Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spletna prevara Bolha #nateg #prevara #spam

Spletna prevara Bolha #nateg #prevara #spam

Naj vam opišem svojo štorijo, glede spletne prevare preko spletne strani Bolha.
Torej:
Dva dni nazaj sem objavil oglas na Bolhi.com, kjer sem prodajal izdelek. Pičlih 2 uri kasneje me je kontaktirala oseba po imenu Brandon Wilzcak. Prvo preko maila, kjer se je zanimal za izdelek, zanimale so ga podrobnosti, dodatne slike, popust itd. Po posredovanih informacijah, me je dan kasneje dodal preko aplikacije Hangouts in z polomljeno angleščino ogovarjal. Kasneje se je zagreto odločil za nakup izdelka. Ker nimam izkušenj z mednarodnim pošiljanjem, sem mu omenil da to počnem prvič. In s tem, je zgodba postala veliko bolj zanimiva 😛 Napisal je da ne bo več okleval in mi bo nemudoma plačal preko storitve paypal. Zanimal ga je moj mail naslov, ter če mu lahko pošljem preko paypal-a zahtevo za plačilo. Vpisal sem znesek in mu poslal. Nato mi je napisal, da obstaja možnost, da bom odgovor dobil na mail, v mapo z spam maili. Nato mi je vztrajno pisal naj odpišem na mail, zato da lahko opravimo transakcijo. Odprl sem mail, kjer mi je pisal gospod Richard Smith (izvirno). Le ta mi je preko maila posredoval napotke. Predstavil se je kot agent paypal-a z logom in vse. Torej transakcija naj bi potekala tako: Gospodine Brandon naj bi mi na paypal račun že nakazal denar. Celo več kot je izdelek vreden. Potem mi je Smith napisal, da mi Brandon pošilja več denarja, da bom lahko plačal poštnino in izdelek. Vse kar naj bi moral narediti je, da nakažem nekaj zneska na račun ter pošljem izpisek položnice. Le tako naj bi se “sprostilo” plačilo na moj račun. Seveda sem s tem mail-om takoj vedel, da gre za nateg. Prvo sem šel preveriti mail gospoda Smitha (payhelpdeckonlineservice800@gmajl.com). Kot najbrž veste, je domena zaposlenih pri paypalu: @paypal.com. Torej napaka number 1. Poleg tega ni logike, da pošiljam denar za prevoz nekam v Afriko. Ob vsem tem me je Brandon večkrat poskušal poklicati preko video klica, na katerega se seveda nisem javil. Torej “one thing led to another” in tukaj objavljam celoten proces,…uživajte ob branju:

Let’s chat on Hangouts!
Brandon • 2. apr. 18:11
Brandon Wilczak (brandonwilczak690@gmail.com)

B:Hello how are you doing today
i will proceed with the payment and i will get back to you as soon as the payment is completed later today okay

x:Hello Brandon!
Yeah that´s fine by me. After the payment will be done, just let me know how the shipment will be made, when do I have to be at home and so on.

B:okay
Hello good morning

x:Mornib!
*morning

B: hello are you there?
Hello???

x: Yes I am
Working currently

B: okay i need your paypal email for confirmation

x: Didn’t you recive a money request from my paypal account I send you yesterday?

B: yes receive it but send me your paypal email okay

x:###########

B:okay that’s good i will get back to you now once the transfer done okay
Okay

Hello i have made the transfer did you receive payment confirmation mail from paypal check your mail inbox or spam folder now read it carefully and follow the instruction okay
OK I will get back to you, as soon when I will recive the payment

okay did you receive confirmation from paypal
are you there??
???????????
are you there??
Hello what is going on there did you receive confirmation email from paypal
?
Zamujeni klic osebe Brandon

Are you there??
did you receive confirmation from paypal

x:Hi Brandon! Yes I am at work now and I cant talk right now, can we do it in afternoon. The transfer is not done yet, as i can see on my paypall account, nor did I receive an email confirmation

