Najdi forum

splav

ola folk!
ej mene pa zanima vse o splavu!kje lahk to narediš, kolk stane (če sploh)… tisti k mate izkušnje mi povejte kak to poteka pa to:pač vse o splavu!

hvala za odgovore!
mejte se

najprej greš do svojega ginekologa, te pregleda, nato ti da napotnico. potem greš do socialne delavke, kjer te sprašuje o vzrokih za splav, potem greš čez cesto, kjer daš kri (pogledati morajo, katero krvno skupino imaš, pa še si slučajno rh pozitivna). nazadnje greš v porodnišnico (tam moraš biti ob 7h zjutraj, ne smeš nič jesti in piti). tam si v sobi z drugimi ženskami in čakaš, da prideš na vrsto, prej ti dajo še en apaurin, da si bolj mirna. splav traja približno 15 minut, ampak ti si pod narkozo in se zbudiš šele po splavu. tam moraš potem še ležati do nekje 15h. vmes ti dajo čaj in prepečenec. ko te spustijo, je dobro, da imaš nekoga, ki te pospremi domov, ni priporočjlivo, da voziš sama.
pomembno je, da si noseča do 10 tednov, če si več, greš pred komisijo. vse skupaj se odvije v nekaj dnevih.
to je približno to.

Zakaj pa do socialne delavke? A ne odločaš sam o sebi? Mislim, kaj pa ona ve, kako je tebi in zakaj se odločiš za splav? meni je to čist mim.

Najbrž zato, da se z nekom pogovoriš. S splavom nekoga ubiješ. To ni tako preprosto. da ne bo pomote: jaz sem za splav. Raje splav kot da otrok celo življenje trpi, ker je nezaželen.

LP DeklcA

Drage moje!

Sama sem zanosila pred letom dni nepričakovano.Bil je zelo velik šok za oba s partnerjem.On je predlagal splav.Tudi sama sem kar nekajkrat pomislila na to.Jokala sem skoraj teden dni,partner me ni niti malo objel ali spregovoril z mano kar nekaj časa tako,da sem bila totalno sesuta.Na trenutke sem si želela,da otroka v meni ne bi bilo.Spraševala sem se zakaj prav zdaj?Ko je šlo hudo malo mimo sva se pogovorila in odločila sva se,da obdrživa otročka.V decembru sem rodila krasno punčko brez katere se sploh ne vidim več.Poleg vsega me je doletela še predporodna in poporodna depresija v obliki prisilnih misli(ZA ZNORET).Kljub vsemu sem najsrečnejši človek na svetu,premagujem vse tegobe na tem svetu veliko lažje odkar jo imam ob sebi in ZELO SEM PONOSNA NASE IN NA PARTNERJA,DA NISVA NAREDILA USODNEGA KORAKA,ker bi obžalovala celo življenje.Ne morem vam opisat veselja katerega doživljam vsak dan posebej zraven moje zvezdice,pa čeprav sem stara komaj 23.

ka pa je to zastonj al morš kej plačat?k sm nek brala da ni glih pocen.pa a starši zvejo za to , lahka splav narediš čist “na skrivaj”?

Poznam punco, ki je pri 15 pred to odločitviijo. Ona bo naredila splav in še staršem noče povedati, ker jo je strah.

Čestitam pink. Sem vesela zate. 🙂

Lp DeklcA

vse je zastonj (na napotnico), pa staršem tudi ni treba vedeti, če ti ne želiš.

Ančyka, plačat ni treba nič. Kako je z obveščanjem staršev, pa ne vem. Načelno je tako, da morajo starši dati soglasje za vsak poseg, če je otrok mladoleten. Možno pa je, da je tu kaka izjema…

Najboljše, da vprašaš na forumu Ginekologija (desni stolpec), tam ti bojo točno povedali.

jaz pa vem, da je treba plačat, moja kolegica je, pred kakimi tremi, štirimi leti. mislim, da okoli 20.000, ampak nisem sigurna, da je res toliko.

sem bila na treh splavih, ni treba plačat! kr neki ste vse pametne! vse je zastonj. govorte iz svojih izkušenj, al pa sploh ne!

koka, ne kiti se s tujim perjem!

ah, kr neki. kok ste ene pametne!

