Spletni klepeti – 35+
Cranberry, nisi pa odgovorila na vprašanje, ali bi svojemu partnerju dovolila, da se občasno dobi s svojo bivšo, s katero se je razšel prijateljsko in tak odnos ohranja še naprej? Ker niso vsi imeli takšnih odnosov s svojimi bivšimi kot ti v tej zadnji. Eni so imeli pošten odnos do konca oziroma so bili sposobni razumet, zakaj so se razšli, ter da za to ni potrebno bit z njimi sovražnik oziroma se jih namerno izogibati.
Cranberry praviš, da te tvoj bivši ni prevaral. Potem pa poveš, se je pretvarjal, da želi bit tvoj prijatelj itd. Za mene je to prevara. Kaj pa zate?
Smešno, kako si se obrambno odzvala. Kot da ti kaj hočem, ker sem izpostavila drugačno mnenje od tvojega? In kot običajno, odgovora na preprosto vprašanje pa ni, kar mi daje jasno vedet, da ti do debatiranja ni.
Če ima nekdo drugačno izkušnjo še ne pomeni, da te s čim posiljuje ali da hoče bit superioren.
Marko, tole mi je pa všeč, ker gre za konkretno vprašanje. Motilo bi me, če bi tako druženje postalo prepogosto. Možno je, da si se ti razšel v prijateljskem duhu in da se ti druženje zdi samoumevno. Mene bi motilo, če bi izvedela, da se moj novi fant z bivšo punco pogovarja o sedanjem razmerju (z mano) v smislu, da išče kakšen nasvet pri njej. Torej, dokler so zadeve bolj na splošnem nivoju, je v redu. Upam, da razumeš, kaj želim povedati, da ne bo spet “ogenj v strehi na tem forumu”.
Ja, za neke vrste prevaro je šlo, seveda ne v smislu nezvestobe, ampak v smislu zlorabe prijateljstva. Glavni problem pri nekdanji zvezi je bila neiskrenost in občutek, da se z nekom sploh ne moreš pogovarjati, ker ga zanima samo, kako se on počuti.
Marko, tole mi je pa všeč, ker gre za konkretno vprašanje. Motilo bi me, če bi tako druženje postalo prepogosto. Možno je, da si se ti razšel v prijateljskem duhu in da se ti druženje zdi samoumevno. Mene bi motilo, če bi izvedela, da se moj novi fant z bivšo punco pogovarja o sedanjem razmerju (z mano) v smislu, da išče kakšen nasvet pri njej. Torej, dokler so zadeve bolj na splošnem nivoju, je v redu. Upam, da razumeš, kaj želim povedati, da ne bo spet “ogenj v strehi na tem forumu”.
Ja, za neke vrste prevaro je šlo, seveda ne v smislu nezvestobe, ampak v smislu zlorabe prijateljstva. Glavni problem pri nekdanji zvezi je bila neiskrenost in občutek, da se z nekom sploh ne moreš pogovarjati, ker ga zanima samo, kako se on počuti.
Te razumem. Seveda tako druženje ne sme bit prepogosto. Pa ne na način, da se tega zavedno izogibamo, pač pa iz razloga, ker enostavno nimamo potrebe po pogostejšem druženju. Saj imamo za to predvsem partnerja in tudi druge prijatelje. Gre se predvsem za ohranjanje stikov in zaupen odnos.
Saj jaz se sprašujem, če sploh imam potrebo po takem druženju. Torej, ne gre za to, da bi se druženju namerno izogibala. In, če v preteklosti nisva bila z njim na isti valovni dolžini oziroma ga sploh ni zanimalo, kaj mislim in kaj čutim, potem ne vem o čem bi se lahko še pogovarjala. Small talk v smislu kam greš na morje in kje si bila za praznike pa mi je brezvezen :)). Zdi se mi, da sem prerasla ta odnos. Osredotočiti se želim na novo ljubezen in ne bi rada, da bi me dekoncentrirala preteklost. No, upam, da se boš temu stavku nasmejal.
