Spletni klepeti – 35+
Nevem kako je pri moških, vem pa, da čim, ko ti zine ženska – nikjer ni nobenega pametnga tipa – potem samo spokaš stran od nje, ker takšna si na silo išče partnerja + še nezmožna je uživat samsko življenje. Obupanke sucks !
Ah spletne komunikacije, ki bi lahko imele vsaj eno prednost pred tisto v rl, in sicer iskrenost, pa je nimajo niti te, mene moti na primer ta dvojnost; chataš z nekom prvič, je prijazen, nahitro nekja sklepa o tebi, četudi napačno–, ti hoče pomagati, igra terapevta pri bivši ljubezni, ki ga mimogrede več ne rabiš, potem drugič se sam malo izpove, saj vsi to rabimo konec koncev, tretjič pa začne provocirati, piše nesramne zaključke v zvezi s tvojo naravo–četrtič te začne zaradi njega boleti glava podobno kot ko sva se kdaj sprla z bivšim, ko je tudi imel samo on prav– to mu poveš, pa se smeje, da kaj neki to pomeni, petič se spomni, da verjetno ne moreš več eksistirati brez njega, projekcija obupnega klica po pozornosti, pač očitna patologija v vseh razsežnostih–
te stvari niso za vsakogar, gre za nek zapis ne vem točno na katerem kromosomu, namreč nekateri se tega naveličajo, drugi pač ne.
Nevtralne teme? Da se pogovarjati o vsem in o ničemer, ni treba pisati nobenih zasebnih podatkov, pa drugega sčasoma prebereš, sklepaš na način živlnjenja, razmišljanja pa itak, čeprv tu bolj kot ne vsi igramo nekoga, ki ga v realnosti kakorkoli ne znamo ali nočemo predstaviti.
Verjetno je drugače, če se imaš namen srečati, jaz tega ne prakticiram, ne preko klepetalnic–aja nisem pa v predpisanih letih, mogoče me takrat sreča pamet–delam na sebi z globinsko psihodinamsko terapijo…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Teme, ki so nezanimive in delikatne, pustiš ob strani, vprašanja, ki so neprijetna – se pač izmuzneš s tricky odgovorom, ki ne pove ničesar. S svojo prijavo na portal za spoznavanje, pravzaprav z uporabnostjo sama določaš mejo, kaj poveš o sebi in česa ne, nekatere bo to odvračalo, nekatere ne, manj ko boš povedala o sebi in manj ko boš pokazala interesa za druge, boš le spletno “životarila” na tej točki, kjer trenutno si. Nevtralni temi sta npr vreme in politika, vse ostalo je že del osebnosti (branje, glasba, rekreacija, potovanja, filmi, običaji, prazniki, poklic, življenjski cilji, bolezni, šport,…) saj ravno s temi info. nekoga pritegneš in obratno 😉
No politika ni ravno nevtralna tema in tudi tema, ki je ne maram, k sreči večina ne gnjavi v to smer. Vreme je pa prežvečena tema, razen, če se kdo kaj konkretno spozna na meteorologijo, potem je pa zanimivo debatirat.
Meni osebno pogovor na temo branja, glasbe, rekreacije, potovanj… ni preveč oseben. To so mi najljubši pogovori. Seveda pa to ne pomeni, da bom povedala, kdaj in v kateri knjižnici se me najde :). Na podlagi tega se odločim za ali proti srečanju. Me pa zanima kaj je ostalim zanimivo.
katenjka, jaz sem bolj previdna, ne izpovedujem se neznancem in ne dovolim, da se oni meni :).
Sadni, imava kar podobne poglede :).
