Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek splav:pravica do izbire

splav:pravica do izbire

Ne vem. Saj to je ravno dokaz, da sta religija in morala dva različna pojma.

ne govorim o religiji, ampak da so veliki zagovorniki moralnih vrednot in življenja, počeli take svinjarije kot je Zvon, 1,2 in tako dalje. po tvoje to ne bi bilo mogoče, ker bi to počeli samo nemoralneži.

Ti si moral kazati bančni izpisek okoli, da si dobil?:))))))))))

Očitno so res nemoralneži. Človek lahko marsikaj govori. 🙂

Ne. 🙂
Si pa spet malo prikrojil moj komentar. Napisal sem “oplodi”, ne dobi. 🙂
Imeti ali delati otroka in biti brez denarja, je zame neodgovorno. Brez službe pa lahko vsak ostane.

Tudi zame je neodgovorno. In to je en od razlogov, zakaj sem za splav.

Ne. 🙂
Imeti ali delati otroka in biti brez denarja, je zame neodgovorno. Brez službe pa lahko vsak ostane.[/quote]

no vidiš, eno je nekaj govoriti, drugo živeti. In dokler moški ne morete zanositi, bi že samo zaradi tega lahko malo manj pametovali o splavu. v tej debati sem skoraj edina ženska,mar ni to simptomatično?

Pa smo spet tam..:)
Dokler ženske ne boste mogle zanositi brez moškega, tako dolgo nam ne morete odrekati pravice glede soodločanja ali se otrok obdrži ali pa ne.
To ni debata o vložkih, kjer moški res lahko samo pametujemo. 🙂
Gre se za otroka. In to ne pomeni, da sem proti splavu, ampak le to, da se nas tretira kot enakovredne pri podajanju mnenja, ko se je treba odločiti.

Ne. 🙂
Imeti ali delati otroka in biti brez denarja, je zame neodgovorno. Brez službe pa lahko vsak ostane.[/quote]

no vidiš, eno je nekaj govoriti, drugo živeti. In dokler moški ne morete zanositi, bi že samo zaradi tega lahko malo manj pametovali o splavu. v tej debati sem skoraj edina ženska,mar ni to simptomatično?[/quote]
Ravno tako, kot je simptomatičen drastičen padec nivoja debate, ko debatiraš s seksisti in šovinisti.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

To se morš pa s svojo partnerko zmenit. Če je razmerje normalno, verjetno o tem oba odločata.

Ne more pa biti volja moškega močnejša od volje ženske. Meni je to logično.

To se morš pa s svojo partnerko zmenit. Če je razmerje normalno, verjetno o tem oba odločata.[/quote]
Se strinjam, again.

Meni tudi. Ampak moje mnenje verjetno ne šteje, ker sem ženska. 🙂

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

To se morš pa s svojo partnerko zmenit. Če je razmerje normalno, verjetno o tem oba odločata.

Ne more pa biti volja moškega močnejša od volje ženske. Meni je to logično.[/quote]

amen!

Ne. 🙂

no vidiš, eno je nekaj govoriti, drugo živeti. In dokler moški ne morete zanositi, bi že samo zaradi tega lahko malo manj pametovali o splavu. v tej debati sem skoraj edina ženska,mar ni to simptomatično?[/quote]

Ali bi lahko tudi dejali da ker ženske nimate dveh glav ne smete govorit o varanju? namreč mi pri varanju mislimo samo z tisto ki je ve nimate (načeloma)

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Ne more pa biti volja moškega močnejša od volje ženske. Meni je to logično.[/quote]
V zakonu ima eden vedno prav……………. drugi je mož, a ne? :)))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

V zakonu ima eden vedno prav……………. drugi je mož, a ne? :)))))[/quote]
To je “On_” opisal žensko logiko. 🙂

Zakaj se meni zdi, da imate fantje doma neke nerazčiščene težave, ki jih tu pucate na forumašicah?:)

jaz mam največjo težavo nocoj…. kam naj grem na pirrrrrr 😀

Vsi so že doma koma od jutra so ga pili jaz pa še trezn 😀

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Iščemo pravico. Če že doma ne moremo. 🙂

No jaz sem za splav samo za to, da se prikupim ženskam 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Zakoni so v “službi” trenutne politične oblasti, žal. To je neka stalnica v današnjem svetu….