B: okay i will like to tell you what you have to do now to receive your money into your account now
the email you receive from paypal you have to reply it back for what you have to do now to receive your money into your account hope you understand me now
once you reply the email you receive from paypal back you will know what next you have to do now to receive the money into your account now okay
So once you do that let me know okay

x:I replied on spam email,..
B: okay once you reply them please let me know okay
the next step you have to do to receive your money into your account okay

MAILI OD GOSPODA SMITHA:
[img]http://www4.slikomat.com/13/0403/qqv-1.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/13/0403/pyy-2.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/13/0403/3ob-3.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/13/0403/dks-4.jpg[/img]

B: Hello what is going on now because i want my shipping agent come for the pick up the item today that is why i want everything be fast
What you have to do now to receive your money into your account now
Hello are you there??
B:are you there??

x: Hello Brandon! I cant talk with you, cause my job. I’ve read the email. So the thing is you will transfer 350€ to my account and I will give 130€ to pay the shipping
Correct me if Im wrong
B: I will like to explain everything to you in details, according to the email confirmation you received from PayPal,the payment as already been made and money as been deducted from my PayPal account and it is now confirmed and approved in your pending balance but cannot reflect in your Account presently because the money is placed on hold due to the extra €130.00 EUR added to the payment for security reasons.All you need to do now to get the money released to your PayPal account is to proceed with the €130.00 EUR payment Via Western Union to the shipping company’s address and send the confirmation to PayPal by replying the email confirmation you received for the verification and activation of the full funds to your PayPal account.I want you to be aware that this transaction cannot be cancelled or reversed as it is still on hold.
Kindly let me know when the payment will be made and reply to paypal with the payment confirmation, or the receipt of the payment you made in western union, so that paypal can immediately release your full fund for you without no delay,
so when you complete the payment i will contact the shipping agent to call you for the pick up i hope you u understand so when are you going to bank and complete the payment to the shipping agent now
okay what time are you going to bank to transfer the money to the shipping agent so once you complete this payment and send the receipt to paypal your total amount shall release to you without further delay
6 pm i want my shipping agent come today that is why i want everything to be fast
you can try your best to do it fast okay
paypal did not waste time on any transaction because they deal with a lot of customers its a number one mots trusted and reliable online payment so kindly go ahead and complete this transaction as soon as possible today so that your total amount of 350eur shall be released into your account without no delay
okay what time you think that you can done the transfer tell me okay
are you there??
Hello are you there???
x: I have no guarantee, I cant see any pending payments on paypal
Pend the money and I will transfer
B: okay let me know once you transfer the money to the shipping agent okay
once you complete this payment and send the receipt to paypal your total amount shall release to you without further delay okay
are you there??
what time are you going to bank now
??

Zabava:
X: I sent the money, didn you get it? Your transfer should be open by now

B:Hello i dont understand you
Hello have you done the transfer now
Have you send the receipt to paypal your total amount shall release to you without further delay

x:Yes I send it on paypal office in San Jose, California
B: okay can you send me the receipt here
are you there??
????
are you there????
send me the receipt here okay

[img]http://www4.slikomat.com/13/0403/cvm-6.jpg[/img]

You send me your money
Double the amount
We have your IP

B:What you mean
———————————————————————————

Človeška naivnost ne pozna meja. Denar ne pada iz zraka, preveč trdo ga služimo, da bi ga dajali tatovom.

Podobna stvar se vam lahko zgodi tudi preko spletne strani avto.net

Sayonara

poslušaj.sam si kriv saj je že po emailu vidno da je nateg sploh če je v angleščini.pa verjetno američan ne bo kupoval v sloveniji če je tega v ameriki ko listja .tudi sama tam prodajam in se na take emaile sploh ne javljam jih enostavno zbrišem.je pa bolha ena boljših za prodajo in kupovanje sam res moraš biti previden kar se tiče tistih ki kupujejo.dobiš vse vrte barabinov.

