Najdi forum

splav

Ja Pink, pa še kako je to res. Bravo!!!

Brina

Tudi meni po eni strani ni žal,da ste nekatere splavile. Niste vredne da bi bile mamice,še same sebe niste vredne.
Po dobrem razmisleku je splav rešitev le v neizhodnih situacijah;prizadetost ploda,življenska ogroženost za mater,posilstvo itd…da pa nekatere splavijo in jim še žal ni………….brez besed.

lp

Posnetki, narejeni z najnovejšimi, visoko izpopolnjenimi ultrazvočnimi skenerji, so pokazali, da zarodki že pri osmih tednih premikajo noge in roke.
Pri enajstih tednih se dojenčki v maternici obračajo in poskakujejo.
Od 15. tedna naprej izvajajo zapletene gibe s prsti, z 20. tednom začnejo zehati.
Od 26. tedna izvajajo niz zapletenih dejavnosti kot so mežikanje, sesanje prstov, smejanje in jokanje.

Zapleti pri splavu so redki, niso pa zanemarljivi, posledice so lahko hujše krvavitve, vnetja, sterilnost…

Že dolga leta z raziskavami preverjajo, kako HKC vpliva na zarodek. Nobenih dokazov o kvarnem delovanju ni. Celo če morebiti ženska zanosi med jemanjem tablet, naj to ne bi bil razlog za prekinitev nosečnosti.

Pa ste se spet razkokodakale…

Nobena pa ni odgovorila na to vprašanje:
——————————————————————-
Glede na veliko moraliziranje pa to ali ste tisti, ki tako moralizirate že kaj naredili za kakšnega nezaželenega in zlorabljenega otroka, ki pa se je rodil? Po mojem ne. Torej eno je govoriti, drugo pa kaj narediti in se žrtvovati za svoje principe
——————————————————————–

“Celo če morebiti ženska zanosi med jemanjem tablet, naj to ne bi bil razlog za prekinitev nosečnosti.”

Ja če jemlje tablete to najbrž pomeni, da noče otroka, a ne? Torej je bolje, da ima otroka čeprav ga noče in si ga ne želi in je ravno zato jemala tabletke? Ne razumem!

Kako lahko je obsojati druge!

Pravico do splava smo ženske dobile po dolgem boju – do takrat je pač bilo tako, da ženske niso mogle odločati o svojem telesu in življenju. Meni se zdi prav, da ima ženska, ko se sooči z nezaželjeno nosečnostjo, možnost, da se ji izogne, če je res ne želi. Pa naj bo razlog kakršenkoli. Nezaželjeni otroci ponavadi vedo, da so bili nezaželjeni, mnogokrat jim starši to tudi povedo in pokažejo… in se znašajo nad njimi tako ali drugače. Vse te travme, s katerimi morajo živeti… grozljivo.

Imam nekaj prijateljic in znank, ki so naredile splav. Vsaki, ki me je vprašala, kaj naj naredi, sem iz vsega srca svetovala, naj vsekakor ima otroka in ji obljubila vso pomoč, ki jo lahko ponudim. Potem so se pač odločile, kakor se je njim zdelo prav. Enim je žal, drugim ne. Smilijo se mi tiste, ki trpijo zaradi svoje odločitve in jih poskušam potolažiti. Priznam, da me je pogrelo, ko je ena od znank dvakrat uporabila splav namesto kontracepcije. Ampak kmalu sem dojela, da to ni moja stvar, zlasti pa ni na meni, da bi komurkoli sodila. Družim se z ljudmi, ki imajo podobne poglede na zadeve, druge pa pustim, naj živijo, kot mislijo, da je najbolje. Menim, da odločitev za otroka ni nekaj enostavnega – otrok je odgovornost, ki spremlja starše celo življenje, treba ga je nahraniti, obleči, vzgajati, ljubiti, se mu posvečati … če ženska vnaprej ve, da ne bo šlo, da ne zmore, noče, da ni pripravljena… ima na srečo možnost, da se odloči drugače.

Splav je individualna zadeva. Vsaka ga sprejema in doživlja drugače. Ene ga nikoli ne prebolijo, drugim pa odleže in lahko zaradi njega živijo naprej normalno življenje. Hvalabogu, da so tudi takšne. Ne zmorem dvoličnosti, da bi ženski, ki je naredila splav, privoščila, da trpi. Haloo? Pomislite malo, kaj pišete – če si naredila splav, moraš trpeti, sicer si vse mogoče, samo človek ne. Če pa zares trpiš, ti bomo morda malo pogledali čez prste…
Mene bi bilo sram, če bi tako razmišljala.

