Split – kako dolgo in kje?
Iz Novega mesta ali iz Kranjske gore? Je nekaj razlike. 🙂
No, kakorkoli, mi smo iz Škofje Loke in gremo vedno Ivančna Gorica – Žužemberk – Črnomelj – mejni prehod Vinica – Bosiljevo in po AC do Splita. 6 ur bi moralo biti dovolj (z vključenimi pavzami za lulanje).
Glede na to, da smo v Splitu večkrat in smo poskusili že več različnih poti, se nama zdi ta še vedno najboljša.
LP
Čez Zagreb je nekaj dalj. Pa na mejnem prehodu Obrežje zna bit gneča, sploh kadar gredo Turki na dopust. Jaz kljub temu skoraj vedno vozim čez Zagreb. Raje en velik ovinek kot veliko majhnih 🙂 Cesta po dolini Krke je precej ovinkasta, včasih je bila tudi v slabem stanju, zdaj se pa že dolgo nisem peljal tam čez.
Če je čez zagreb gužva je KRIZA. Pa mejni prehod je tam VELIKO bolj obremenjen. Torej: poleti mene ne spraviš čez Zagreb. Samo enkrat smo čakali na meji 1,5 pa mi je bilo dovolj. V Vinici pa se praktično pripelješ/odpelješ.
Cesta do Vinice je res slabša, kot do Zagreba ampak nas ovinki ne motijo. Takoj za mejo je pa AC in od tam si v dobrih 3 urah (če ni gužve) v Splitu. Mi potujemo ponoči…
Čez slab mesec pa še po možnosti na vikend pa kar računaj na 2x toliko ur, kot so ti jih napisali za idealne pogoje – beri vožnja po omejitvah brez zastojev. Čez sezono poskušajte potovati na torek, sredo četrtek, vse ostalo je katastrofa!!!![/quote]
No ja, moram se oglasit in povedat, da niti približno ni bilo tako, kot pišeš.
Šla sva v petek ponoči, približno ob 2. uri zjutraj ali malo prej iz Ljubljane proti Vinici, nikjer nobene gužve, na meji nikogar, na AC nobenih zastojev, nit pred tunelom Sv. Rok, skozi katerega smo se dobesedno samo zapeljali brez sekunde čakanja in ob 7. sva bila že v Splitu v luki, parkirana v kolini za trajekt.
Forum je zaprt za komentiranje.