Ravno iz tega razloga imam jaz naštiman AdBlock Plus…. Pa čeprav me Bolhači opozarjajo, da nekaterih storitev ne morem izvršit, ker imam blokirano… Blablablablabla – jaz že vem, zakaj nočem imet njihovega, pa še kakšnega oglaševanja na svoj računalnik – ker prikapljajo skozi tudi take stvari, kot so se tebi zgodile….

AdBlocker naštimaj, pa bo.

Že da sem si sam kriv. Osebno sem se prvič soočal s spletno prevaro. Z podrobnim opisom in prikazom sem želel le prikazati ostalim uporabnikom in žrtvam spletnih prevar, na kaj je potrebno biti pozoren. Nasedel sem na začetku, kasneje pa se samo še zabaval. Vsekakor pa je bila odlična izkušnja saj od zdaj naprej ne nasedam več.
Škode ni bilo:)

Otroci …

Drugo je če te kdo okrade, ki si vzame čas. Npr, da nekaj prodaja in proda 100-200 stvari in dobi pozitivno mnenje, potem pa okrade 20-30 ljudi.

Ampak da nasedete na te budalaštinje? Pa niste resni …
Odvisno zopet od izdelka … samo tudi če si zabit kot štenga in ti nekdo iz anglije ali pa afrike itd. piše glede KOLESA (primer) … pol veš da je nateg.

bolha ni nateg tako, da piši Primozu, da naj temo vljudno zbrise.

Hahahaha
Ne morem ,da ne pocim od smeha.
Ker se mi je isto zgodilo pred enim tednom…
No ,nisem nasedla hvala Bogu
Eni verjetno pa…
Ko sem na zadnje odgovorila,da s to korespondenco grem naravnost na policijo,pred tem pa jo fwd pravem PayPalu je bilo konec vsega
Tel.st ne obstaja vec,uporabnik na bolhi pa tud ne

Ne vem, kakšno vezo ima s temn adblock, saj ne gre ta oglaševanje, ampak maile. In seveda kljub adblockerju pride skozi. Ful si brihta, res.

Hahaha, jaz sem bil na bolniški pa se mi je isto zgodilo. Samo da sem že v štartu vedel da je nateg potem sem pa tipa jebal z svim in svačim tako da je na koncu me poslal v tri krasne po treh dneh. Na koncu sem mu celo odgovarjal v narečju tako malo od tu in tam tako da si je samo na pol pomagal z google translate. Mi je prav popestril tole poležavanje 🙂

Jaz sem poslau denar kdaj bom dobil izdelek?

Koliko je oglasov ki ponujajo denar ,podarjajo živali ,ali prodajajo delovne stroje po izjemno nizki ceni z neokusno butasto fotogafijo nateg od natega.Zraven pa ponujajo še dodatno brezplačno……. kdo je toliko glup v Sloveniji da nasede takim kozlarijam?
Drgače pa glede bolhe z moje strani same pohvale z dobrimi izkušnjami.

Evo, pravkar zaključena zgodba s “Silvija Kramer” silvijakramer569@gmail.com, čisto enak postopek (Bolha) s tem, da nisem odgovarjal na zadnji “PayPAl” e-mail. Do takrat kar lepo izpeljano, me je nato prek SMS kontaktiral nek tip iz “rijeke”-njegov “shipping agent”, vprašal za naslov, nato pa je prispel mail od “Paypal-a” takrat mi je prekipelo pa sem poslal vljudno gospo Silvijo nekam v… zatem me je ponovno preko SMS kontaktiral njegov kurir če želim narediti zamenjavo ali vzeti 300 eur-še dodatno zbita cena s tem, da sem mu že tako spustil, pa me je za hip prijelo, da bi ga vseeno pričakal in pošteno zbrcal, pa sem se spomnil na tehniko globokega vdiha in izdiha … ;D

Stare fore 15 let…

Kaj je tu zanimivega za brat ?

pač ne posluješ mednarodno… jaz še po pošti nočem ne sprejemat ne pošiljat po sloveniji, tujina pa sploh ne pride v poštev.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Podobno se je zgodilo meni.Kupec je bil iz Anglije in je govoril Slovensko. Seveda je uporabljal google prevodnik. Sem pa google njegov naslov in se je izkazalo,da je hotel prevarati ze vec ljudi ,mogoce jih tudi je . Koncalo se je ko sem ga vprasal zakaj uporablja vec imen.