Politika res ni nevtralna tema, slovenci smo tragično razcepljeni na naše in vaše, dolgo sem rabila, da sem ugotovila, da je to v bistvu naša nacionalna specifika, ki nas ohranja v enem kosu, še vedno, skozi vsa ta stoletja, ki nam v smislu ohranjana nacije, jezika niso bila ravno naklonjena–
Meteorologija pa zna biti za nekoga, ki nima pojma o tem, prilično suhoparna, neumno se je sprenevedati, kako te zanima– nekateri jo primerjajo z vedeževanjemm, te logike ne razumem, ampak kakor komu drago–
izpoveš se lahko tako, da ne navedeš niti enega samega podatka o sebi in kar je zelo važno, da ne obremenjujše spovednika, kar pa ni tako enostavno,–
-dvomim, da bi te večina spraševala o tvojih bivših, verjetno ti to tako misliš…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]
Pravilno, da jih skenslaš, kaj imajo tvoje pretekle izkušnje in razlogi za samskost skupnega s tem, da si iščeš družbo…tipična plitka vprašanja samskih in razočaranih moških – takšnih res ne rabiš! Upam, da se najde kak kaliber, ki bo znal kaj povprašati o sedanjosti in prihodnosti brez vpletanja zgoraj navedene “plitvine”.
Pravilno, da jih skenslaš, kaj imajo tvoje pretekle izkušnje in razlogi za samskost skupnega s tem, da si iščeš družbo…tipična plitka vprašanja samskih in razočaranih moških – takšnih res ne rabiš! Upam, da se najde kak kaliber, ki bo znal kaj povprašati o sedanjosti in prihodnosti brez vpletanja zgoraj navedene “plitvine”.[/quote]Ne bi zdaj rada kritizirala svojega spola, ampak mislim,da je samskih razočaranih dosti več med ženskami kot med moškimi, ti imajo po večini dosti bolj razčiščeno, verjetno zato, ker znajo boljše odrezati “odvečna” čustva, (saj ne vem, če je to vedno prednost,), pač na svet in življenje znajo gledati manj plastično, so pa v tem bolj iskreni, ženske imajo vedno neke podtalne namene, pri moških je očitno, za kaj gre, če gre samo za eno stvar, pri ženskah mislim da ni tako–
Sicer pa, mene bi pa zanimalo, kaj ima povedati o svoji bivši, če jo bo kritiziral, ali na dolgo in široko razlagal o njej ali pa samo omenil kot nekoga, s komer je bil pač v vezi–
[code]"Nekoč bo lepo,
Pravilno, da jih skenslaš, kaj imajo tvoje pretekle izkušnje in razlogi za samskost skupnega s tem, da si iščeš družbo…tipična plitka vprašanja samskih in razočaranih moških – takšnih res ne rabiš! Upam, da se najde kak kaliber, ki bo znal kaj povprašati o sedanjosti in prihodnosti brez vpletanja zgoraj navedene “plitvine”.[/quote]Ne bi zdaj rada kritizirala svojega spola, ampak mislim,da je samskih razočaranih dosti več med ženskami kot med moškimi, ti imajo po večini dosti bolj razčiščeno, verjetno zato, ker znajo boljše odrezati “odvečna” čustva, (saj ne vem, če je to vedno prednost,), pač na svet in življenje znajo gledati manj plastično, so pa v tem bolj iskreni, ženske imajo vedno neke podtalne namene, pri moških je očitno, za kaj gre, če gre samo za eno stvar, pri ženskah mislim da ni tako–
Sicer pa, mene bi pa zanimalo, kaj ima povedati o svoji bivši, če jo bo kritiziral, ali na dolgo in široko razlagal o njej ali pa samo omenil kot nekoga, s komer je bil pač v vezi–[/quote]
Jasno je, da je zgornje kracanje odraz izhajanje iz sebe; ne vem zakaj tudi moški ne bi imeli podtalnih namenov, ne vem zakaj je več razočaranih žensk kot moških, iskrenost – lepo te prosim – a si od včeraj – lažejo oboji, odrezati odvečna čustva – s katerega planeta so ti ljudje? Pa kaj neki pomeni plastičen pogled na svet? Se pravi, da se ponujaš kot terapevtka svojim bodočim – nismo vse tega pripravljene poslušat; pravzaprav tak, ki mi bo stokal kako je bil oh in sploh super ona pa ga ni imela rada – vozi! Nekaj že ni moglo štimat in to nima veze z mojim ustvarjanjem veze, če seveda do nje sploh pride, če ne – svet se ne bo ustavil.
