Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek splošna razgledanost slovencev

splošna razgledanost slovencev

Kakšna se vam zdi splošna razgledanost Slovencev? Se vam zdijo naši sosedje bolj razgledani?

Odkar se gremo kapitalizem, temu primerno vedno slabša.

Ne vem kako je s sosedi, vem pa, da je pri nas kriza. SPloh, če pogledam ljudi okrog sebe. Eni z diplomami pa tako nerazgledani, da je joj. Pa ni to nevoščljivost in obrekovanje diplomirancev, ker imam sama tudi diplomo.

Slovenci smo svetovni fenomen. O vsem vemo vse 🙂
Dokaz? Preberite forume-tu so resitve za gospodarstvo. Tu so navodila kako najti partnerja. Ni da ni 🙂

Generalno gledano smo Slovenci precej razgledani v primerjavi z nekaterimi drugimi narodi, vendar nismo “komolčarji”. Včasih pa je bolje manj vedeti ampak si znati kaj izboriti. Zato potrebujemo prebrisanost bolj kot razgledanost. Kar se tiče diplom, magisterijev…pa ne bi izgubljala besed. Včasih te kdo res preseneti, ko reče, da ima diplomo. :)))

Splošno razgledanost Slovencev bi označila podpovprečno pri čemer poudarjam, da splošna razgledanost nima veze s formalno izobrazbo; nobena akademska stopnja ni garancija, da je nekdo razgledan in obratno!

Men se zdi, da smo kot ostali. Saj ni pomembno, vazno da vsak obvlada svojo stroko…ce je nek zdravnik, dober zdravnik, mi je cisto vseeno ce ne ve kje se je cankar rodil, vazno, da zna on mene pozdravit.

Splošna razgledanost ti prav nič ne nuca, dovolj je, da si odličen na svojem področju. Tako, kot je napisal avtor nad mano. Da pa očaraš žensko, pa ti ni potrebno imet nevem kok znanja, pa vam to lahko dokažem na 1000 in 1 način.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Koliko splošna ragledanost komu kaj pomeni je precej različno, meni kar precej in me zelo motijo situacije, ko imam okrog sebe folk, ki se ne zna o drugem pogovarjati kakor o vremenu, frizuri, obleki, otrocih, možeh, ženah. Zame je splošna razgledanost ključen atribut, da me bo nekdo pritegnil, obratno mi ne bo zanimiv oz mi bo deloval dolgočasen, zoprn, prazen ali celo primitiven – nerazgledanost je totalen turn off.

Mislim, da smo splošno dokaj dobro razgledani, kar je tudi od nas zahtevala zgodovinska prilagodljivost (znanje jezikov) in tudi geografska odprtost “na vse 4 strani neba” je botrovala k temu (Avstrijci so bolj “hribovsko-zaprt” narod).

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Pri tebi je turn off že samo to, da nekdo na anonimnem forumu ne spoštuje uporabnikov…

Ne bo držalo – nisem še zasledila pri sebi, da bi to bil zame turn on, če se ljudje na forumih spoštujejo; torej če se ne, se ravno tako turn off ne more zgoditi. Sadni, spet mešaš jabolka, hruške, slive,…. ne dvomim v tvoj uspeh v delanju kompota 🙂 Je to morda tvoje področje?

Ja mami.

No, pa daj.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

meni daj v € … načini mi niso kul ☺
keš onli ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Ja mami.[/quote]

Hehe, Sadni – premlada sem, da bi ti lahko bila mami :))

Če se bomo za potrjevanje lastnne veljave vedno, pa tudi v tej temi, ozirali samo na sosede, potem še dolgo ne bodo kot narod delovali hudo razgledani.

Kako pa bi ti merila razgledanost še drugače kot primerjalno, če govorimo za nacijo, kar Slovenci menda smo? 😉

No, pa daj.[/quote]
Ja saj nisem mislil tebe, s tako kot si ti se jaz še ukvarjal ne bi. Ves čas bi popravljala moje slovnične napake, pa me spraševala, kako sem izdelal slovenščino na maturi. Mislil sem na splošno, večina žensk niso tok zahtevne, kot se na prvi pogled zdi, na forumu kar govorijo je eno, v reali kako se obnašajo je pa druga zgodba…

No, pa daj.[/quote]
Ja saj nisem mislil tebe, s tako kot si ti se jaz še ukvarjal ne bi. Ves čas bi popravljala moje slovnične napake, pa me spraševala, kako sem izdelal slovenščino na maturi. Mislil sem na splošno, večina žensk niso tok zahtevne, kot se na prvi pogled zdi, na forumu kar govorijo je eno, v reali kako se obnašajo je pa druga zgodba…[/quote]
pikec: ti sposobnosti “misliti” nimaš.
ti trobezljaš, kar ti je “mati” vcepila v puhljost pod lasmi.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Kako pa bi ti merila razgledanost še drugače kot primerjalno, če govorimo za nacijo, kar Slovenci menda smo? ;)[/quote]

Bi se primerjala še s kom drugim, ne samo s prvim sosedom. 🙂

A to, kako so drugi narodi razgledani, je pa najbrž tudi vsem jasno? Vsi veste, kakšna je stopnja razgledanosti Poljakov, Belgijcev, Fincev, Moldavcev, Portugalcev, da lahko primerjate Slovence?

Slovenci smo zelo “razgledani” (v % več slovencev znanašteti vse ZDA države kot američanov ve za SLO ☺ )

jeba je, ker ima vsakdo od nas koga v žlahti, ki je tam, kjer bi morali krčiti stroške (JU) … ali pa kakšno malo korist od kogarkoli, ki bi ga morali poslati v večna lovišča.
Skratka: v SVN ima mafija državo ☺
kdor ne sodeluje pri zasluških je pa nesposobenin neuporaben.

Kako pa bi ti merila razgledanost še drugače kot primerjalno, če govorimo za nacijo, kar Slovenci menda smo? ;)[/quote]

Bi se primerjala še s kom drugim, ne samo s prvim sosedom. :)[/quote]

Glej, romanski narod je na zahodu, na severu je germanski narod, na vzhodu ogrski, na jugu južnoslovanski. Vsebovane so tudi 4 različne regije: sredozemska, alpska, balkanska in panonska. ki imajo tudi neke družbeno-kulturne skupne značilnosti. Ne vem, s kom bi se ti primerjala, morda s Tibetanci? 🙂

Kaj pa pomeni splosna razgledanost? Nekako se mi zdi, da ima vsak svojo percepcijo. Vsak se bolj spozna na neko podrocje in ni cloveka, ki bi se na vse. Imam kolega, ki pravi, da bi vsak moral vedet formulo za hitrost, ker to se ucis ze v OS ( ni fizik/ matematik).. Drug kolega prav, da bi vsak moral znat vsaj nastet drzave v ameriki ( ni geograf). Ampak tedva kolega nimata lih veliko pojma o knjizevnosti, ker ju tov ne zanima.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close