Enako se je meni zgodilo z nekim slovencem, ki mi je sprva pisal v slovenščini in nato preklopil na angleščino.
Njegov mail je mihasivec56@gmail.com.

Upam na čim manj prevar! 🙂

Haha, tudi mojega fotra je želel nekdo v polomljeni nategniti da bo kupil eno zjahano staro pohištvo in si ga poslal na ladjo čez ocean … sem crknila od smeha.

Bolha je odlična in je namenjena za prodajo in nakup stvari.
Če pa posumiš čuden mail ali pa da je besedilo prodaje , nakupa ali podarjanja sumljiv ga sploh ne odpiraš in to je to.
Kako morate biti eni tako glupi da verjamete v take stvari ,ki jih tujci ponujajo preko oglasov.
Nabijem jih na kurac…………
Vedno se najde tu pa tam kakšen prevarant.
Če pa si dovolj previden pri brskanju oglasov pa takoj opaziš da nekaj ni uredu.
Ta glupi pa počnite to še naprej in klikajte oglase prevarantov.

Vsi ti “nateguni”, so ponavadi locirani kar v Romuniji – romunsko-ciganski hekerčki so to- prikazujejo lažne naslove npr. v Angliji, na Hrvaškem, ipd…. Organizirana romunska internetna združba, tudi preko slovenskega eBaya, ala Bolha….

Če si ti naiven in te vsak obrne ni za to kriva bolha. Drugič mu v afriko pošlji kar celo denarnico. Zate in za tebi podobne ni računalnik!

Meni se tudi oglašajo sumljivi tipi, vedno, ko dam na Bolho kakšen oglas, ki ima visoko ceno. V sporočilih na koncu napišejo, da želijo komunicirati le preko maila. Se jim samo smejem. Lahko mi napišejo vsak dan po 10 mikavnih sporočil, se jim ne pustim.

Meni se je pred časom (na nepremičninski oglas) javila “vdova” Mohamerja Al Gadafija iz Tunisa, kjer zdaj živi. Da ima v Evropi v bankah ogromne zneske, do katerih pa sama ne more, zato išče “pošteno” osebo, ki bi ji pomagala, in zato dobim siiilne miljone…

Ko me kdo ogovori v angleščini preko maila napišem, da ne znam angleško naj mi napiše v slovenščini 😉

Zanimivo, da je angleško govoreči Brandon znal prebrati oglas na Bolhi v slovenščini na dan 1.4..

Sem imel podobno izkušnjo s tem Richardom.
Sem se en čas igral z njim potem pa sem ga poslal rože nabirat.

Look. I checked out everything. This Richard Smith and all bullshit stories you selling me. I thought that i will play along and have some fun and bùllshiting you back. But i realize that i am not in the mood for such stupidity. So you and Richard and all of you scamers back off. If you were her with me i woud hit you in the face so hard that you will forget the meaning of words paypal and money. So fuck off and dont reply to me again. You idiots think that i am so stupid that i wont check on you. You pick the wrong guy. I wish that i coud get you in the ring for my sparing partner right now. I woud beat you so hard that your mother would think that you are a hybrid betwen a dog and a bird. Now go to work and EARN some money fucker.

Moj izdelek pa naj bi kupila zainteresirana iz Georgie, plačala več na paypal. Že po tem, da je bila angleščina očitno google translate, naslov maila pa “znidarsic…”, kar je zelo čudno, sem odgovorila, da ne prodajam izven EU. Sledilo je še nekaj mailov, ki jih nisem niti odprla i n sem naslov blokirala.
Verjetno oblika nigerijske prevare, kako točno deluje, ne vem, ampak Bolha ni za to nič kriva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close