Če bi se jaz in ti danes prvič začela pogovarjat, ti tudi kljub zainteresiranosti nebi odgovarjal na vprašanja v zvezi z mojo bivšo. Enostavno se mi nebi zdelo smiselno pogovarjati o tem. Preveč bi se mi zdelo brezzveze in utrujajoče, tako da bi raje prešaltal na kaj drugega, če pa se nebi dalo drugače bi pa verjetno samo še odkorakal stran…
Ja saj sem napisala, da me zanima, kaj ima povedati, in če je to šimpfanje ali na dolgo jokanje za njo, pač naj se ima še nekaj časa sam.
Mislim pa, da nekdo, ki v drugih opazi samo, kako govorijo o bivših in se mu zdi, da tebe sprašujejo o bivših, tega poglavja nima pošlihtanega.
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Ah spletne komunikacije, ki bi lahko imele vsaj eno prednost pred tisto v rl, in sicer iskrenost, pa je nimajo niti te, mene moti na primer ta dvojnost; chataš z nekom prvič, je prijazen, nahitro nekja sklepa o tebi, četudi napačno–, ti hoče pomagati, igra terapevta pri bivši ljubezni, ki ga mimogrede več ne rabiš, potem drugič se sam malo izpove, saj vsi to rabimo konec koncev, tretjič pa začne provocirati, piše nesramne zaključke v zvezi s tvojo naravo–četrtič te začne zaradi njega boleti glava podobno kot ko sva se kdaj sprla z bivšim, ko je tudi imel samo on prav– to mu poveš, pa se smeje, da kaj neki to pomeni, petič se spomni, da verjetno ne moreš več eksistirati brez njega, projekcija obupnega klica po pozornosti, pač očitna patologija v vseh razsežnostih–
te stvari niso za vsakogar, gre za nek zapis ne vem točno na katerem kromosomu, namreč nekateri se tega naveličajo, drugi pač ne.
Nevtralne teme? Da se pogovarjati o vsem in o ničemer, ni treba pisati nobenih zasebnih podatkov, pa drugega sčasoma prebereš, sklepaš na način živlnjenja, razmišljanja pa itak, čeprv tu bolj kot ne vsi igramo nekoga, ki ga v realnosti kakorkoli ne znamo ali nočemo predstaviti.
Verjetno je drugače, če se imaš namen srečati, jaz tega ne prakticiram, ne preko klepetalnic–aja nisem pa v predpisanih letih, mogoče me takrat sreča pamet–delam na sebi z globinsko psihodinamsko terapijo…[/quote]
Šestič – točke 1-5 bi odpadle, če bi tega človeka spravila v posteljo. Več je pritoževanja nad moškimi, bolj je jasno, kaj vam/ti manjka. :)))
Ah spletne komunikacije, ki bi lahko imele vsaj eno prednost pred tisto v rl, in sicer iskrenost, pa je nimajo niti te, mene moti na primer ta dvojnost; chataš z nekom prvič, je prijazen, nahitro nekja sklepa o tebi, četudi napačno–, ti hoče pomagati, igra terapevta pri bivši ljubezni, ki ga mimogrede več ne rabiš, potem drugič se sam malo izpove, saj vsi to rabimo konec koncev, tretjič pa začne provocirati, piše nesramne zaključke v zvezi s tvojo naravo–četrtič te začne zaradi njega boleti glava podobno kot ko sva se kdaj sprla z bivšim, ko je tudi imel samo on prav– to mu poveš, pa se smeje, da kaj neki to pomeni, petič se spomni, da verjetno ne moreš več eksistirati brez njega, projekcija obupnega klica po pozornosti, pač očitna patologija v vseh razsežnostih–
Verjetno je drugače, če se imaš namen srečati, jaz tega ne prakticiram, ne preko klepetalnic–aja nisem pa v predpisanih letih, mogoče me takrat sreča pamet–delam na sebi z globinsko psihodinamsko terapijo…[/quote]
Šestič – točke 1-5 bi odpadle, če bi tega človeka spravila v posteljo. Več je pritoževanja nad moškimi, bolj je jasno, kaj vam/ti manjka. :)))[/quote]
Aja, kaj pa če je ta tip pussy? Meni se namreč tako bere, veliko čvekanja, igranja mačke z mišjo, na koncu pa samo dim ali pa še to ne.