Ni se za kaj smejat. Mi je razumljivo, da tako praznega odnosa ne želiš nadaljevat.
Nič, kar se ti v življenju zgodi, ni za vedno ad acta, razen ko postaneš hudo dementen.
Je potem zate neokusno tudi, ko se ločeni pari srečajo na kavi, da se v miru pogovorijo kaj o otrocih ali recimo še pred ločitvijo, da so toliko civilizirani in se pogovarjajo o premoženju in uradnih zadevah? Nekateri so pa celo tudi poslovni partnerji. Zveza ni samo čustvena veza in telesna privlačnost, ampak je tudi medčloveška vez. Pa še ena točka za razmislek. Vzemi za primer kako simpatijo, ko ti je bil, samo se iz tistega ni nič izcimilo. Sta pa postala in ostala kolega. Po tvoji logiki tudi s tem človekom kasneje ne bi smela na kavo.
Mene bi zelo prizadelo, če bi mi tisti “pomembnejši” bivši rekli, da ne gredo z mano na kavo, ker bi se jim to zdelo neokusno. Mislim … z mano bi jim bilo neokusno?
Zanimivo je, da je Marko razumel, kaj sem želela povedati, ti Ferbčna (verjetno pravilno “firbčna”) pa ne. Z bivšim partnerjem oziroma možem pa se kar pogovarjaj o otrocih na kavi, saj je to v otrokovo korist. Neokusno druženje na kavi bi bilo, če bi ti novi partner lagal, da ima rad samo tebe, še vedno pa ne bi prebolel bivše in bi se z njo dobival ne samo na kavi, ampak še kje drugje.
Če gre pa res zgolj za prijateljski pogovor, pa ni nič narobe.
Še to bi dodala. Enkrat je ena forumašica odprla temo z naslovom “ljubica bivšemu partnerju”. Torej, taki primeri se dogajajo, zato naj te ferbčna ne čudi, da sem podala mnenje s katerim se pač vsi ne strinjajo oziroma ga nekateri ne razumejo. K sreči pa se sama nisem znašla v takšni situaciji, ampak zato vsaj vidim, kaj se dogaja okoli mene.
Brusnica, a če se ne strinjamo z nečim, pomeni da ne razumemo? Zdaj šele si jasno pojasnila, kaj pomeni zate neokusno. Pa mislim, da smo vsi na isti strani 🙂 Kava kot kava, ne pa ostanki prejšnjih emocij.
recimo jaz osebno nimam potrebe po načrtnem srečavanju z bivšimi (če se zgodi spontano, da se kje srečamo, gremo lahko na kavo), ampak vseeno pa to ne pomeni, da sem proti druženju z bivšimi oz. če bo bodoči partner tako želel, pa naj. Problem je res takrat, ko je po prejšnji vezi do zdajšnje minilo premalo časa, in ko služiš zgolj kot rebound. Ne vem, to se menda vidi iz obnašanja in tega da smo v svoji osnovi še vedno radi slepi in verjamemo tisto, kar želimo verjeti.
Vidim,da komentiram temo z zakasnitvijo….. No ja mogoče pa še kdo kej prebere te komentarje…. Avtorico zanima prosti čas… itd…. Rada pa bi spoznala osebo moškega spola za ta prosti čas ob eneme pa nebi govorila o svoji preteklosti…… Tipično za ženske…. tako kot moški v več kot 90% iščemo sex(tako pravte ženske), tako ženske skrivate svojo preteklost kot kača noge……. Jst mislim,da je kar pošteno,da se vržejo karte na mizo…., kje pa piše, da ima ženska čisto preteklost za sabo samo zato ker je ženska…. Torej zaključek je tak……, v teh primerih……. klepetalnice, zmenki na slepo itd…..ste ženske dosti bolj neiskrene kot moški……Neiskrene ste pa pač zato, ker imate ogromno ponudb moških in nekako zgubljate občutek za realnost na tej virtuali…….
Forum je zaprt za komentiranje.