spolni nagon človeka
Mene zanima, kakšna bitja smo ljudje “po naravi”? Če gledamo človeka kot sesalca – kdaj bi (torej neodvisno od družbe in norm, socialnega položaja…) prvič seksali? Kdaj bi ženske zanosile? Koliko otrok bi imele? Ali bi bil moški celo življenje z eno žensko in ženska z enim moškim? Ali bi moški poskušali oploditi čim več žensk, ženke pa bi iskale vedno boljše oplojevalce?
Kako močan je sploh naš sponi nagon v primerjavi z drugimi sesalci? Koliko je v nas še tistega primarnega obnašanja – obanašnja prvega človeka in koliko tega smo zaradi družbe, pričakovanj, vzgoje “izgubili”?
Ja, res me zanima, koliko smo ljudje kot “navadni” sesalci spolno “živahna” bitja? :)))
Joooj, koliko posplošenih vprašanj, da se težko odgovori nanje :/
Prvo bi bilo dobro odgovoriti koliko si ti človek in koliko žival? Da nisi bila predolgo žival, da bi sedaj lahko bila človek in te sedaj begajo nagoni, ki se oglašajo v tebi? 😉
Da mi ne bo spet kdo očital “ne vem česa še”, sem se poglobila in našla odgovore na vsa pereča vprašanja:
Mene zanima, kakšna bitja smo ljudje “po naravi”?
Ljudje smo družbena bitja.
Če gledamo človeka kot sesalca – kdaj bi (torej neodvisno od družbe in norm, socialnega položaja…) prvič seksali?
12+
Kdaj bi ženske zanosile?
11+ (leto poprej moraš upoštevati še opcijo od svetega ali drevesnega duha in podobno).
Koliko otrok bi imele?
Preživele, doživele ali umrle? Specifiziraj vprašanje.
Ali bi bil moški celo življenje z eno žensko in ženska z enim moškim?
Ženska z večimi moškimi. Čaki, a ni to enako kot moški z večimi ženskami?:)) Vidiš, za vse je poskrbljeno.
Ali bi moški poskušali oploditi čim več žensk, ženke pa bi iskale vedno boljše oplojevalce?
Moški ne more kaj dosti storiti, če ga samička zavrne. Lahko je top, pa bo ostal pri shit.
Kako močan je sploh naš sponi nagon v primerjavi z drugimi sesalci?
V primerjavi s kitom nam še dosti manjka.
Koliko je v nas še tistega primarnega obnašanja – obanašnja prvega človeka in koliko tega smo zaradi družbe, pričakovanj, vzgoje “izgubili”?
Ne razumem vprašanja. Kaj naj bi izgubili?:)) Meni se zdi, da smo marsikatero lastnost jamskega človeka še okrepili.
Ja, res me zanima, koliko smo ljudje kot “navadni” sesalci spolno “živahna” bitja? :)))
Kaj zate pomeni navaden sesalec? Kolikor vem smo edinstveni.
Forum je zaprt za komentiranje.