več zaposelnih, če se prav spomnim) tip ni nadlegoval.
Sicer pa, kar se je dogajalo, ve najbolje on sam. Pri teh nadlegovanjih gre bolj za pozicijo moči in zdravljenje kakšnh kompleksov.
Naj se končno kaj premakne tudi v tej smeri, pa upam, da ne v takšne skrajnosti, kot jih poznajo ZDA; kjer 6 letne otroke obsodijo zaradi nadlegovanja.
z.

Nadlegovanja so bolj pogosta, kot si misliš, problem je samo v tem, da noben ne verjame, dokler se ti ne zgodi.

Tudi meni se je dogajalo, zdaj je tip na srečo na daljši bolniški. Počutila sem se kot ujeta – žena moja šefica, on lastnik firme, jaz pa nisem hotela izgubiti službe. Težil mi je verbalno, pa iskal prilike, da me je dobil na samem in poskušal otipavati. Takrat sem šele spoznala, kako so moški fizično močni. Vsakič, ko sem rekla naj neha, se mi je smejal. Vedno pa je pazil, da ni bilo nikogar blizu. Moja beseda proti njegovi. Njegova energija proti moji. Večkrat sem mu želela slabo v mislih, tako kot je bilo hudo meni.

Drage moje, ni tako preprosto, kot si zamišljate. Če bi spregovorila, bi morala oditi, pa še “ta umazana” bi bila v očeh sodelavcev.
Dejstvo je, da sem svojo odločitev o odpovedi službe večkrat dala na tehtnico. Pa je zaenkrat še toliko plusov na strani službe, da ostajam. In upam, da ga še dolgo ne bo v službo.

Ena, pokliči na enega od svetovalnih telefonov, kjer ti mogoče lahko pomagajo s kakšnim konkretnejšim nasvetom, pa ne v smislu prijave (če tega pač ne želiš), ampak preventive in obrambe (veliko številk je v Naši ženi).
Ženske smo, kar dokazuje tudi tale tema, premalo osveščene o tem in včasih spolno nadlegovanje jemljemo za flirtanje, ali pa mislimo, da gre za maščevanje, saj je ja tak fejst, v redu tip, ki mu nič ne manjka in se ženske kar lepijo nanj. Podobno je tudi, ko gre za zlorabe otrok. Na eno lažno prijavo je sto upravičenih!!!

Če bi bil jest ženska in bi me šef spolno nadlegoval, bi mu ga pofa**m – ko bi dol hlače dol, bi mu ga preprosto odgriznil!!!

Mislim, da bi bila situacija urejena – vsaj praktično!

Resno – pa si ne morem predstavljat, kako se počutite, ampak sočustvujem!

Preprosta rešitev za tiste, ki so nadlegovani. V torbici ali žepu ali nekje v bližini, če so v prostoru ,naj imajo zmeraj pripravljen dikrafon. Svojega nadlegovalca naj posnamejo. Ko bodo argumenti konkretni, se da z njimi veliko nareditit – domišljijo prepuščam vam. In še cena, tisti malo večji in debeleši s kaseto in baterijami okrog 10,000 sit, tisti moderni, majhni in tanki okrog 30,000 sit. Majhen strošek za ceno dostojanstva!

Pri nas v službi je bila delavka, ki je nadlegovanje že v kali zatrla. Na način nadlegovalca. Prvič je bila tiho. Ko pa je tip poskusil drugič ga je prehitela in ga dobro stisnila za j…Zraven je pa še naredila glasno “šaro” to je, na ves glas se je zakrohotala in kaj neumnega rekla. Imela je za zmeraj mir. Včasih ji je kdo za hec nameril, da bi jo prijel pa je ona še bolj agresivno nastopila z istim prijemom. Moški so se jo dobesedno bali. Ona pa nobenega.
Kako je že rekel Napoleon? Aja – bori se s sovražnikovim orožjem!

Hej, vsaka ji čast, dečvi – mislim, da je tudi ona imela ”jajca” (pa jih imenujmo s polnim imenom :-)), da je bila tako odločna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close