Da ne bo pomote, sama ne bi mogla narediti splava. Ampak kot kaže, se ne bom nikoli znašla v takšni dilemi. Namreč, ne morem imeti otrok. In trpim vsak dan. Pa mi na pamet ne pade, da bi mislila, da so moji problemi večji od problemov drugih ali da jaz bolje vem, kaj je zanje (in za njihove družine) prav in kaj ne. Vsak naj se odloča po svoje in živi s posledicami. Zato, ker kakšna ne bo naredila splava, ne bom jaz nič bolj ali manj srečna, pa tudi hudega ne bo nič manj na svetu. Morda kakšen nesrečen otrok več.

Premislite, preden obsojate. Postavljate se v vlogo sodnika in boga. Mislila bi, da bodo ženske lažje razumele druge ženske, pa se vnovič potrjuje, da je ženska žensku hujša zoprnica od marsikaterega moškega. In še nekaj: nikoli ne veste, kaj vam še prinese življenje… Koliko zarečenega kruha človek poje, preden se nauči biti strpnejši in se brigati za lastne zadeve? No ja, nekaterim nikoli ne potegne…

Pa lep dan, Ena

Samo upam, da si bomo izborile to, da bo splav plačljiv in to visoko plačljiv. Morda bo potem več deklet in žen poskrbelo za primerno zaščito.

In morda bomo potem lahko dobile 6 plačanih postopkov umetne opolditve.

Toliko od mene… zdaj pa kar takoj po meni… razne Jožice in njej enake…

Brina

Splav ne bo nikoli visoko plačljiv.

Sicer pa, kaj pa tiste ženske, ki so poskrbele za potrebno zaščito po zdravnikovih navodilih pa so vseeno zanosile?
Kaj pa tiste ženske, ki so zanosile kot posledica posilstva?
Kaj pa tiste ženske, pri katerih se izkaže da bo otrok prizadet?
Kaj pa tiste ženske, kjer obstaja možnost, da bodo pri porodu umrle?
Kaj pa tiste ženske, ki kljub zaščiti zanosijo z možem, ki jih zlorablja in pretepa in vedo da bodo tako delali tudi z otrokom?

A te tudi spadajo med zločinke, ki so same krive za vse kar se jim je zgodilo in naj bi po tvojem mnenju tudi morale plačati splav?

Proti 6 postopkom umetne oploditve pa nimam nič in resnično upam, da si boste to izborile.

Žal se moram vmešati. Brino razumem, ker včasih skočim na forum Neplodnost in sem spoznala, kako zelo nekatere ženske trpijo, da bi prišle do svoje bebice. Imam tudi kolegico, ki se že dolga, dolga leta trudi, da bi zanosila, izkoristila je že vse brezplačne postopke umetne oploditve, ampak brez uspeha. Denarja za plačilo postopka nima, ker z možem premalo zaslužita. In takšno žensko upravičeno boli, zelo boli, ko bere, kako “easy” je priti do splava…

Tudi te ženske niso zločinke, da bi morale plačevati postopke umetne oploditev, veš. Verjamem, da tvoje pisanje ni bilo mišljeno krivično, mogoče si se le malce grobo izrazila.

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Kaj pa tiste ženske, ki so zanosile kot posledica posilstva?
Kaj pa tiste ženske, pri katerih se izkaže da bo otrok prizadet?
Kaj pa tiste ženske, kjer obstaja možnost, da bodo pri porodu umrle?
To so upravičene zdravstvene indikacije za splav in vsaki ženski je po takšni grozni izkušnji prekleto hudo. Vendar ne govorimo o takšnih ženskah ampak o takšnih,ki si otroka ne želijo in jim po “odpravitvi” ni niti najmanj žal in še to prav z veseljem povedo na forumu. Takšne ženske obsojam in prav zagotovo imam vso pravico,da se mi takšne ženske g…….jo. Če bi sama kdaj prej naredila takšen korak,bi se zmeraj spraševala,kakšen bi bil,komu bi bil podoben,kaj bi dosegel v življenju,mislim da bi se mi zmešalo….

Brina, nikogar nimam navade napadati… in ne vem, zakaj se počutiš ogroženo, če nekdo pove mnenje, drugačno od tvojega.

Razumem tiste, ki se trudijo zanositi. Jih kar nekaj poznam in vem, kaj vse so prestajale. Ne razumem pa, zakaj svojo žalost ali razočaranje izkazujete tako, da hočete drugim kratiti neke pravice, ki z vami nimajo nobene veze. Zakaj zahtevate samo razumevanje svojih težav, do drugih, ki so morda prav tako v težavah, ste pa skrajno krivične?