Ne strinjaš se z mano, ker imaš drugačno bazično prepričanje o tem kdaj se začne človekovo življenje. Jaz trdim, da s spočetjem ti, da šele kasneje. Posledično tebi splav ni moralno sporen, ker itak ne gre za ljudi.
Žal ali na srečo ne more vsak živet zgolj po lastnih prepričanjih.[/quote]

Če pa bi bila na oblasti tvoja politična struja in takoj prepovedala splav, bi bil pa srečen in te nič ne bi motilo.
v stabilnih državah se zakoni o temeljnih pravicah ne spreminjajo kar z vsako menjavo oblasti. v bananistanu je seveda drugače. tudi nikjer ne trdim, da se življenje začne kasneje. v končni fazi se je začelo že pred mnogimi milijoni let, mi smo samo različne oblike tega življenja. ampak pustimo sedaj globoko filozofijo. Meni še vedno ni jasno, kdo tebi preprečuje živeti tvojo moralo. ti lahko vsakič rodiš, tiste ženske, ki menijo drugače, lahko izbirajo. Torej po sedanji ureditvi lahko oba živita svoje vrednote.
po tvoji pa to ne bi bilo več mogoče.[/quote]
grrrrr……..
A sem kje rekel, da bi prepovedal splav????!!

Ti mi prepričuješ živet mojo moralo, ti si hujša kot vsi zakoni skupaj, jaz samo povem svoje mnenje ti pa z mečem in ognjem nadme…… :))))))
Pa tako sem želel v življenju vsaj tu nekaj povedat in spet trčim na eno žensko, ki bi me rada utišala…. 😉 :)))))

Živimo v nekem okolju, ki je last nas vseh. Izkoriščamo naravne vire iz tega okolje, da lahko preživimo v njem eni se pa še okoriščajo z delom drugih, nemoralno kopičijo premoženje na račun poslabšanja življenjskih pogojev vseh in skupnosti v kateri živijo nič ne dajejo oz relativno malo. V stari Grčiji so take označili z besede i.d.i.o.t.e.s, če ti to kaj pove? 😉
Kot družba bi morali stremeti k temu, da bi omogočili dostojno življenje vsem, tudi tistim, ki so najbolj nemočni, odrinjeni na rob družbe, če smo ljudje, če smo humani, etični….. ne pa, da podpira zgolj peščico privilegirancev.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Marko, On_ in Robi povzročijo 7 strani polemične debate, na koncu pa rečejo…da so za splav?!

Eh nič.

Če sem jaz za nekaj, tega ne problematiziram.

Oprosti ampak mi ti nismo krivi, če ti slabo dojemaš oz obsojaš druge na osnovi lastnih misli….. :)))

Tebe večkrat kdo razočara? 😉

Pa a lahko še enkrat v to enačbo (moški-ženska) vstavita še tretji faktor – otrok. Razvijajoči se otrok. Kaj je potem zarodek? Plod? (pojmuje se po tednih nosečnosti) Smet? Zajedalec? Mislim, kaj je?

A bi mi lahko enkrat nekdo odgovoril, kakšno funkcijo ima ta razvijajoči se otrok. Kakšen status.[/quote]

special edition na tole že ves čas opozarja in zna tudi lepše napisat. It v prvem postu na dolgo in široko jamra in moralizira in postavlja najvišje moralne kriterije. Ker pa ni po njeno/njegovo v naslednjem postu sprašuje, kaj bi zarodek bi, smet, zajedalec. se pravi na hitro pade na skrajno dno poimenovanja, ker če ni po njeno, potem je vse najslabše in nima nobene zadrege drugim očitat, da plod ali zarodek imenujejo smet ali zajedalec. In tukaj se pokaže, kakšna je resnična moralna integriteta teh ljudi. Torej zarodek je zarodek, do 12. tedna nima statusa pravne osebe in ženska lahko odloča o njem. Zaradi tega pa ga nihče nima pravice poimenovati smet ali zajedalec.[/quote]

Ti si pa res prava “buča”. Se opravičujem, če te ta izraz žali, ni mišljen ko žalitev ampak ta izraz uporabim, ko me otrok želi prepričati v nekaj, kar je popolnoma zgrešeno, pa tega nikakor ne more dojeti. Samo takrat uporabim pomanjševalnico, pa rečem, da je bučka.

Bom takole vprašala, če ni najslabše, kaj pa je? Ni otrok, ni pa tudi ne najslabše. Koliko vrednosti, oz. kakšen status potem ima? Je živ? Mislim, da tukaj ni nobene dileme. Zarodku srček bije že takrat, ko se ga komaj vidi na UZ. Torej nekje med 5-6 tednom. Torej, če lahko rečemo, da je zarodek živ, potem lahko tudi rečemo, da je bitje, mar ne. V kakšen rang ga potem uvrščamo?
Jaz si tudi ne morem zatiskati oči in reči, da je nepopolen. Ni nepopolen, samo še ne razvit. V sebi pa nosi vso popolnost, samo čas mu je potrebno dati, da se ta popolnost razvije.