Če bi se jaz in ti danes prvič začela pogovarjat, ti tudi kljub zainteresiranosti nebi odgovarjal na vprašanja v zvezi z mojo bivšo. Enostavno se mi nebi zdelo smiselno pogovarjati o tem. Preveč bi se mi zdelo brezzveze in utrujajoče, tako da bi raje prešaltal na kaj drugega, če pa se nebi dalo drugače bi pa verjetno samo še odkorakal stran…[/quote]
Če ti je utrujajoče govoriti o bivših zvezah, potem bi lahko ženska sklepala, da še nisi prebolel. Če o nečem ne moreš sproščeno govorit, pomeni, da stvari nimaš predelanih in imaš ob govorjenju o tem slabe občutke, slabo vest, karkoli. V glavnem, nič dobrega. Se pravi, najverjetneje bi te začela postrani gledat oziroma dvomit v tvojo pripravljenost na kaj resnega oziroma v tvojo iskrenost. To je moj pogled. Jaz, če se odločim z nekom imet resen odnos, mu lahko o sebi povem prav vse, brez razmišljanja in enako želim od druge strani. Edino tako nastanejo dobri temelji za nekaj resnega.
Šestič – točke 1-5 bi odpadle, če bi tega človeka spravila v posteljo. Več je pritoževanja nad moškimi, bolj je jasno, kaj vam/ti manjka. :)))[/quote]
Aja, kaj pa če je ta tip pussy? Meni se namreč tako bere, veliko čvekanja, igranja mačke z mišjo, na koncu pa samo dim ali pa še to ne.[/quote]
Mislim, da bi Katenjka dala na forumsko oglasno desko še pred zoro, to bi izvedelo tudi 3/4 njenega sorodstva, če bi prišlo do bližnjega telesnega srečnja z genetsko deficitarnim osebkom, torej s kromosomom XY. :)))
Aja, kaj pa če je ta tip pussy? Meni se namreč tako bere, veliko čvekanja, igranja mačke z mišjo, na koncu pa samo dim ali pa še to ne.[/quote]
Mislim, da bi Katenjka dala na forumsko oglasno desko še pred zoro, to bi izvedelo tudi 3/4 njenega sorodstva, če bi prišlo do bližnjega telesnega srečnja z genetsko deficitarnim osebkom, torej s kromosomom XY. :)))[/quote]Ne vem, čemu je potrebno omenjati moje sorodstvo, medtem ko si ti tukaj internetnim znancem in neznancem pisal, da imaš punco, in še neke podrobnosti v zvezi z njeno narodnostjo, namreč jaz nikoli nisem govorila nikomur iz svoje širše familije, s kom sem skupaj, vse se zvedeli posredno, in če ko bom kdaj s kom skupaj, tega tudi ne bom tu razglašala, ti pa evidentno imaš potrebo po tem, verjetno res zato, ker si pač genetsko deficitarni osebek in to ne zaradi spola, ali pač?
[code]"Nekoč bo lepo,
Uff, da ti pa začne še o bivšem nakladat ( sama od sebe of course ), potem pa še prej pobegneš stran. Ker to je samo znak, da ga še vedno ni prebolela in da bo vsaj še 1000krat izgovorila njegovo ime.[/quote]
Tudi jaz se strinjam s tem, da (preveč) govoriti o bivšem oziroma bivši ni potrebno, razen če imata morda skupne otroke. Sploh se mi zdi neokusno druženje z bivšim oziroma bivšo čeprav gre samo za kavo. Če so bila čustva v zvezi res močna in iskrena, potem je težko ostati prijatelj. Omenjanje bivšega partnerja v novi zvezi praviloma pomeni, da ga oseba še ni prebolela ali kar je še huje, da novega partnerja oziroma partnerico primerja z njim oziroma njo. Šele po poteku določenega časa je smiseln iskren pogovor z novim partnerjem na to temo.
Neokusno? Kaj naš bivši ni samo človek, s katerim smo imeli poleg čustev še kaj skupnega? Meni se pa to zdi kvečjemu lepo, odraslo. Si pa ne predstavljam, da bi se z bivšimi družila kaj več kot zgolj kava. Torej nobenih izletov, popotovanj, večerij ipd.