Koka…mal premisli če je kul it na tri splave pol pa bit na forumu pameten…raje se zaščiti!!!!!!

Iz mojih osebnih izkušenj: greš do osebnega zsravnika, kjer dobiš napotnico za ginekologa. Tam te pregledajo (kri, ultrazvok…), v glavnem res moraš biti tam zjutraj in na tešče, domov pa lahko greš že isti dan ob 5 popoldan, če te kdo pride iskat.Pazi fizične bolečine ni, je pa tista v duši in za vedno, zato dobro premisli….

Še ena, kjer jezik prehiteva možgane.

Kar se tiče pa plačila; če si zavarovana ti ni potrebno plačati, dobiš napotnico pri svojemu ginekologu, če pa nisi potem pa si seveda samoplačnik…(vsaj jaz tako mislim)

Lep pozdrav vsem!

Haloooo kaj pa je to pomenl???????

Nejka, mislim, da je bil prejšnji odgovor namenjen Tanji.

Koka, nočem ti pametovat ampak tabletke, kondomi, diafragma…??, če pa vseeno uide kaj notri pa obstaja postkoitalna kontracepcija-greš h gin. po tabletke, veliko lažje in bolj zdravo od splavov.

Koka je napisala:
”ja, najprej ena stvar. to je samo moja stvar in se tebe ne tiče. od kje ti pravica tako grdo napadat? ja, jaz sm se prej mal razjezila, ker splavi SO zastonj (prijateljica dela v ginekološki ambulanti na viču), govorijo pa ene, ki nimajo pojma. punca, ki je spraševala, se bo pa ustrašla, pa očitno še ni dost stara, da bi mela svoj denar.
drugo. ja, trikrat sem spontano splavila, a si zadovoljna??? a se zdej dobr počutiš? praviš, da ne bom mogla met otroka, ko si ga bom želela? želim si ga že 5 let, že 5 let poskušava. lahko bi imela že vsaj dva do zdaj.

hvala za to, da si me spomnila na mojo žalost!”

Dekleta, ne se prepirati in še manj obsojati o takih stvareh. Vse nas lahko doleti ta žalost. Vsak človek ima razloge ZA in PROTI splavu – spoštujmo to. Tako spoštujemo tudi drug drugega.

Uživajte v cvetju,
mojčika

Nikogar ne obsojam in podpiram pravico do splava, sem malo preletela poste na to temo in v oči mi je padel kokin odgovor;

“sem bila na treh splavih, ni treba plačat! kr neki ste vse pametne! vse je zastonj. govorte iz svojih izkušenj, al pa sploh ne!”

V tem primeru gre težko za spontane splave…lahko pa povem svoje mnenje mojčika, pa brez zamere in lep dan!

ancyka, na izbiro imaš več variant.prav je pod lokalno na ginekološki kliniki, pride v poštev do 7 tedna nosečnosti, kako uro po posegu lahko greš domov. druga je pod narkozo,greš popoldne domov.imajo pa sedaj še eno eksperimentalno metodo s tabletami.mislim, da moraš 3x na ginekološko, da ti dajo tablete, čez tri dni pa prideš tja in preležiš dopoldne tam. to metodo baje v tujini uspešno prakticirajo njena prednost pa je, da ne gre za poseg v telo.če si iz ljubljane, je najbolje, da pokličeš na ginekološko, na svetovanje in ti bodo vse razložili.

lp, inja

Sunsun !!!

HVALA,DA SI RAZJASNILA KAR MENI NI USPELO,SAJ SO ME VSE GRDO NAPADLE ,ČEŠ DA SEM NAJSLABŠI ČLOVEK NA TEM SVETU!
JAZ SEM SPOROČILA OD KOKE RAZUMELA TOČNO TKO KOT TI.

LP:))))))))))))))))))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close