To, da ne moreš zanositi, ni zadosten razlog, da bi drugemu jemal pravice, ki rešujejo njegovo stisko. Ti si slišala za težave z neplodnostjo, jaz pa z njimi živim. Že kar nekaj let. Dobro vem, o čem govorim. Preiskave, operacije, zdravila, postopki… Da depresije in drugih psihičnih težav ne omenjam. Pa vseeno ne razmišljam le o svojih težavah, ampak razumem, da je lahko za drugo žensko to, česar si jaz najbolj želim, hudo breme, ki ga ne more prevzeti.

In borim se za to, da bi bilo več postopkov OBMP brezplačnih. Aktivno. Ne tako, da bi samo pisala na forum Neplodnost in čakala, da bodo drugi kaj storili zame. Sem proti temu, da bi bil splav plačljiv, razmišljam pa o drugih rešitvah – takih, ki ne bodo onesrečile množice drugih žensk.

Lp, Ena

Še eno mnenje…pa ne pravim tega iz lastnih izkušenj.Včasih se tiste ki si tako silno želijo zanositi sploh ne zavedajo da so vsa zdravila in ne vem kakšne predpriprave za zanosit ravno najbolj kriva zato da ne morejo zanosit.Potem pa se ti zgodi tako kot moji sestrični-Diagnoza…nobenih otrok…dobesedno…ni variante.Ko pa se je prepustila življenju in od njega vzela to kar ji nudi, pa je zanosila..pri43 po 10 letih bitk obupa in žalosti…
Zato drage tiste ki ne morete zanosit.Vaša bolečina je samo vaša in morate z njo živet, ne pa popljuvat tiste ki se zaradi takšnih al pa drugačnih razlogov odločijo za splav.One niso krive za to če si ve želite otroka.DA!!! NE STRINJAM se s splavom kot posledico neodgovornosti(neuporaba zaščite ipd.)!!! Vendar, bolje ne roditi kot donositi bitje ki ni zaželjeno.

Sorry, še vedno mislim, da bi se ogromno splavov dalo preprečiti oziroma se prej zaščititi. Logično, da so med ženskami ki opravljajo splave tudi take, pri kateri je splav iz zdravstvenih razlogov neizbežen… razumem in še enkrat razumem…

Razumem pa tudi mojega zdravnika za neplodnost, ki tedensko opravi toliko splavov, da se mu meša… torej… naj zdravniki presodijo kateri splav je upravičen (neka komisija) in ta ženska naj ga dobi brezplačno, ostale pa naj ga plačajo… Pa kakorkoli že…

Verjamem, da kdaj kakšna zanosi kljub zaščiti, ampak punce, to je zgolj izjema in ne pravilo…

Mogoče nisem objektivna zaradi svoje neplodnosti in velike želje po otroku, ampak še vedno ne razumem stavka: Splavila sem in ni mi žal, ker otork ni bil zaželjen…

Meni se ob takem stavku dvigajo dlake in sorry punce… NE RAZUMEM….

Brina

BRINA se strinjam s tabo

Brina, nekaterim pač nima smisla govoriti neke stvari…..sem že sama pisala, da nisem moralist in ne nasprotujem splavu v izjemnih primerih…odgovorila sem tudi, da za boge otročke žal ne moremo narediti nič, ker je doba posvojitve v Sloveniji žal najmanj 10 let…
Vsak ima svoje mišljenje in razloge….
Je pa res, da mogoče ene trpite zaradi nezaželjenega otroka, ene bi pa dale vse na svetu, da bi imele vsaj enega zelo, zelo zaželjenega otroka….Ja, kdo bi razumel svet?????
Brina in ostale soborke, tudi za nas pride čas:))))))))))))

Pošlji oblikovano (08-05-04 11:23)

Moje dame,

moškemu se je težko vklopiti v vaše naravnost “sovražno” (ne)sprejemanje drugačnosti.

Kdo se na svetu bori proti splavu?
Če pogldamo našo državo, (ZDA, da ne bo pomote), se proti splavu borijo zakrknjeni verniki in starčki, kateri nikoli ne bodo imeli več otrok. Žal je tako.

Moraliziranje posameznic – prav, vendar mi ni jasno, od kod vam pravica vtikati se v psihično stanje mladega dekleta ali zrele ženske, katera ne vidi izhoda? Kdo vam daje pravico soditi in ne biti obsojen?
Moraliziranje tu ni na mestu, kajti NIKOLI ne boste vedele, kaj se plete v glavi nesrečne ženske. Jaz poznam kar nekaj žensk, katere so naredile splav, pa ne samo okrog dvajsetih, pa še niti eni ni bilo enostavno. Vse do zadnje so trpele in vsaka ima svojo bolečo zgodbo ZAKAJ.

In ve pravičnice samo sanjate o zaščiti. Pravilno, le tako naprej.
Da se razumemo, nisem proti zaščiti, pa vendar, kolikokrat ste se dame vprašale, čemu so namenjeni hormoni?
Kolikokrat ste se dame vprašale, kakšne so katastrofalne posledice hormonskih igric v vašem telesu?
Kolikokrat ste se vprašale, zakaj in čemu je toliko rakavih obolenj dojk?