Meni ni kul si lastit človeka, kateregakoli že (najsi gre za družinskega člana ali prijatelja ali partnerja). Če partnerju prijateljevanje z bivšo nekaj pomeni (v smislu stik človeka s človekom, ne ohranjanje starih emocij), pač naj se družita. Morda ju druži tudi isti hobi, npr. plezanje, lokostrelstvo… ali naj se zdaj tam obnašata kot tujca in se namerno obračata stran? To je šele neumno.
Jaz osebno imam raje odprte in iskrene odnose, pa čeprav to pomeni več komunikacije med partnerjema, kot pa neko skrivanje in tiščanje v sebi.
Neokusno? Kaj naš bivši ni samo človek, s katerim smo imeli poleg čustev še kaj skupnega? Meni se pa to zdi kvečjemu lepo, odraslo. Si pa ne predstavljam, da bi se z bivšimi družila kaj več kot zgolj kava. Torej nobenih izletov, popotovanj, večerij ipd.
Meni ni kul si lastit človeka, kateregakoli že (najsi gre za družinskega člana ali prijatelja ali partnerja). Če partnerju prijateljevanje z bivšo nekaj pomeni (v smislu stik človeka s človekom, ne ohranjanje starih emocij), pač naj se družita. Morda ju druži tudi isti hobi, npr. plezanje, lokostrelstvo… ali naj se zdaj tam obnašata kot tujca in se namerno obračata stran? To je šele neumno.
Jaz osebno imam raje odprte in iskrene odnose, pa čeprav to pomeni več komunikacije med partnerjema, kot pa neko skrivanje in tiščanje v sebi.[/quote]
Krivokljun, to je tvoja odločitev, jaz sem povedala le svoje mnenje. Ni se treba obračat stran od bivšega, to bi bilo že smešno. Iskreni in odprti odnosi z novim partnerjem so tudi takrat, ko se ne družiš z bivšim. Jaz zase vem, da se ne bi družila z bivšim fantom, pa ne zaradi posesivnosti ali ljubosumnosti novega, ampak zato, ker sem se pač sama tako odločila.
Jaz osebno imam raje odprte in iskrene odnose, pa čeprav to pomeni več komunikacije med partnerjema, kot pa neko skrivanje in tiščanje v sebi.[/quote]
Krivokljun, to je tvoja odločitev, jaz sem povedala le svoje mnenje. Ni se treba obračat stran od bivšega, to bi bilo že smešno. Iskreni in odprti odnosi z novim partnerjem so tudi takrat, ko se ne družiš z bivšim. Jaz zase vem, da se ne bi družila z bivšim fantom, pa ne zaradi posesivnosti ali ljubosumnosti novega, ampak zato, ker sem se pač sama tako odločila.[/quote]
Bil je nezvest in si še vedno jezna na njega – tako jaz razumem tvoje mnenje, saj si uporabila čustveno podkrepljen pridevnik neokusno, ki izraža gnus (do bivšega)… Iz svojega stališča ranjenosti si kar naredila posplošitev, da so drugi “neokusni”, ki niso odsekali odnosov z bivšimi.
Kdo pa pravi, da zveze propadejo zgolj zaradi nezvestobe?
ja, seveda da je moja odločitev 🙂 Lahko si pa razširiš obzorja in dojameš, da se ne skrivajo vedno za druženjem z bivšimi neke stare nerazrešene zadeve.
Pa bi ti pustila novega partnerja, če bi ti povedal, da ohranja odnose z bivšimi? Bi to lahko bil kamen spotike, čeprav bi ti načeloma drugače bil čisto všeč?
Krivokljun ne skrbi za moja obzorja, ki niso čisto nič ožja od tvojih. Matjažko, mene ni nihče prevaral in nobenega gnusa ne čutim :)). Zanimivo je, kako na forumih ožigosate tiste, ki imajo drugačno mnenje od vas.
Meni se je zgodilo, da se je moj bivši pretvarjal, da želi biti le moj prijatelj, potem pa sem od drugih izvedela, da poizveduje o meni. Hočem povedati, da se v takih “prijateljstvih” lahko skriva tudi past in da niso vedno priporočljiva oziroma je treba imeti odprte oči.
Pri meni je tako, da ko zaključim neko zgodbo v življenju, potem je zame stvar ad acta in grem novim dogodivščinam naproti.
Forum je zaprt za komentiranje.