Matkic, ti se sklicuješ na status pravne osebe. Prosim no, a imaš ti status pravne osebe. (mogoče, če si kakšno podjetje, najverjetneje pa imaš status fizične osebe).
Ima zarodek status fizične osebe, ali bolje, ali nima tudi zarodek že obliko, telo, srček ki bije, enostavne možgane, ki (če nič drugega) skrbijo, da zarodek živi (srček bije).

A bi prosim lahko nehal se skrivati in podal svoje lastno mnenje. Tvoje. Razmisli, saj si sposoben.

Marko, On_ in Robi povzročijo 7 strani polemične debate, na koncu pa rečejo…da so za splav?!

Eh nič.

Če sem jaz za nekaj, tega ne problematiziram.[/quote

evo debata je obrodila neverjeten in nepričakovan rezultat. Sedaj samo še ne vem, kaj naj z Matkicem. On po sedmih straneh debate verjame, da ženske ne morejo varat partnerja samo zato, ker nimajo tiča. Je še kaj upanja zanj?

Saj sem svoje mnenje že povedal….

Jaz sem za to da se ženske same odločijo…. samo če se odločijo v nasprotju z biološkim očetom bi morale podpisat da se odpovedujejo vsem ugodnostim (fiannčnim predvsem) od biološkega očeta ki se ne strinja oz želi splav….

To je vso moje mnenje na to temo 😀

To kdaj pa ima zarodek obliko oziroma od kdaj mu pa srček bije (mislim da se to ne zgodi v prvi fazi oziroma čistem začetku) pa jaz nevem niti se nebom prepiral ker ziher veš boljše 🙂

special edition na tole že ves čas opozarja in zna tudi lepše napisat. It v prvem postu na dolgo in široko jamra in moralizira in postavlja najvišje moralne kriterije. Ker pa ni po njeno/njegovo v naslednjem postu sprašuje, kaj bi zarodek bi, smet, zajedalec. se pravi na hitro pade na skrajno dno poimenovanja, ker če ni po njeno, potem je vse najslabše in nima nobene zadrege drugim očitat, da plod ali zarodek imenujejo smet ali zajedalec. In tukaj se pokaže, kakšna je resnična moralna integriteta teh ljudi. Torej zarodek je zarodek, do 12. tedna nima statusa pravne osebe in ženska lahko odloča o njem. Zaradi tega pa ga nihče nima pravice poimenovati smet ali zajedalec.[/quote]

Ti si pa res prava “buča”. Se opravičujem, če te ta izraz žali, ni mišljen ko žalitev ampak ta izraz uporabim, ko me otrok želi prepričati v nekaj, kar je popolnoma zgrešeno, pa tega nikakor ne more dojeti. Samo takrat uporabim pomanjševalnico, pa rečem, da je bučka.

Bom takole vprašala, če ni najslabše, kaj pa je? Ni otrok, ni pa tudi ne najslabše. Koliko vrednosti, oz. kakšen status potem ima? Je živ? Mislim, da tukaj ni nobene dileme. Zarodku srček bije že takrat, ko se ga komaj vidi na UZ. Torej nekje med 5-6 tednom. Torej, če lahko rečemo, da je zarodek živ, potem lahko tudi rečemo, da je bitje, mar ne. V kakšen rang ga potem uvrščamo?
Jaz si tudi ne morem zatiskati oči in reči, da je nepopolen. Ni nepopolen, samo še ne razvit. V sebi pa nosi vso popolnost, samo čas mu je potrebno dati, da se ta popolnost razvije.

Matkic, ti se sklicuješ na status pravne osebe. Prosim no, a imaš ti status pravne osebe. (mogoče, če si kakšno podjetje, najverjetneje pa imaš status fizične osebe).
Ima zarodek status fizične osebe, ali bolje, ali nima tudi zarodek že obliko, telo, srček ki bije, enostavne možgane, ki (če nič drugega) skrbijo, da zarodek živi (srček bije).

A bi prosim lahko nehal se skrivati in podal svoje lastno mnenje. Tvoje. Razmisli, saj si sposoben.[/quote]

zarodek je zarodek, a temu izrazu kaj manjka?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close