Žal, moraliziranje vam ni v ponos. V ponos bi vam bilo sprejemanje drugačnosti…narave kot take. Moje osebno prepričanje je, da je veliko bolje prerečiti takoj na začetku kot pa nekomu nekoč dati vedeti, da ni bil zaželjen. Tudi če se s časom to spremeni, otrok nosi s sabo táko znamenje v svojo odraslost. Žal.
Da niti n omenjam ekonomske plati.

Še vedno obstaja več “plusov” za splav, kot proti. In nihče, resnično nihče, še najmanj pa kašna “dobra prijateljica ali soseda” nima pravice odločati o tvojem, ženskem telesu.

nobody, Phoenix, AZ

Pošlji oblikovano (08-05-04 14:04)

phoenix, bravo! se popolnoma strinjam s tabo.

Nobody,kondomček še nobenmu ni škodil in ne vsebuje hormončkov in tudi zaščita,ki je danes na tržišču vsebuje minimalno vrednost hormonov. Tudi naši lastni hormončki,katere “pridelujejo” ovariji nas lahko ubijejo in povzročajo ca.mammae. Zato nič ne moraliziraj in ščiti žensk,ki splav uporabljajo kot vrsto zaščite pred nosečnostjo. Sem delala šest let v porodnišnici in spoznala 1000 žensk,ki so se prav hvalisale; “Jaz sem pa prišla že drugič,se je spet ponesrečilo”. Nisem borka proti splavu,se ne udeležujem nobenih protestov,me pa pogrejejo izjave,kot so;imela splav, nikoli mi ni bilo žal, ker ni bil zaželjen.

lp,mateja

A vas zanima kako sem zanosila?To je za tiste,ki govorite ,da smo si same krive ker se ne zaščitimo.S kondomom,sam s tem,da je kondom glih med njegovim orgazmom počil.In kaj naj bi punca pri 16 nardila,če ima doma ful strode tastare pa fant jo je pustu pa še vse prjatelce so ji hrbet obrnile in naokrog vse sčvekale? No čakam,kaj bi vi v mojem primeru naredle ,pa še drugi letnik sr,šole sm hodila.Kako naj bi prosim živela otroka?S čim?

veš kva,na tvojm mestu bi takoj štrk za vrat vrgu pa z mosta skoču

Hej, mateja, ne verjamem! Dej en sam dokaz, da poznaš en taužnt žensk, katere uporabljajo splav – za zaščito. Bi anst!
Moraliziranje?
Hu de fak ar ju, da si jemlješ pravico soditi? Nima je ne frak in ne talar, in seveda tudi ti ne.

In ne zagovarjaj uporabe hormonov, vsakdo, kateri se vsaj za mišji kurček ukvarja z naravnim zdravljenjem in se zanima za naš sitem – telo, mu je to popolnoma jasno.

Resnično upam le, da nisi samo hodnikov brisala v porodnišnici…

Saj poznaš tisto:

Kje pa dela vaš sin?
Na gimnaziji!
O mejduš, je pa pametn. Kaj pa dela?
Raufnke puca.

nobody, Phoenix, AZ

/ piše:

V sedmem tednu je zarodek velik 7-8 mm in ni v ničemer podoben otroku. Glede na veliko moraliziranje pa to ali ste tisti, ki tako moralizirate že kaj naredili za kakšnega nezaželenega in zlorabljenega otroka, ki pa se je rodil? Po mojem ne. Torej eno je govoriti, drugo pa kaj narediti in se žrtvovati za svoje principe.

A si ti gospodična kaj naredila za zlorabljenega otroka, ki pa se je rodil?tako kot mene sprašuješ?daj no preberi si še enkrat post tvoj sploh pa te besede :

V sedmem tednu je zarodek velik 7-8 mm in ni v ničemer podoben otroku.

Po mojem ti nisi podobna niti malo človeku z srcem!

Tole pa ni dober izgovor – tudi meni se je pri 17-ih zgodilo, da je kondom počil in sem se krepko ustrašila. Takoj naslednji dan sem oddrvela h G, ker namreč obstaja nekaj, čemur se reče “tabletka potem”… Že slišala?? Pa splav potem ni bil potreben!

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Pa še nekaj jaz nimam nič proti če ženska naredi splav, če si res ne more privoščit otroka iz finančnega vidika ali kakršnega koli drugega.Obosojam pa tiste ženske ki tako brez vesti napišejo:imela splav, nikoli mi ni bilo žal, ker ni bil zaželjen.
mislim kot da je nek predmet otrok…malo se samo zamislite nad tem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close