spolni odnosi, zanositev, nosečnost, otrok
ali je nosečnost zelo boleča??? Kaj pa porod??? je res da ti na vseh koncih slovenije (razen v ljubljani kjer lahko rodiš v vodi) ko greš roditi otroka prerežejo nožnico da se tako lažje rodi , ali to boli koti prerežejo vagino, ali je rojevanje zelo boleče. koliko v povprečju traja. jaz živim v koroški regiji (slovenj gradec). ali je res da v ljubljani na neki kliniki rodiš v vodi, ali zelo boli ko rojevaš v vodi, ti tudi takrat prerežejo nožnico, je rojevanje v vodi bolj prijetno kot pa drugače ??? ali imajo še kje porod v vodi ali sam v ljubljani in kje točno v ljubljani. kako dolgo približno traja porod v vodi ???? mene je zelo sram in ne vem kako bom lahko rodila otroka, saj me je sram že iti h ginekologu (ker ti pač potisne prst v vagino in ker jo gleda), vem da je to nekaj naravnega in da je ginekolog in porodničar videl že veliko teh >> prizorov > živčnosti
Hej…mi je kr malo bed ko berem koliko težav si delaš s temi vprašanji. Če se ne motim bi rekla, da si še ful mlada, mam prav? In te je zato vsega tega tako strah.
Samega poroda je verjetno večino žensk strah (bolečine itd.), ampak verjetno ni nič tako groznega, da ne bi bilo za vzdržat. Sicer so pa v današnjem času nove metode, ki lajšajo bolečine (kot si že sama omenila, porod v vodi, pa potem je še tu epiduralna itd.).
Sama še nisem rodila, tako da ti kaj veliko ne morem pomagati z odgovori na tvoja vprašanja, me je pa kr malo šokiralo to da se vsega tako bojiš.
Če imam prav da si še ful mlada, potem boš sigurno večino teh problemov z leti prebrodla 😉
Kmalu bom drugič rodila, in verjemi, če bi bilo tako zelo hudo, ne bi šla v drugo rodit nobena ženska več. Bolečino nadomesti sreča, ki se ji reče otrok, tako da verjemi mi, ko rojevaš ne razmišljaš o tem, kdo te gleda tam pa kako ti zgledaš, ker takrat imaš preveč opraviti s sabo in s pričakovanjem, da končno zagledaš svojo pupiko. Druga stvar je to, da greš lepo na epiduralno, pa te ne bo nič bolelo. Brez skrbi, to je nekaj najlepšega in najbolj naravnega, kar se ti lahko zgodi.
Kar se tiče gin. pregledov – jah, nekako se spomnim, da sem bila kot najstnica ravno takole v dvomih in sem bila polno strahov. Ampak ti samo razmišljaj o tem, da je to za g. služba- on je zato tam, da skrbi za žensko zdravje. Pa poskušaj razmišljati v drugo smer. Ženska mora h ginekologu, da se še pravi čas odkrije npr. rak, pa druge nepravilnosti, ki onemogočajo zanositev, itd. To je življenjskega pomena!! Če si še zelo mlada, boš prvič šla po kakšno kontracepcijo. To samo pomeni, da odraščaš, da postajaš zrela ženska, ki skrbi za svoje zdravje in boš mogoče enkrat tudi mamica. Seveda, ko boš želela in koš imela pravega kandidata za to 🙂
Verjemi, vse ob svojem času. Ne skrbi, ni noben bavbav.
To je čisto tvoja izbira. Če se odločiš za brezbolečinski porod, greš na posvet v porodnišnico. Tam ti vse razložijo. Nekaj pa je potrebno seveda plačati za to. Cene ne vem, ker sama nisem tega izbrala. Menda pa da cena ni tako visoka, še posebno v primerjavi z učinkom – bolečin ni!
Kot že rečeno, brez skrbi. Ne boš ne prva ne zadnja, ko boš enkrat na tem.
je čisto res, da epiduralna sploh ne boli, sploh nič ne čutiš. Jaz sem tak oobčutljiva kar se tiče glede bolečin, in verjetno ne bi zmogla tam rojevat tri ure brez epiduralne, pripravljena sem plačati tudi 100 €, samo da me ne bo bolelo. Koliko dni pred porodom moraš na posvet v bolnišnico, da ti povedo vse o tej epiduralni. Ali ima morda stranske učinke in katere oziroma kakšne ? Ali lahko grem tudi k svojemu ginekologu, in ga povprašam o tem, pa mu povem da bi jaz to izbrala.
Mislim, da je 100 eurov premalo, nisem pa čist prepričana. BOli menda nič, čutiš samo pritisk. Stranski učinki – če ti jo dajo prekmalu, lahko podaljša porod. Tudi nekaj drugih tveganj je, ampak o tem ti bo mogoče kakšna druga punca več povedala, ki ima več izkušenj in je že dala to čez. Jaz sem se sicer tud zanimala za to, pa sem se potem premislila. Zveš pa čisto vse v porodnišnici pri posvetu. Pa tvoj G. je vsekakor pravi naslov za kakšen dodaten nasvet.
Predlagam ti, da greš na forum ginekologija in porodništvo, kjer odgovarja strokovnjak – dr. Pušenjak.
Forum je zaprt za komentiranje.